Pe 01.06.2012

Haastattelussa Jussi Huovinen

Westend Indiansin viime kauden toiseksi paras pistemies Jussi Huovinen kuvailee itseään romuluiseksi pelaajaksi. Tekemisestä kentällä 70% tulee pelkästä asenteesta, sillä Huovinen ei koskaan halua hävitä ainuttakaan tilannetta. Viime kauden runkosarjan lähes 30 tehopistettä kertoo myös muustakin kuin pelkästä rymistelystä kaukalossa.

Kolmatta kauttaan Indiansissa aloittava Huovinen tähtää edelleen henkilökohtaisen taitotason kehittämiseen. Mennyt kausi oli selkeästi edellistä parempi ja Huovinen nostaa onnistuneen kesäharjoittelun yhdeksi merkittäväksi tekijäksi omalla kohdallaan.

-Viime kauteen voin olla tyytyväinen, ehjästä kesästä sai hyvän pohjan kaudelle. Onhan sitä joskus historiassa tullut tahkottua enemmänkin tehoja, mutta silloisen joukkueen pelitapa on ollut hyvin erilainen. Fyysisesti mennyt kausi oli yksi parhaimmistani ja samaan tähtään jatkossakin.

Viime kaudella Indians pisti parhaimmillaan lähes kaikki Divarin joukkueet ahtaalle, mutta välillä joukkue alisuoriutui pahasti. Erityisesti neljä tappiota viidestä viimeisestä pelistä jäi kaivelemaan.

-Joukkueena meillä on ollut ihan järkyttävän hyvä yhteishenki. Pelillisesti suoritukset kuitenkin vaihtelivat huomattavasti viime kaudella. Hyvän ja huonon päivän ero oli todella suuri. Harjoittelun taso kärsi kauden aikana, ei tehty riittävän nöyrästi töitä. Loppukauden tappiot oltaisiin todennäköisesti voitu välttää, jos treeneissä oltaisiin oltu oikealla tasolla.

Lajitaidoissa Huovinen löytää kehitettävää ja uuden valmennuksen myötä haasteet ovat jälleen lisääntyneet.

-Ehdoton kehityskohde on mailan käsittely, sillä kädet ovat silkkaa puuta. Uusi valmentaja vaatii pitämään palloa paljon kämmenellä ja se on äärettömän vaikeaa minulle. Voisi myös kuvitella, että lähes kolmekymppinen mies osaisi juosta, mutta juoksu on kuin kuolleella gasellilla.

Miesten edustusjoukkueen tulevan kauden vahvuudeksi Huovinen mainitsee fyysisyyden ja liikkeen kentällä. Vaan mitkä joukkueet antavat kovimman vastuksen Indiansille Divarissa?

-Woodis ja Pori. Niistä peleistä ei voi ikinä tietää, mitä tapahtuu. Eniten merkitsee asenne ja voitontahto.

Joukkue aloitti kesäharjoittelun huhtikuun puolivälin jälkeen. Yksi harjoitus on Huoviselle ylitse muiden.

-Lankku ehdottomasti. Valmennukselle semmoiset terveiset, että voisin tehdä sitä vaikka koko treenin!

Tulevan kauden pelejä odottaen Huovinen lähettää terveiset myös Vaasan suuntaan Woodcutterisin (SB Vaasa) Thomas “Tukku” Backmanille.

-Sun pitää vielä jatkaa salibandya, koska eihän siellä kentällä muuten tapahdu yhtään mitään!

// WI Tiedotus