To 30.01.2014

Espoolainen urheilu - parasta livenä!

Espoolainen Ville Leskinen, 21, on urheilun suurkuluttaja. Omaan urheilutaustaan kuuluvat jalkapallo ja salibandy, mutta myös jääkiekko on ollut lähellä sydäntä lapsesta saakka. Leskinen seuraa jääkiekossa Espoo Bluesia, salibandyssa Westend Indiansia ja jalkapallossa FC Honkaa.

Ville Leskinen

Lapsena aivan Matinkylän vanhan jäähallin vieressä asunut Leskinen seurasi jo Kiekko-Espoota ennen kuin nimi vaihtui Espoo Bluesiksi -90-luvun lopussa.

- Iso merkitys on ollut, että olen saanut harrastaa kahta ja jopa kolmeakin lajia samaan aikaan ja sitä kautta saanut kipinän urheiluun, kiittää Leskinen vanhempiaan.

Paikallisten seurojen ja valtakunnallisten sarjojen lisäksi Leskinen seuraa myös muun muassa NHL:aa ja Valioliigaa, mutta espoolaisseurat ovat aina olleet ensisijaisia valintoja Leskiselle.

- Suurin mielenkiinto kohdistuu lähellä oleviin seuroihin. Täällä pääsee kokemaan yhteisöllisyyden, kertoo Leskinen omista suosikeistaan.

Westend Indiansiin Leskinen siirtyi Kirkkojärven Loiskeesta yhdessä muun muassa Santeri Toropaisen ja Valtteri Kainulaisen kanssa. Tällä kaudella Leskinen pelaa salibandya Indiansin miesten II-joukkueessa.

Urheilua livenä

Espoo Bluesin kotipelejä Leskinen käy katsomassa kauden aikana 10-15 kertaa ja osallistuu myös kauemmaksi suunnatuille fanimatkoille muutaman kerran kauden aikana. Viime kaudella Leskinen todisti paikan päällä kaikki Hongan kotipelit ja matkusti vieraspeleihin välillä myös omalla autolla.

- Salibandyssa seuraan Heimon liigapelien lisäksi myös A-poikien suorituksia, kertoo vielä viime kaudella Indiansin A-poikien edustusjoukkueessa itsekin pelannut Leskinen.

Suomalainen kannatuskulttuuri kehittyy koko ajan. Bluesin ensimmäinen SM-mitali kaudelta 2007-2008 ei vielä nostanut huimaa buumia, mutta viime vuosina espoolaiset ovat löytäneet paremmin Bluesin peleihin.

- Jääkiekossa kannatuskulttuuri on ottanut Espoossa tosi isoja kehitysaskelia. Vaikka -07-08 tuli menestystä, niin buumi ei vielä silloin lähtenyt, vaan vasta parin viime kauden aikana on kiekkokulttuuri kasvanut, arvioi Leskinen.

- Kannattaa käydä katsomassa mahdollisimman paljon espoolaista urheilua. Se kehittyy aina kun lähdetään sohvan pohjalta pois ja tullaan matseihin vaikka koko perheen voimin. On tämä paljon siistimpää livenä, kannustaa Leskinen.

Mitä odotat Bluesilta ja Heimolta tällä kaudella?

-Blues: Totta kai päätyyn asti olisi siistiä mennä. Realistisesti neljän joukkoon on hyvät saumat ja sen jälkeen onkin kaikki auki, ainakin vähän positiivisesti ajateltuna.

-Heimolta: Kyllähän nyt kun kausi on näin hyvin mennyt, niin olisihan se hienoa jatkaa pleijareiden puolella ja kiusata isoja seuroja ennakkoluulottomalla pelillä,  summaa Leskinen.

Tule, näe ja koe paikan päällä espoolaista urheilua!

---

Westend Indians ja Espoo Blues järjestävät yhteistyöviikon, jonka myötä Blues tarjoaa Heimon seurakortilla sisäänpääsyn alle 18-vuotialle vain vitosella keskiviikon 5.2. Liigaotteluun Blues - Ilves. Heimo puolestaan tarjoaa vastaavan edun lauantain 8.2. salibandyliigan otteluun Indians - TPS.

Keskiviikkona 5.2. kello 18:30 Espoo Blues - Ilves Barona Areenalla

Lauantaina 8.2. kello 18:00 Westend Indians - TPS Otahallilla


// Sofia Rancken