La 16.03.2013

Erä vei ensimmäisen kohtaamisen

Westend Indiansin ja Tapanilan Erän välinen nuorten SM-puolivälieräsarja käynnistyi lauantaina helsinkiläisten kotihallissa Mosalla. Latautuminen puolivälieräsarjan alkuun ja päiväpeliin ei ollut onnistunut Indiansilta aivan nappiin, sillä pallo pomppi keltapaitojen lavassa ja maalinteko tuotti suuria vaikeuksia. Loppunumerot kirjattiin kotijoukkueelle 5-4.

A - Pojat Edustus

Ottelun avauskympillä kotijoukkue onnistuu maalinteossa kahdesti ja Indians hukkaa ylivoiman ilman tehoja. Ensimmäisen erän toisella puolikkaalla Indians luo muutamia vaarallisia paikkoja, mutta Markus Laakso on ohittamaton Erä-maalilla. Erän viimeisellä minuutilla kotijoukkue ottaa jäähyn jatkuvasta väärästä pelitavasta ja ennen kuin sinipaidat saavat palloa haltuun joutuu puolustaja rikkomaan vielä Valtteri Kainulaista kakkosen arvoisesti. Näin Indiansille tarjoutuu kaksi minuuttia aikaa hieroa kavennus viidellä kolmea vastaan. Kavennusta ei kuitenkaan saada aikaan ennen erätaukoa.

Toisen erän alkuun reilu minuutti kahden miehen ylivoimaa, mutta tuloksetta. Ennen ottelun puoliväliä Erä kuittaa jo 3-0 johtoon. Myös seuraava maali merkitään kotijoukkueelle, kun Miika Mertaniemi ottaa kakkosen mailaan lyönnistä ja Erä pääsee aloittamaan ylivoiman lähivaparilla. Siirto viereen ja tarkka kuti ohi Indians-vahti Mikko Kirvesniemen vie Erän jo 4-0 johtoon. Indians käyttää aikalisän tässä vaiheessa ja pääsee seuraavassa vaihdossa ylivoimalle, mutta päivän neljäskään erikoistilanne ei tuota tulosta keltapaidoille.

Indians lähtee kolmanteen erään neljän maalin takaa-ajoasemassa ja Erä onnistuu pitämään vieraat peräti 51 minuuttia ilman ensimmäistäkään maalia. Heimon kauden ensimmäinen play off -maali nähdään ajassa 51.36, kun Mertaniemi tarjoilee hienosti vastahyökkäyksessä Kainulaiselle, joka tinttaa pallon voimalla maaliin. Kolme minuuttia myöhemmin Erä iskee voittomaaliksi jääneen 5-1-osuman.

Indians järjesti ottelun loppuhetkillä vielä pienen loppukirin, kun joukkue iski kolme häkkiä vajaaseen puoleen minuuttiin. Sami Niskanen kavensi 5-2 ja Eino Pesu latoi kaksi maalia lisää 18 sekunnin välein. Lopussa Indians pelasi ilman maalivahtia, mutta 5-5-tasoitus jäi tekemättä. Loppunumerot kotijoukkueelle siis 5-4.

Mosalla oli runsaasti yleisöä jo 1. puolivälierässä!

Indiansin päävalmentaja Petri Timonen myönsi joukkueensa jännittäneen ottelun alussa.

-Kyllä huomasi, että joukkue jännitti vähän turhan paljon. Ei päästy tänään millään osa-alueella omalle pelille, vaan mentiin kentälle odottamaan, että asiat tapahtuu automaattisesti.

Indiansille tarjottiin useita tilaisuuksia tulla peliin mukaan, mutta joukkueelle ei maistunut edes viidellä kolmea vastaan.

-Siinä unohdettiin, mikä on hyökkäyspelaamisen prioriteetti numero yksi. Pallo ei tehnyt töitä vaan jähmettyi joka pelaajalle viideksi sekunniksi ennen seuraavaa siirtoa. Salibandy on maalintekokilpailu ja hyökkäyspäässäkin on onnistuttava, mikäli näitä haluaa voittaa.

Kotijoukkue Erä pelasi omilla vahvuuksillaan.

-Erä kyykki ansiokkaasti omassa päässä, sumputti keskellä ja otti isoja peittoja. Veskarille tarttui myös tärkeitä koppeja, antoi Timonen kehut Tapanilaan.

Ottelusarja jatkuu jo sunnuntaina, kun joukkueet kohtaavat Ruskeasuolla pelattavassa ottelussa.

-Nyt otetaan hyvä loppuverkka täällä. Huomenna kokoonnutaan Otahallille aamutreeniin ja käydään omaa tekemistä läpi. Toivottavasti jännitykset on nyt jännitetty ja voidaan pelata jatkossa vapautuneesti.

-Kentälle astelee huomenna rohkea ja taisteleva Indians, tiivistää Timonen sunnuntain teeman.

A-nuorten puolivälierät jatkuu sunnuntaina 17.3. Ruskeasuon Arenacenterissä. Ottelu alkaa kello 19.00, tervetuloa! Klikkaa mukaan Facebook-eventiin.

Puolivälierät pelataan paras viidestä -periaatteella eli jatkopaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Tsekkaa alhaalta muut aiheeseen liittyvät uutiset, muun muassa ottelun kuvagalleria!