Su 19.01.2014

Classic suvereeni myös toisessa kohtaamisessa

Miesten Salibandyliigan kärkijoukkue Classic kävi antamassa liiganousija Westend Indiansille oppia maalintekoon. Tamperelaiset olivat ottelun jokaisessa erässä Heimoa edellä ja loppunumerot kirjattiin peräti 7-14 (1-3,5-6,1-5).

Suurinumeroinen tappio harmitti Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikaista ottelun jälkeen. Pienet muutokset otteluun valmistautumisessa ja erityisesti pallollisen pelin painotuksessa tuottivat yllättäen suuria nukahduksia puolustuspäähän.

- Tämä oli yksittäinen peli, johon vähän muutettiin valmistautumista. Haluttiin lähteä haastamaan pallon kanssa kärkijoukkuetta ja tehtiin viikko töitä oman pallollisen pelin kehittämisen kautta. Se ikävä kyllä näkyi suorituksessa, sillä tehtiin puolustuspäässä sellaisia virheitä, joita ei olla pitkään aikaan tehty, näki Laurikainen ottelun jälkeen.

Jos joukkue ottaa 14 maalia omiin, harvoin voittaa pelejä, vaikka tekisi kuinka hyvää pallollista työtä. Indians valmennus valitsi kuitenkin otteluun teeman, jonka pitkällä tähtäimellä uskoo tuottavan tulosta.

- Näkyi meidän pallollisessa pelissä ihan hyviäkin juttuja kärkijoukkuetta vastaan. Uskon, että pitkässä juoksussa tehtiin oikea ratkaisu. Yksittäisen pelin lopputulos menee ihan pelkästään valmennuksen piikkiin, mutta edelleen mietitään sitä isoa kuvaa seurassa ja miten salibandya pitäisi pelata, sitä harjoitellaan edelleen ja myös ensi viikolla, vannottaa Laurikainen.

- Meidän pitää pystyä pelaamaan pallon kanssa myös hyökkäysalueella.  Yhteenkään peliin ei lähdetä kykkimään, jatkaa Laurikainen.

Ensi viikolla Indiansin ohjelmassa on jälleen useampi videopalaveri ja myös sarjajohtajan viimeistelytaidosta aiotaan ottaa opiksi.

- Toki käydään kaikki 14 maalia, jotka tuli omiin, joukkueen kanssa läpi. Palautellaan mieleen puolustuspelaamista. Ei voida puolustuspelaamista tyystin unohtaa, kuten nyt näytti käyneen, kertoo Laurikainen.

- Uskon, että videoiden kautta saatiin hyvää oppimateriaalia niin omasta pallollisesta kuin pallottomasta pelistä. Samalla siitä voi vakoilla liigan eniten maaleja tehnyttä joukkuetta, jos sieltäkin saisi jotain vinkkejä, summaa Laurikainen.

Indians pelaa seuraavaksi Lappeenrannassa, kun joukkue kohtaa NST:n perjantaina 24.1. Heimon seuraava kotiottelu on lauantaina 8.2., kun Otahallille saapuu TPS.


// Sofia Rancken