Ti 24.04.2012

Christian Andersson miesten valmennustiimiin

Christian Andersson liittyy Westend Indiansin miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin. 36-vuotias Andersson toimii Mikko Laurikaisen valmennusparina Divarissa kaudella 2012-2013.

Viime kaudet Kirkkonummi Rangersissa valmentanut Andersson siirtyy Indiansiin uusien haasteiden perässä. Yli 10 vuoden valmennustaustalla Andersson lähtee hakemaan kehitystä ja myös haastamaan itseään valmennusuralla.

-Tämä on minulle kehittymisen paikka ja tulee sopivasti haastetta, kun liittyy uuteen seuraan.

Laurikainen ja Andersson lähtevät ensimmäistä kertaa yhteiseen projektiin. Molemmilla on runsaasti valmennuskokemusta Divarista sekä nuorien pelaajien kehittämisestä. Valmennuskaksikon yhteinen sävel löytyi nopeasti.

-Käytiin heti alkuun muutamia hyviä keskusteluja, minkälaista salibandya tulevaisuudessa pelataan. Paljon on yhteneviä näkemyksiä, mutta myös sopivasti mielipide-eroja, jotta pystytään kehittämään ja täydentämään toisiamme.

-Rohkeus, ennakkoluulottomuus sekä aktiivinen pelitapa tulevat olemaan joukkueen vahvuuksia. On tärkeää, että joukkueessa on Indiansin omia pelaajia, jotta seurakulttuuri saadaan entistä vahvemmaksi.

Pitkän pelaajataustan omaava Andersson laskee omaksi vahvuudekseen pelaajien kanssa kommunikoinnin. Indiansin tekemistä valmentaja on ehtinyt seurata usean kauden ajan ja kahdesti myös valmentanut samassa lohkossa.

-Oma vahvuus on varmaan siinä, että näen monet asiat pelaajien silmin. Osaamista löytyy myös taktiselta puolelta.

-Divari on sarjana koventunut ja tulee kovenemaan entisestään. Ainoa miinus sarjajärjestelmässä on kolmen joukkueen suora putoaminen ja toisaalta kolmen joukkueen suora sarjaannousu ilman tasonmittausta. Kakkosesta tuleville joukkueille edessä on suuri harppaus. Uskon kuitenkin, että tulevaisuudessa sarjassa nähdään seurojen osalta yhä kilpailukykyisempiä ryhmiä, tiivistää Andersson mietteet Divarista.

// WI Tiedotus