Ma 28.01.2013

Äärimmäisen kova taisteluvoitto Blue Foxista

Westend Indians ja Blue Fox kohtasivat Divarin kärkikamppailussa sunnuntaina. Otteluun lähdettäessä Blue Fox oli pisteen Indiansin edellä ja kummallakin alla edellispäivän ottelut. Maalien valossa ottelu eteni tasatahtiin ja lopulta Indiansin Miika Mertaniemi iski vapaalyönnistä voittomaaliksi jääneen 4-3 osuman. Voiton myötä Indians nousi Divarin kärkeen.

Westend Indians aloittaa ottelun hermostuneesti ja ajassa 3.39 Toni Koskela ottaa turhan hyökkäysalueen jäähyn. Blue Fox ei tarvitse kuin seitsemän sekuntia onnistumiseen ja kotiyleisö räjähtää ensimmäisen kerran, kun Siniketut siirtyvät ottelussa 1-0 johtoon. Indians tasoitus nähdään kolme ja puoli minuuttia myöhemmin, kun Santeri Toropainen ohjaa taidokkaasti Lauri Westerholmin laukauksen maalin edestä ohi Mikael Enlundin.

Ensimmäisen erän puolivälissä Indiansille toinen kakkonen hieman kyseenalaisesta tilaanteesta. Tällä kertaa Blue Fox käyttää lähes puolet ylivoimasta ennen kuin tilanteeksi vaihtuu 2-1. Seuraavassa vaihdossa kotijoukkueen puolustus joutuu rikkomaan maalin edessä Miika Mertaniemeä ja edessä rangaistuslaukaus Indiansille. Pallon taakse Valtteri Kainulainen, mutta pehmeät harhautukset eivät pure. Indians kuitenkin ylivoimalle ja ylivoimalla nähdään lauantainakin onnistunut kuvio, jossa Kainulainen ja Westerholm käyttävät palloa toisillaan ja lopulta Kainulainen tinttaa pienestä kulmasta takaylänurkkaan.

Ykköskentän peli kulkee ja ajassa 16.21 Kainulainen iskee illan toisen osuman Mertaniemen syötöstä. Maali oli Kainulaiselle jo seitsemäs tänä viikonloppuna. Seuraavassa vaihdossa Indians joutuu jälleen alivoimalle, kun Toni Koskela saa rangaistuksen mailaan lyönnistä. Alivoima pelaa aktiivisesti eikä Blue Fox pääse parhaille tonteille. Ensimmäiselle erätauolle mennään Indiansin 3-2 johtolukemissa.

Toisen erän ensimmäinen vitonen on Indiansin pallonhallintaa, mutta ajassa 27.48 on edessä jo neljäs kahden minuutin rangaistus keltapaidoille. Tällä kertaa boksiin Ilkka Mutanen keskialueen pallontavoittelutilanteesta. Kaksi ensimmäistä yv:tä Blue Fox käytti 100% tehokkuudella, mutta Indians onnistuu pitämään Blue Foxin kurissa nyt jo toisen kerran ottelussa eikä tasoitusosumaa nähdä.

Indiansille tarjoutuu loistava maalipaikka, kun Markus Markkola ja Samu Nikkinen pääsevät 2vs0 tilanteeseen maalin edessä. Nikkinen laukoo kuitenkin ohi koko maalista. Tilanne edelleen 3-2 Indiansille. Toisen erän viimeisellä minuutilla Indians tähtää jo erätauolle, ja kun pelikellossa on enää viisi sekuntia jäljellä tasoittaa Blue Fox. Löysää pelaamista omalla kenttäpuoliskolla ja Blue Fox käyttää tilanteen hyväkseen. Lukemissa 3-3 mennään toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä Blue Foxin jalka ei riitä enää mihinkään ja rikkeet sen kuin lisääntyvät. Ailahtelevan salliva tuomarilinja on tänään käydä kalliiksi Indiansille, kun peli joudutaan keskeyttämään Öigen loukkaantumisen vuoksi useiksi minuuteiksi. Blue Fox pelasi läpi ottelun röyhkeästi Indiansin maalille ja pelaajat olivat vuoron perään Öigen päällä.

Ajassa 49.23 tarjoutuu kotijoukkueelle oiva tilaisuus siirtyä ottelussa johtoon, mutta Öige nollaa Johnny Ojalan rangaistuslaukauksen tyylikkäästi eikä tilannetta seurannut ylivoimakaan saa onnistumista aikaan. Indians puolestaan pamauttaa varsinaisen pommin ajassa 55.15, kun Joel Ekroos tarjoilee vapaalyönnistä Miika Mertaniemelle. Mertaniemi laukoo suoraan syötöstä ja pallo päätyy kotijoukkueen verkkoon. Tilanne 4-3.

Ottelun viimeisellä minuutilla Blue Fox hakee tasoitusta ilman maalivahtia, mutta tilanne kuivuu kasaan, kun joukkueelle vihelletään illan toinen kahden minuutin rangaistus. Arvokas 4-3 vierasvoitto Indiansille kärkikamppailusta.

Ottelun jälkeen kaksi Indians pelaajaa joutui lähtemään Pietarsaareen paikattavaksi, sillä ottelusta muodostui enemmin paini- kuin salibandykamppailu. Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen otti kantaa pelin tapahtumiin.

-Salibandya ei tänään pelattu. Olen kuitenkin äärimmäisen ylpeä joukkueesta, että näyttivät meidän voittavan tarvittaessa vaikka painiottelussa.

Westend Indiansin seuraava sarjaottelu on perjantaina 8.2., kun joukkue matkaa Forssaan FoSun vieraaksi. Otahallilla pelataan seuraavan kerran sunnuntaina 10.2., kun SB Welhot saapuu Espooseen.