web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: Ärsytetty Heimo teki selvää jälkeä OLS:staArrow-right

Scaled_39272840925_1ac8e032d9_o

Heimon edustusjoukkue porskuttaa Salibandyliigassa viiden ottelun voittoputkessa. Tuorein pistepotti tuli Oulusta sunnuntaina. Kotijoukkue OLS tuli tyrmätyksi, kun kahden erän jälkeen Kastellin monitoimitalon tulostaululla loistivat numerot 0–8. Päätöserässä vieraat hieman hölläsivät ja ottelu päättyi 5–10.

”Kiitokset vaan OLS:lle, nyt oli helppo motivoida joukkue”, naurahti päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Hän viittasi siihen, että kotijoukkue oli valinnut ottelun alkamisajankohdaksi sunnuntai-illan. Oulusta ei pääse enää lentämään takaisin niin myöhään, joten Heimon piti matkata koko reissu kerralla napakkana 24 tunnin kotimaan kierroksena.

Linja-autossa oli ilmeisesti tunnelmaa jo tullessa. Ainakaan Heimon pelaajien jalat eivät niin sanotusti jääneet bussiin. Ensimmäinen erä oli toki tasainen, mutta jotenkin Indiansin onnistui latoa kolme maalia sen viimeisellä viisiminuuttisella.

”Ensimmäinen erä ei ollut meiltä niin hyvä. 3–0-lukemat eivät kerro koko totuutta”, Laurikainen myönsi.

Tuloksesta saa kiittää ainakin puolustaja Tuomas Harjulaa, joka teki avausmaalin ja syötti seuraavan Heikki Iiskolalle. Heimon kolmannen laukoi puolestaan Janne Jaanus, joka oli unohdettu keskelle vapaaksi. Jaanukselle pallon tarjoili Otto Lehkosuo.

Toisessa erässä pelattiin yhtä maalia ja Laurikainenkin äityi kehumaan omiaan. Lukemat 0–5 eivät kaipaa selittelyä, mutta käydäänpä silti osumat läpi.

0–4-maalissa Valtteri Kainulainen sai pallon lahjaksi oululaisten maalin edessä, eikä kapteeni erehtynyt.

Heimon viidennen tälläsi Mikael Sievänen, kun Santeri Toropaisen napakka laukaus kimmahti Ville Mestarin torjunnasta sopivalle hollille.

Iiskola iski illan toisensa, kun Jaanus tarjoili epäitsekkäästi vetopaikan nopeassa vastahyökkäyksessä.

Seitsemännen tykitti tutulla laukauksellaan Toropainen. Syöttöpisteen entisen koulukaverinsa osumaan kirjautti Kainulainen, joka rikkoi samalla yhden kauden piste-ennätyksensä Salibandyliigassa.

Vaden tämän kauden saldo kirjataan nyt 22+19=41. Hän oli päässyt aiemmin kaksi kertaa 40 pisteeseen yhden kauden aikana.

Heimosta löytyy tällä hetkellä toinenkin 41 pisteen mies. Iiskola sai syöttöpisteen Aaro Astalalle merkittyyn 0–8-osumaan. Astala tavoitteli takatolpalta Jaanusta, mutta pallon katsottiin ponnahtaneen verkkoon OLS:n pelaajista.

”Aktivoitimme karvausta toiseen erään, mikä auttoi paljon. Myös pallollinen peli oli aktiivista”, hahmotteli Laurikainen syitä tykkierään.

Hyvältähän se näytti. Pelaajat juoksivat pallon kanssa ja ilman, jolloin syötöt kyettiin antamaan liikkeestä liikkeeseen. Tämä oli myrkkyä OLS:lle.

”Liikuttiin ja liikutettiin palloa”, Laurikainen tiivisti.

Jos oli toinen erä todella hyvä, niin kolmas meni penkin alle. Laurikainen arveli, että kyseessä oli Heimon edustusjoukkueen huonoin erä pitkiin aikoihin.

”Hyvin kaukana se oli johtoasemapelaamisesta”, valmentaja moitti.

Kahdeksan maalin johtoasemassa herpaantuminen on jollain tasolla ymmärrettävää. Laurikainen kuitenkin korosti, ettei se tee siitä hyväksyttävää.

”Yläkerran juttuja. Kyllä nämä osaavat pelata, se tuli osoitetuksi toisessa erässä.”

Sarjataulukko on sitä paitsi niin tasainen, että osa sijoituksista ratkeaa maalierolla. Siinä katsannossa saldo huononi aivan turhaan ainakin kolmella takaiskulla. Sen verran Indians onnistui, että Kaarlo Mahlberg ja Toropainen saivat kasvatettua maalimäärän kaksinumeroiseksi.

Pitkään matkaan ja repaleiseen kokoonpanoon nähden selvä voitto oli hyvin maistuva. Eetu Nykänen ja Samuli Granlund pelasivat vaihteeksi puolustajina, sillä Teemu Venäläinen ja Aku Aarnio eivät eri syistä johtuen olleet matkassa.

Pakin paikka on kummallekin tuttu aiemmalta uralta, mutta pelipaikan vaihtuminen lennosta kesken kauden on silti hankala rasti. Sekä Granlund että Nykänen nappasivat alakerrasta syöttöpisteen mieheen.

Ylivoima toimi hienosti, sillä Heimo osui kaikilla kolmella tilaisuudellaan. Kaikki kentälliset onnistuivat maalinteossa viisi viittä vastaan -pelissä.

Kaiken kaikkiaan reissua voi pitää onnistuneena, vaikka joukkue köröttelee tätä kirjoitettaessa vielä jossain päin Suomea. Oululaiset toivottivat vieraille lehdistötilaisuuden päätteeksi ”pitkää ja turvallista kotimatkaa”.

Kymmenen maalin ja kahden sarjapisteen iltapuhde riittää vastaukseksi pieneen kuittailuun ja sitä paitsi ne lämmittävät kovasti kylmää talviyötä.

Joukkue ei kuitenkaan ole vielä tavoitteessaan. Runkosarjasijoitusta lähdetään parantamaan seuraavaksi kahdessa hieman lyhyemmän matkan vierasottelussa.

Lauantaina 24. helmikuuta kohdataan Steelers Hämeenlinnassa ja kaksi päivää myöhemmin pelataan kauden toinen Espoon derby.

Oilers ja Indians pelaavat tällä kertaa Tapiolan urheiluhallilla, jonne pääsee Otahallilta kätevästi metrolla. Vaikka oli se kannattajien rumpuryhmä löytänyt hienosti Ouluun asti Heimoa kannustamaan.   

OLS – HEIMO 5–10 (0–3, 0–5, 5–2)

16.15 Tuomas Harjula (Samuli Granlund) 0–1
19.15 Heikki Iiskola (Harjula) 0–2 yv.
19.35 Janne Jaanus (Otto Lehkosuo) 0–3
24.17 Valtteri Kainulainen (Iiskola) 0–4 yv.
28.37 Mikael Sievänen (Santeri Toropainen) 0–5   
32.05 Iiskola (Jaanus) 0–6
37.18 Toropainen (Kainulainen) 0–7
38.59 Aaro Astala (Iiskola) 0–8
44.13 Niko-Petteri Holappa (Mikko Saarnio) 1–8
47.14 Petteri Kääriäinen (Holappa) 2–8
48.35 Kaarlo Mahlberg (Eetu Nykänen) 2–9   
51.48 Toropainen (Sievänen) 2–10
52.44 Antti Nieminen (Antti Suomela) 3–10
55.26 Kääriäinen (Mika Kaitera) 4–10
58.25 Matias Tiira (Nieminen) 5–10 sr.

Westendissä 19.02.2018
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Keskiarvo: 9.4 kultaharkkoa, 9 arvostelua

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016