La 06.04.2024

Heimon henki käänsi  hurjan välierän viime hetkellä Metrolla – "Katsoin mihin pallon laitan, onneksi upposi"

Lauantaina sellainen oli viimein käsillä. F-liigan Espoon derby jäähallissa, tarkemmin sanottuna Metro-areenalla ja nimenomaan pudotuspeleissä.

Westend Indiansilla oli neljännessä välierässä monta kantoa kaskettavana, olihan Esport Oilers voittanut edelliset kolme välierää ja oli yhden täplän päässä finaalipaikasta.

Toinen tilasto puolestaan kertoi, ettei Heimo ollut voittanut kertaakaan Metrolla pelattua liigadebyytti. Näihin lähdettiin hakemaan muutosta.

Monien vaiheiden jälkeen nuo mainitut tilastot saadaan kuin saadaankin viskata syvälle romukoppaan. Huikeassa kolmannessa erässä johtoasema vaihteli useamman kerran, mutta Heimo otti ensimmäisen täplänsä välierissä Joonatan Lindholmin reilu minuuttia upottaman voittomaalin turvin luvuin 5–4.

Ensimmäinen erä oli tutun tasainen. Heimo selvitti yhden alivoiman, mutta minuutti ennen loppua Oilersin Eetu Sorvali teki ottelun avausmaalin Aaro Astalan syötöstä.

Indiansia maalin takaa-ajoasema ei hetkauttanut. Se pelasi toisessa erässä sarjan tähän asti parhaan 20-minuuttisensa ja teki viimein myös tulosta.

Tasoitusmaalin iski jo 43 sekunnin pelin jälkeen Samuli Junnila, joka sai kanttivedolleen tarvittavan tilan ja ajan näppärällä syöttöpelillä Joonatan Lindholmin kanssa.

Ajassa 37:06 Heimon meni johtoon toista kertaa koko sarjan aikana. Osuman laukoi tarkasti ruuhkan läpi etukulmaan Juuso Kekki.

Oilersilla oli toisessa erässä omat saumansa, mutta maaliraudatkin olivat tässä kohtaa illan isäntien puolella. Kun Leevi Auranen vielä siivosi Junnilan rynnistyksen jälkeisen irtopallon verkkoon, oli Heimon johto erätauolla kaksi maalia.

Salibandy on joskus pienestä kiinni ja lyhyessä ajassa voi tapahtua käänne jopa yksittäisen tilanteen perusteella. Oilers tuli tällaisten pienten herpaantumisten seurauksena tasoihin parissa minuutissa.

Kumpikin joukkue pelasi kolmannen erän kahdella kentällisellä. Heimo oli aluksi niskan päällä, mutta puolivälin jälkeen vaarallisemmat paikat tulivat hienosti pelanneen Juuso Jokisalon maalille.

Sitten reilu vitonen ennen varsinaisen peliajan loppua Justus Kainulainen sai katkon puolessa kentässä ja pääsi kanttaamaan tyhjään tilaan liian lähellä maalia Heimon kannalta.

Sitten 1842 katsojan keskuuteen lehahti Heimon henki, joka pilkahteli pelaajien suorituksissa. Tasoitusmaalia haettiin kärsivällisesti eikä Jokisaloakaan ehditty vielä ottaa penkille, kun jo kolahti. Samuli Huppusen veto Valtteri Kainulaisen syötöstä kierähti maaliviivan paremmalle puolelle.

Puolitoista minuuttia myöhemmin ajassa 58:48 Indians pääsi katkoon, ja käännön myötä palloa kuljetti Jasper Auvinen.
Kovan laukauksen omaava laitahyökkääjä löysi tällä kertaa ikään kuin välikaistalta Joonatan Lindholmin.

Tämä kirmasi kohti maalia kenenkään estämättä ja laukoi  kylmäpäisen tarkasti alakulmaan.

– Siinä oli tosiaan aika paljon tilaa minulla nostaa jalalla. Kyllä minä siinä katsoin mihin pallon laitan, onneksi upposi, puolustaja kertasi ratkaisuhetkeä.

Lindholm pelasi ensimmäisen Espoon jäähalliderbynsä lauantaina ja mieltyi tunnelmaan siinä määrin, että järjesti osaltaan heti huomiseksi seuraavan.

– Oli siisti vääntö tänään. Ja kiitos paikalle saapuneille meidän kannattajillemme, oli hyvä meininki läpi matsin.

Heimo ei ole missään nimessä ollut huono välieräsarjassa, vaikka vähän vajaaksi on jäänyt ja heikot hetket ovat olleet tuloksellisesti ratkaisevia.

– Nyt päästiin ehkä enemmän lähelle omaa tasoa, niin henkisesti kuin fyysisesti. Olimme vahvoja kaksinkamppailuissa ja kääntöpelissä, Lindholm eritteli.

Neljännen välierän päättymisestä on vain 22 tuntia viiden alkuun. Sekin pelataan siks Metro-areenalla, mutta Oilersin isännöimänä.

– On tärkeää hoitaa palautuminen ja lataus erinomaisesti. Sitten kaasu pohjaan taas, Lindholm lupasi.

Lindholmin tapaan tärkeän osuman tehnyt ja saldon 1+1 kerännyt Samull Huppunen oli huojentunut mutta päättäväinen.

– Tasaista, ja meiltä oli sarjan selvästi paras matsi. Ei todellakaan ole vielä valmista, ja tarina jatkuu vielä!

Tärkeään kohtaan tullut tasoitusmaali maistui luonnollisesti puolustajalle, joka odottaa itseltään enemmän hyökkäyspäässä.

– Tasoitus tuntui hyvältä. Ei ole liikaa verkko pölissyt keväällä, niin tuli hyvään saumaan.

Myös häneltä kuultiin lupaus, jonka pitämistä kannattaa ehdottomasti tulla väijymään Metrolle sunnuntaina. Samanlainen tsemppi kuin lauantaina, ja tätä herkkua tarjoillaan ensi viikolla lisää.

– Syödään, nukutaan, ja huomenna vielä napsun nälkäisempi Heimo askiin!

Liput sunnuntain peliin ticketmasterista!