Ma 08.04.2024

Heimo teki sen taas, Oilers kukistui toistamiseen Metrolla – "Tämä joukkue ei luovuta missään tilanteessa"

Westend Indians ja Esport Oilers eivät kauan ehtineet huilata, kun asettuivat taas vastatusten Metro-areenalla sunnuntai-iltana. Vajaata vuorokautta aiemmin Heimo oli kääntänyt samassa paikassa nimiinsä neljännen välierän ja jatkanut näin Espoon derbyjen sarjaa.

Asetelma oli lauantain tapahtumista huolimatta käytännössä sama. Oilers etenisi voitolla finaaleihin, ja vastaavasti Heimon voitto tietäisi sarjalle jatkoa.

Reilut kaksi tuntia myöhemmin asia oli selvä. Espoon upea välieräsarja jatkuu tiistaina Heimon kotiottelulla Otahalliin Tiipiissä. Rasmus Pasanen (2+2) ja Sami Niskanen (1+1) hoitivat keltapaitaiset vieraat karkumatkalle, ja Oilersin kiri jäi vajaaksi ottelun päättyessä 5–6.

Ottelu alkoi  kotijoukkueena vuorostaan esiintyneen Oilersin hallinnalla. Indians teki lupaavia pistoja, mutta kumpikin maalivahti oli tehtäviensä tasalla.

Eka kymppi sujui näissä merkeissä, sitten saatiin tilastoihinkin kirjauksia. Heimo iski ottelun avausmaalin ensimmäistä kertaa tässä välieräsarjassa, kun Leevi Auranen hyödynsi maltillisesti tekopaikkansa, johon pääsi Rasmus Pasasen vankan esityön jälkeen.

Sitten Oilers pääsi ylivoimalle Samuli Junnilan kaksiminuuttisen ajaksi. Mustapaidat myllyttivät voimalla, mutta Juuso Jokisalo Heimon maalilla oli jarkähtämätön.  Hän sai pidettyä Öljyn pois taululta koko loppuerän. Heimollakin oli saumansa tuplata johtonsa, mutta Markus Laakso torjui varmasti Junnilan ja kumppanien lähentelyt.

Erätauon jälkeen Oilers sen tasoituksensa kuitenkin nopeasti värkkäsi Justus Kainulaisen päästyä vetämään liian lähellä.

Maaleja nähtiin tämän jälkeen kiihtyvällä tahdilla. Heimo meni uudestaan johtoon Juuso Kekin maalilla, johon syötön kirjautti taas Pasanen.

Tästä ei mennyt kuin hetki, kun Valtteri Kainulainen oli nokitusten Laakson kanssa. Oilers-veskari veti pidemmän korren, ja hetkeä myöhemmin Markus Markkola tasoitti.

Tasan minuuttia myöhemmin Oilers meni ensi kertaa johtoon Ilari Talvitien maalilla. Seuranneen keskialoituksen jälkimainingeissa Heimo sai ensimmäisen ylivoimamahdollisuutensa, mutta se loppui lyhyeen Jasper Auvisen vahinkokampin myötä.

Heimo rakensi alivoimalla hyvän hyökkäyksen ja sai pallon maaliinkin, mutta korkealla mailalla.
Seuraavat kymmenisen minuuttia eivät olleet aivan yhtä tykitystä, vaikka koko ajan tapahtuikin. Sitten Heimon kakkonen iski taas.

Tällä kertaa Oilersin puolustus peitti puolittain Jani Rauhalan vedon, mutta pallo lensi korkealle ilmaan ja kun se putosi, löi Pasanen pelivälineen tyylikkäästi verkkoon. Hän oli näin ollen ollut mukana kaikissa Heimon maaleissa tähän asti.

Kolmanteen erään mentiin tasalukemissa 3–3.  Siitä tuli jälkeen spektaakkeli.

Pasasen siirryttyä kakkoskentälliseen oli nuorten maalitykkien Samuli Junnilan ja Jasper sentteriksi nostettu yleiskone Sami Niskanen. Kokenut ikiheimolainen syötti Jasper Auvisen etukulmaan pyssyttämän johtomaalin ajassa 41:42.

Molemmat joukkueet menivät taas tiiviillä peluutuksella kolmannessa erässä. Niskaset olivat jälleen asialla kolme minuuttia myöhemmin. Samuli Junnila vapautti ovelalla syötöllä Niskasen, ja tämä napautti tarkasti alakulmaan laadukkaalla vedolla maila tutisematta.

Peliaikaa oli jäljellä vielä vartti, ja Oilersin tempo oli hurja kavennusta hakiessa. Jokisalo torjui hyvin maalilla, ja kaikki paiskivat hartiavoimin töitä. 

Ajassa 53:19 Oilers kavensi pikkuriikkisen vaparinukahduksen myötä, mutta Pasanen ei ollut vielä valmis. Hän laukoi hyviltä jalansijoilta aivan Oilersin vaihtoaition edestä Jani Rauhalan poikkarin Laakson längistä sisään, ja johto oli taas kahdessa pykälässä.

Aaro Astala kavensi puoli minuuttia ennen loppua, mutta Heimo selvitti viimeisten hetkien myllytyksen ja jatkoi kauttaan vähintään kahdella matsilla.

Viikonlopun tuplan kenties tärkein yksittäinen onnistuja oli maalivahti Juuso Jokisalo. Nuorukaisen kyvyt on tiedetty pitkään, ja hän oli avainroolissa A-juniorien vuoden takaisessa SM-kultamarssissa.

F-liigassa Mikko Kirvesniemi kantoi päävastuun kuluvalla kaudella, mutta Jokisalo oli valmis, kun kutsu kävi.

– Nautin kovasti pelaamisesta, ja pienet onnistumiset antavat lisää boostia omaan tekemiseeni, Jokisalo sanoi.

Hyvän maalivahtipelin perusedellytys on se, että joukkue edessä puolustaa laadukkaasti ja suurella sydämellä. Tämä pätee Heimon suhteen ehdottomasti. Jokisalo on päässyt näkemään tätä viime päivinä aitiopaikalta.

– Tämä joukkue ei suostu luovuttamaan missään tilanteessa, ja se näkyy hyvin pelissä, vaikka Oilers puskee kovaa päälle, 14 kertaa torjunut Jokisalo totesi.

Blokkeja Heimon kenttäpelaajat keräsivät peräti 20, joten vissi perä Jokisalon puheissa on. Hyvä taistelu ei kuitenkaan riitä mihinkään, mikäli hyökkäyspäässä ei tule onnistumisia.

Tällä kertaa niitä tuli etenkin Pasaselle ja Niskaselle juuri oikeina hetkinä.

– Tänään onnistui meidän kentällä hyvin. Oli itselläni alkuun ehkä vähän hakemista laiturin paikalla ja uudessa kentässä tuossa lauantain pelissä, mutta tänään tuntui sujuvan kentän kanssa kaikki jo huomattavasti paremmin, Pasanen sanoi.

 – Totta kai pelaamista hyökkäyspäädyssä helpottaa se, kun on kaksi kovan luokan pelikaveria [Juuso Kekki ja Leevi Auranen] siinä vierellä, ja tänään onnistuimme yhdessä. 

Seuraava ottelu tulee taas nopeasti yhden välipäivän jälkeen.

– Nyt vaan huilia, ja akut täyteen tiistaita varten. Kyllä näitä pelejä jaksaa hyvin pelata, kun on kova vastus ja kovat panokset kyseessä, Pasanen vakuutti.

Tätä kovien panosten urheiluviihdettä, josta et halua missata hetkeäkään, on siis tarjolla tiistaina Otahallissa, kun joukkueet kohtaavat kuudennessa välierässä.

Pasaselle ja kumppaneille on paikka varattuna karkeloihin, mutta kannattajien kannattaa huomioida, että Tiipii myydään mahdollisesti täyteen.

Lipunmyynti tiistain välierään aukeaa maanantaina kello 18. Hallille kannattaa tulla ajoissa, sillä nopeat syövät hitaat niin katsomossa kuin kaukalossakin! Liput: Tiketti.fi

Valokuvia sunnuntain ottelusta täällä!


5. välieräottelu Oilers–HEIMO 5–6 (0–1, 3–2,  

11:22 Leevi Auranen (Rasmus Pasanen) 0–1
20:32 Justus Kainulainen (Santeri Lindfors) 1–1
21:10 Juuso Kekki (Pasanen) 1–2
22:31 Markus Markkola (J. Kainulainen) 2–2
23:31 Ilari Talvitie (Tuomas Iiskola) 3–2
35:13 Pasanen (Jani Rauhala) 3–3
41:42 Jasper Auvinen (Sami Niskanen) 3–4
44:33 Niskanen (Samuli Junnila) 3–5
53:19 Rasmus Kainulainen (Antti Suomela) 4–5
56:22 Pasanen (Rauhala) 4–6
59:33 Aaro Astala (Suomela) 5–6 im.