Ti 19.04.2022

Westend Indians ja LoSB aloittavat yhteistyön – ''Tavoitteena on yhdessä mahdollistaa jokaiselle hyvä ympäristö kasvaa salibandyn parissa''

Lohjan Salibandy liittyy Heimon seurayhteistyökumppaniksi. LoSB tulee osaksi seurayhteistyöverkostoa, johon entuudestaan kuuluvat Tuomarilan Urheilijat, Vihdin Salisudet sekä Lauttasaaren Pallo.

– Olemme otettuja, että LoSB liittyy mukaan seurayhteistyöhön. LoSB on perinteikäs seura, jonka kanssa Heimollakin on vuosien varrelta yhteistä historiaa ja hyviä muistoja, Heimon toiminnanjohtaja Mika Leiponen tunnelmoi. 

Yhteistyöseurojen kesken tehdään pitkäjänteisesti yhteistyötä. Keskiössä on pelaajapolkujen ja toimintaympäristöjen kehittäminen mm. koulutuksin sekä erilaisten tukitoimien avulla.

– LoSB on jo aiemmin tehnyt VSS:n kanssa yhteistyötä, joten tämä täydentää varmasti hyvin heidän kokonaisuutta.

Myös Lohjan suunnalla ollaan innoissaan alkavasta yhteistyöstä ja sen tuomista mahdollisuuksista.

- Seurayhteistyön avulla voimme jatkossa tarjota tavoitteellisille poikapelaajille polun huipulle, jota nykyinen VSS-yhteistyö ei ole mahdollistanut, kertoo Lohjan Salibandyn puheenjohtaja Juha Metso.

- Yhteistyössä on paljon mahdollisuuksia kehittää koko seuraa. Olemme varmoja, että esimerkiksi valmentajien koulutukset ovat suuressa arvossa. Tiiviissä yhteistyössä voimme myös saada toisiltamme arvokkaita apuja seuratoiminnan kehittämiseen niin hallinnossa kuin urheilupuolella.

- Olemme askel kerrallaan edennyt seurayhteistyön syventämisessä. Hetkessä ei ihmeitä tapahdu, mutta aika monessa asiassa olemme jo pystyneet tukemaan nykyisiä yhteistyöseuroja ja tulevaisuudessa aivan varmasti vielä enemmän, summaa Leiponen.

Vuonna 1992 perustettu Westend Indians on yksi Suomen suurimmista salibandyseuroista ja yksi Espoon suurimmista urheiluseuroista. Seuran keltamustissa väreissä liikkuu viikoittain noin 1500 Heimolaista 125 joukkueessa ja harrasteryhmässä. Heimon miesten edustusjoukkue pelaa F-liigassa. Seuralle on myönnetty Tähtiseura-tunnustus laadukkaasta seuratyöstä.

Lohjan Salibandy (LoSB) on lohjalainen salibandyn erikoisseura, joka on perustettu vuonna 1991. Lisenssimäärällä mitattuna seura on Suomen 56. suurin salibandyseura. Sillä oli runsaat 214 jäsentä kaudella 2020-21. Naisten edustusjoukkue pelaa 1. divisioonassa ja miesten edustusjoukkue Suomisarjaa. Lisäksi seuralla on naisten joukkue, joka pelaa 3. divisioonassa. Poikien joukkueita on junioreissa A:sta E:hen ja tyttöjoukkue B-junioreissa.

 

Mika Leiponen

Westend Indians / Toiminnanjohtaja

 

Juha Metso

Lohjan Salibandy / Puheenjohtaja