Ma 07.08.2023

Virallinen tiedote 7.8.2023

Korjaus tämän päivän Helsingin Sanomien (HS) uutisointiin, jossa HS on ansiokkaasti nostanut esille pääkaupunkiseudun huonon olosuhdetilanteen.

Toisin kuin uutinen antaa ymmärtää, Westend Indians on erittäin huolissaan Espoon olosuhdetilanteesta.

Uutiseen haastateltu Mikko Pulkki on joukkueenjohtajana kommentoinnut asiaa tämän hetken näkökulmasta. Yhteistyömme Otahallin osalta on kiitettävällä tasolla ja pyrimme kehittämään seurayhteisöllemme tärkeitä olosuhteita jatkuvasti.

Huippu-urheilun tulevaisuuden kannalta on kuitenkin ehdottoman tärkeää, että Espooseen saadaan optimaaliset olosuhteet. Niin jalkapallon kuin salibandyn osalta. Olen ottanut asiaan vahvasti kantaa mm. Länsiväylän haastattelussa.

Espoolaiset seurat tarvitset uuden palloiluhallin, nykyiset olosuhteet eivät palvele tulevaisuutta. Fakta on, että laadukkailla olosuhteilla on ratkaiseva merkitys jotta espoolaisille voidaan järjestää viihdyttäviä tapahtumia ja huippu-urheilujoukkueet voivat toimia. Hyvänä esimerkkinä toimii tällä hetkellä Tampere, joka on uusien olosuhteiden myötä profiloitunut monen mielestä Suomen tapahtumapääkaupungiksi.

Ymmärrämme, että kyseessä on merkittävä taloudellinen päätös, mutta toisaalta tätä on odotettu vuosikymmeniä ja myöskään vaihtoehtoja ei ole ehdotettu. On vaikea nähdä, että tilanne lähitulevaisuudessa olisi merkittävästi otollisempi hallin rakennuttamiseen. Mikäli suunniteltua ei pystytä toteuttamaan, tulee kaupungin aktiivisesti ja viipymättä etsiä vaihtoehtoiset mallit hallin toteutukselle.

Odotamme edelleen, että Espoon kaupunki toteuttaa hallin yhteistyössä seurojen kanssa.   


Mika Leiponen
Toiminnanjohtaja
Westend Indians / Heimo