Ke 15.03.2023

TPS vei puolivälierien avausmatsin, Heimolla iskun paikka perjantaina Tiipiissä – "Pystymme viemään peliä enemmän kuin tänään"

Westend Indians ja TPS aloittivat keskiviikkona F-liigan puolivälieräsarjansa Turussa. Runkosarjassa tasaisia matseja pelanneet joukkueet tekivätkin nytkin tasatahtiin maaleja kolmannen erän puoliväliin saakka vaiheikkaassa kamppailussa.

TPS:n päästyä ajassa parin maalin johtoon joutui Heimo pelaamaan upporikasta ja rutiköyhää. Turkulaiset pääsivät latomaan tyhjiin loppujen lopuksi kaksinumeroiset 10–3-voittolukemat.

Pudotuspeleissä lasketaan vain voitot, eikä lukemilla ole sitäkään merkitystä kuin runkosarjassa. TPS:n näennäinen murskavoitto ei siten aiheuta ylimääräistä huolta, sillä espoolaisten playoff-avaus oli mukiinmenevä.

** 🚀 Westend Indians & Coinmotion yhteistyössä tarjoavat sinulle matkan kryptovaluuttojen maailmaan. Liity yli 160 000 asiakkaan joukkoon tänään niin saat 0%* kaupankäyntikulut kolmen päivän ajaksi: https://coinmotion.com/westendindians/ **

Heimo jopa voitti avauserän pirteästi pelanneen kolmoskentällisen värkkäämällä maalilla. Eero Harjula nosti hyvin jalalla ja tarjoili upean syötön, jonka Juuso Kekki sipaisi verkkoon.

Ensimmäinen erä oli pitkälti tarkkailua ja asetelmien hakemista. Toisessa erässä mentiinkin sitten vauhdikkaasti päästä toiseen, kun kumpikin joukkue haki ratkaisuja nopeasti. TPS nousi erän alkupuolella rinnalle ja ohi, mutta Heimo nousi tasoihin Samuli Huppusen ohjaamalla ylivoimamaalilla.

Kolmannessa erässä TPS meni uudestaan edelle. Tällä kertaa tasoituksen pyöräytti vanhanaikaisella Leevi Auranen. Kotijoukkue pääsi kuitenkin rokottamaan heti seuraavassa vaihdossa psykologisesti tärkeällä hetkellä vain 26 sekuntia tasoituksen jälkeen.

TPS:n päästyä parin maalin johtoon se ei enää taakseen katsonut, vaan pääsi herkuttelemaan tyhjiin tehdyillä osumilla. Heimon kiri kuudella viittä vastaan ei tällä kertaa oikein lähtenyt.

– Pelimme oli hyvää, viimeinen kymppi nostettiin riskit ylös, päävalmentaja Antti Vartiainen tiivisti.

Kesken ottelusarjan pelillisiä asioita on turha alkaa avaamaan julkisesti. Vartiainen vakuutti joukkueella olevan selvät sävelet perjantain kotiottelun varalle.

– Odotetunkaltainen matsi ja vastustaja oli. Jatketaan pelin kehittämistä.

Joukkue kokoontuu torstaina, vaikka mitään harjoitusrääkkiä ei tässä vaiheessa kautta enää tehdäkään.

– Pientä palauttavaa treeniä tehdään kimpassa. Käydään joitain pieniä juttuja läpi yhdessä. Peliä voi kehittää muuallakin kuin kaukalossa, Vartiainen kaavaili.

Pelaajista onnistumisia sai muun muassa Samuli Huppunen, joka summasi tehot 1+1 ja napsi siinä sivussa muun muassa ison määrän peittoja puolustuspäässä.

– Ihanat fiilikset, kun tosipelit on saatu käyntiin. Nämä ovat kuitenkin niitä pelejä, joiden takia jaksoi silloin marraskuun tiistaiaamuinakin painella Otahallilla reeniä, puolustaja tunnelmoi.

Keskiviikon koitoksesta hän pakkaa reppuun ainakin hengen ja kamppailuilmeen, jotka Heimolla kiistämättä olivatkin kondiksessa.

Pelillisesti Huppunen kaipaa omalta joukkueeltaan vielä vain enemmän aloitteita ja Yleistä tilanteiden haltuunottoa. Vaikka TPS on rutinoitunut ja äärimmäisen kova vastustaja, on Heimo osoittanut pärjäävänsä kyydissä hyvin.

– Pystymme kyllä viemään peliä enemmän kuin tänään teimme. Pelirohkeutta pallollisena niin hyvä tulee!

Puolivälierät 1. ottelu, TPS–HEIMO 10–3 (0–1, 2–1, 8–1)

09:12 Juuso Kekki (Eero Harjula) 0–1
23:30 Jere Niemelä (Miko Kailiala) 1–1
25:52 Kailiala (Niemelä) 2–1
32:41 Samuli Huppunen (Christian Remes) 2–2 yv.
41:07 Olli Laine (Erik Storgårds) 3–2
47:36 Leevi Auranen (Huppunen) 3–3
48:02 Tuomas Ojala (Mikko Hautaniemi) 4–3
48:42 Aleksi Ahokas (Janne Nurminen) 5–3
55:34 Ville Hirvisuo (Kailiala) 6–3
56:01 Storgårds (Waltteri Vesterinen) 7–3 tm.
56:32 Lauri Stenfors (Storgårds) 8–3 tm.
56:57 Vesterinen (Laine) 9–3 tm.
58:43 Hautaniemi (Storgårds) 10–3 tm.

Puolivälierien 2. ottelu HEIMO–TPS perjantaina 17. maaliskuuta kello 18:30 Otahallin Tiipiissä. Liput ennakkoon täältä!

Kansikuva: Anssi Koskinen

Teksti: Erno Rautarinta