Su 03.03.2019

Tervetuloa takaisin kotiin Santeri Toropainen

Westend Indiansin edustusjoukkue sai pudotuspelien alla mieluisan ensi kautta koskevan uutisen. Joukkueen monivuotinen luottopelaaja Santeri Toropainen palaa sovitusti Heimoon ensi kaudeksi Sveitsissä vietetyn vuoden jälkeen.

Hurjalla kanttilaukauksellaan tuhoja tekevä Santeri Toropainen oli jo pitkään unelmoinut pelaamisesta ulkomailla. Heimo tarjosi mahdollisuuden tähän mielellään, kun tilaisuus lopulta tuli. Sovittiin, että puolustaja palaa Suomeen ja keltamustiin monta kokemusta rikkaampana.

"Alkuun oli vähän hakemista uusien pelikaverien kanssa, mutta kyllä se siitä rupesi sujumaan. Pelikin on hieman erilaista täällä kuin mihin Suomessa on tottunut", Sane viestitti kuulumisiaan HC Rychenbergistä, joka majailee Winthurin kaupungissa.

Joulun alla Toropaiselta murtui ranne. Loukkaantuminen piti hänet sivussa muutaman viikon, mutta joukkue selvisi pudotuspeleihin. 

"Toivotaan, että käsi kestää ja pääsen mukaan karkeloihin. Siellä on hieno derby tulossa pudotuspelisarjassa."

Rychenberg tosiaan aloitti pudotuspelinsä lauantaina runkosarjan voittanutta Grasshoppersia vastaan. Runkosarjassa tehot 6+6=12 tehnyt Toropainen hävisi joukkueineen avauskamppailun katkerasti 10 sekuntia ennen loppua tulleella maalilla.

Mutta kuten muistetaan, Toropainen tietää miten puolivälieräsarjat ratkaistaan. Samanlaista tykitystä on siis jälleen luvassa ensi kaudella Salibandyliigassa.

"Loistava fiilis on tottakai palata kotiin. Erittäin hieno vuosi on ollut täällä maailmalla. Paljon on tullut tehtyä ja nähtyä. Odotan innolla myös tulevaa kautta, kun saa taas laittaa tutun paidan päälle ja pelata erittäin hyvien ystävien kanssa", Toropainen tunnelmoi.

Niistä hyvistä ystävistä yksi on tietenkin Valtteri Kainulainen, jonka kanssa Toropainen on pelannut vuosikaudet, jo yläasteikäisestä lähtien. Vadelle Sanen odotettu paluu on tottakai mieleen. 

"Hymy nousi kasvoille, kun kuulin uutisen. Avosylin otetaan hyvä kaveri vastaan", kapteeni jutusteli.

Vade jäi tällä kaudella kahdeksaan syöttöpisteeseen, kun edellisellä sesongilla niitä tuli 28. Iso osa näistä merkittiin nimenomaan Toropaisen tykittämiin osumiin eli tutkaparin elkeitä kaksikolla on, ja koko joukko kuviota vastustajan yllättämiseen.

"Olosuhteet kun muuttuvat, niin pitää itsekin muuttua. Se on rikkaus, kun pääsee pelaamaan eri tavoilla", Kainulainen naurahti kaudestaan, jolla syntyi oma ja Heimon maaliennätys 31 osumaa.

Ensi syksynä sitten nähdään, minkälaisella pistejakaumalla Vade & Sane tällä kertaa piinaavat vastustajia.

Santeri Toropainen on pelannut Salibandyliigassa 148 ottelua tehoin 82+50=132.