Ma 03.01.2022

Tehokas TPS jatkoi voittoputkeaan Heimon kustannuksella – "Vasta tappioasemassa aloimme pelaamaan"

Westend Indians jatkoi F-liigan pelejään jo vuoden 2022 toisena päivänä, kun se kohtasi TPS:n yleisöstä tyhjässä Otahallissa sunnuntaina.

Turkulaiset olivat päättäneet vuoden 2021 kymmenen ottelun voittoputkeen. Aivan alkukaudesta Heimo oli käynyt Turussa nappaamassa täydet sarjapisteet, joten TPS halusi varmasti maksella kalavelkoja. Sen sen myös teki tehokkaan toisen eränsä ansiosta. Heimo nöyrtyi maalein 3–6.

Virustilanteen jälleen pahennuttua loppuvuodesta joutui Westend Indianskin palaamaan tapahtumajärjestäjänä rajoitusten aikaan. Niinpä kotiyleisöstä ei saatu lisäbuustia kovavireisen vierasjoukkueen kukistamiseen. Kenties juuri tämän takia ottelun ensimmäinen erä oli tunnusteleva. TPS teki avausmaalin toisella minuutilla, mutta Teppo Salo tasoitti Leevi Aurasen syötöstä avauserän puolivälissä.

Heimo sai hankittua ylivoimamahdollisuuden erän lopussa osittain valmennuksen peluutusoivalluksen avulla, mutta kuviot eivät tällä kertaa natsanneet.

Toinen erä oli Heimolta heikko. TPS iski pari maalia vastahyökkäyksistä ja yhden kulmavaparin jälkeen. Kolmen maalin takamatka ei salibandyssä ole välttämättä mahdoton kurottavaksi, mutta TPS puolusti hyvin, ja myös sen maalivahti Oskari Fälden oli vireessä.

Kolmas erä alkoi kuitenkin hyvin. Aaro Astala kavensi jo muutaman sekunnin pelin jälkeen. Seuraavat kaksi maalia teki TPS, eikä Valtteri Kainulaisen ajassa 49.26 iskemä 3–6-maali ollut lopulta kuin kosmeettinen.

– Toisen erän heikkoon pätkään me tämän hävisimme. Siihen asti oli kyttäillä, vastuuvalmentaja Antti Vartiainen kertasi.

– Vasta tappioasemassa aloimme pelaamaan.

Vartiaisen mukaan joukkue sai joululomalla harjoiteltua hyvin, vaikkakin kausiflunssat kiersivätkin. Nyt ne on kuitenkin podettu, ja seuraavan kahden viikon treenijakso tulee tarpeeseen. Sen jälkeen tulee nimittäin varsinainen otteluruuhka, parin viikon aikana Indians pelaa peräti kuusi F-liigan matsia. Jaossa on 18 sarjapistettä, mikä on sen verran iso potti, että niiden vaikutus runkosarjan loppusijoitukseen on merkittävä.

Vartiainen ei taulukkoja kuitenkaan tuijota, eikä niin tee joukkuekaan.

– Ei sijoituksia kannata miettiä, vaan aina seuraavan pelin voittamista.

HEIMO–TPS 3–6 (1–1, 0–3, 2–2)

01:47 Jere Niemelä (Tuomas Ojala) 0–1
09:49 Teppo Salo (Leevi Auranen) 1–1
25:33 Lauri Stenfors (Mikko Hautaniemi) 1–2
28:38 Hautaniemi (Toni Salminen) 1–3
33:08 Aleksi Ahokas (Juuso Alin) 1–4
40:06 Aaro Astala (Otto Lehkosuo) 2–4
40:28 Niemelä (Waltteri Vesterinen) 2–5