Ma 16.01.2023

SPV:n Hasu pysäytti Heimon Seinäjoen tuplan toisessa osassa – "Reissusta ei jäänyt puuttumaan kuin toinen voitto"

Westend Indians päätti sunnuntaina Seinäjoen tuplamatsin viikonloppunsa, kun se kohtasi SPV:n. Lauantaina maalin voiton Jymystä ottanut Heimo lähti haastamaan Speveä samalla kokoonpanolla ja pelitavalla.

Lauantaina Heimo oli jossain määrin tehoton, mutta onnistui raapimaan tarvittavat osumat kolmen pisteen pottiin. Päivää myöhemmin ei enää riittänytkään. Vieraat niin sanotusti tekivät vastustajan maalivahdista sankarin. Seinäjokisille riitti näin 4–2-voittoon pari sopivaan aikaan iskettyä täsmäosumaa.

Heimon ja SPV:n kohtaamiset ovat joskus olleet runsasmaalisia ja tietynlaisia merkkejä havaijipallostakin on ollut aistittavissa. Tällä kertaa tällaisesta ei ollut tietoakaan, vaikka ihan aluksi siltä kenties näyttikin.

Heimo meni johtoon jo puolen minuutin pelin jälkeen Leevi Aurasen vedon painettua maaliin. SPV tasoitti 50 sekuntia myöhemmin Eero Karjanlahden osumalla. Tämän jälkeen mentiinkin pitkät pätkät ilman huippuluokan maalipaikkoja. Kumpikin joukkue puolusti tarkasti, eikä kääntöihin toisaalta tullut paikkoja.

Seuraava maali tuli vasta toisessa erässä, kun F-liigan pistepörssin ykkösnimen Peter Kotilaisen kanttilaukaus vieri maaliin Jokisalon torjunnan kautta.

Heimolla oli jokunen hyvä paikka onnistua jo aiemmin, mutta tasoitus syntyi reilu minuutti ennen erän loppua. Jasper Auvinen latasi "viivasta" maskin läpi alakulmaan ylivoimapyörityksen jälkeen.

Maalia seuraavia vaihtoja korostetaan usein. Aivan kuten Heimon avausmaalin jälkeen, niin myös nyt Karjanlahti pääsi rokottamaan kaukolaukauksella. SPV teki näin koppimaalin ja pääsi päätöserään hienoisessa etulyöntiasemassa.

Heimo haki vimmatusti tasoitusta, mutta sitä ei koskaan tullut. Suurin syypää tähän oli kotijoukkueen tolppien välissä huhkinut ja hehkunut Rasmus Hasu. SPV-vahti torjui päätöserässä puolenkymmentä laadukasta vetoa, eikä espoolaisryhmä päässyt maalirautoja lähemmäs. 

Lopussa Kotilainen viimeisteli loppulukemat rankkarista, kun Heimo joutui rikkomaan pallollista vastustajaa maalin ollessa tyhjänä.

– Pelin kuva ei ollut näin vähämaalinen, mutta molemmat maalivahdit pelasivat todella hyvin, Heimon luotsi Antti Vartiainen sanoi.

– Meillä oli alku vähän hakemista, mutta toisessa erässä saatiin peli rullaamaan ihan hyvin. Harmillinen tappio maalin pelissä, nämä ovat pienestä kiinni.

Kokonaisuutena Seinäjoen reissu jää selvästi positiivisen puolelle. Jaossa olleista sarjapisteistä Heimo otti puolet eli kolme. Joukkue sai yhteisiä kokemuksia kaukalon sisä- ja ulkopuolella.

– Pelasimme kaksi tiukkaa peliä, joissa molemmissa saimme parannettua loppua kohtia. Ne ovat arvokasta oppia. Ei tästä reissusta jäänyt puuttumaan kuin se toinen voitto, Vartiainen summasi.

Seuraavaa F-liigan koitosta pitääkin odottaa pari viikkoa. Tammikuun 27. päivänä Otahalliin saapuu EräViikingit. Heimo on kauden aikana osoittanut, että treeni tarttuu hyvin ja näkyy suoritustasossa. 

– Tauko mahdollistaa hyvän harjoittelun. Pitää tunnistaa oikeat asiat ja treenata sitten oikeita juttuja. Ennen kaikkea painetaan hommia!


SPV–HEIMO 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)

00:34 Leevi Auranen (Sami Niskanen) 0–1
01:23 Eero Karjanlahti (Konsta Haukkala) 1–1
26:38 Peter Kotilainen (Karjanlahti) 2–1
38:49 Jasper Auvinen (Christian Remes) 2–2 yv.
39:13 Karjanlahti (Santeri Uusi-Laitila) 3–2
58:54 Kotilainen 4–2 rl.