To 24.11.2022

Remes hyppäsi Heimoon kehittymään pelaajana ja ihmisenä – "Meillä on koppi täynnä motivoitunutta porukkaa"

Westend Indiansin F-liigajoukkue on tällä kaudella täynnä eteenpäin meneviä ja hyvin motivoituneita urheilijoita. Tämä käy oitis selväksi, kun Heimon kauden parhaan pistemiehen Christian Remeksen kanssa juttelee.

– Täällä on tosi hyvät puitteet kehittyä ja mennä eteenpäin uralla. Pelitapakin miellyttää ja sopii minulle, kun pääsee olemaan pallossa kiinni aika hyvin. Siinä mielessä siirto oli looginen, Remes kuvailee Espooseen paluutaan.

Paluu on sikäli oikea sana, että Remes pelasi ensimmäiset miesten liigaottelunsa Oilersissa kaudella 2017–18. Jo sitä ennen junnupelejä tuli SSV:ssä, Erässä ja Tiikereissä, jossa hän pelasi F-liigaa kaudet 2019–2022.

– Ei pahaa sanottavaa vanhoista joukkueista, mutta päätös tulla tänne syntyi tietyllä lailla helposti, kun putosimme liigasta. Heimossa pääsee kehittymään urheilijana ja yhdistämään puoliammattimaisen treenaamisen ja opiskelun, Remes taustoitti.

Hänellä on menossa tradenomiopintojen kolmas vuosi. Niin sanottu kokonaispaketti on kunnossa, sillä opinnot voi suunitella salibandyn ehdoilla. Tähän kuuluu muun muassa kahdesti päivässä treenaaminen.

– Onhan tämä tavallaan hienokin tilanne. Työelämässä ei välttämättä pystyisi samalla lailla satsaamaan salibandyyn, Remes pohtii.

Opiskelun ja pelaamisen toimiva liitto on monen muunkin pelaajan kehitystarinan taustalla. Myös Remes kokee, että ne tukevat toinen toistaan.

– Se tuo tasapainoa arkeen, mikä on tärkeä juttu yhtälössä. Puoliammattilaisen treenimäärillä on aika lailla optimitilanne, kun pystyy rytmittämään viikon etukäteen. Uskon myös, että iän karttuessa sitä on oppinut tunnistamaan, mikä on hyvä määrä kumpaakin, Remes pohti.

Jaksamisen edellytys on ensisijaisesti tietenkin motivaatio ja tavoitteellisuus. Remeksen mukaan Heimossa on alusta alkaen ollut selvää, että kaikki haluavat kehittyä ja mennä eteenpäin urallaan, sanalla sanoen voittaa. 

– Meillä on koppi täynnä motivoitunutta porukkaa. Viihdyn sellaisessa ympäristössä. On tietysti kiva, jos on kivoja tyyppejä pelikavereina, mutta on vahva tahto joku päivä menestyä.

Heimon pelit lähtivät käyntiin hyvin, mutta ennen MM-kisoja ote hiukan kirposi.

– Hyvin tehtiin hommia heti alusta ja saimme hyviä tuloksia alkukaudesta. Mutta en oikein tiedä, mitä sitten tapahtui, oliko jännitystä vai mitä, mutta peli ei näyttänyt enää niin raikkaalta, Remes mietti.

Joukkueen hyvästä treenikulttuurista kertoo varmasti paljon se, että tauon jälkeen Heimo oli paljon freesimpi.

– Tauko tuli meille hyvään paikkaan. Saimme treenata rauhassa yli kolme viikkoa, ja kun maajoukkuetehtävissäkään ei ollut ketään, niin pystyimme hiomaan asioita viisikoiden kesken.

Ennen taukoa Heimolla oli ajoittain ruuhkaa, kun kahden matsin otteluviikot seurasivat toisiaan. Remeksen mukaan näin tiivis ottelutahti on fyysisesti ja myös henkisesti rankka, niin mukavaa kun tosissaan pelaaminen onkin.

Tauon jälkeen Remes on pelannut Heimon ykkösviisikossa, jossa hänen rinnallaan hyökkäävät Leevi Auranen ja kapteeni Valtteri Kainulainen. Alkukaudesta Remes ja tšekkipelaaja Petr Majer osoittivat ajoittain näppärää yhteispeliä.

– Joukkueessamme on paljon pirun taitavia pelaajia ja on ollut hienoa päästä pelaamaan heidän kanssaan. Tuo nykyinenkin vitja tuntuu sopivan tosi hyvin minulle, siinä on kiva pelata. 

Yhdessä harjoitteleminen ja pelaaminen kehittävät paitsi yksilöitä niin myös yhteistyötä.

– Yhteiset kokemukset auttavat siinä. Pystyy tekemään ratkaisut selkärangasta, eikä niitä tarvitse ajatella. Ei tule viiveitä.

Remeksen harjoittelufilosofiaan kuuluvat olennaisesti toistot. Toistot auttavat ymmärtämään myös vastustajien liikkeitä paremmin eli ne kehittävät pelinlukua varsinaisen lihasmuistin ja harjaantumisen lisäksi. 

– Pyrin kehittymään kaikessa pelaajana ja miksei ihmisenäkin. Tavoitteet ovat joukkueen tavoitteet, jos joukkue pärjää, niin todennäköisesti yksilöillekin on tullut onnistumisia. Mitään konkreettisia pistetavotteita ei siksi ole, mukavat tehot 8+8 syksyllä naputellut laitahyökkääjä sanoi.

Torstain vastustajaa Happeeta hän kehuu hyökköysvoimaiseksi ja taitavaksi ryhmäksi. Kääntöjen merkitys voi monen salibandyottelun tapaan olla ratkaiseva. Eniten Remes vannoo pelirohkeuden nimiin.

– Pitää uskaltaa haastaa ja hakea tilaa rohkeasti. Se on se juttu. Ei sekään mitään tuo, jos meillä kolme pelaajaa seisoo oman maalin takana.

HEIMO–Happee Otahallin Tiipiissä torstaina 24.11. klo 18:30

Liput matsiin täältä!