Ke 17.02.2021

Maalivahti Jokisalon hieno liigadebyytti oli vaisun derbyn ilonaihe – "Näin korkealla se rima on"

Viikonloppuna pudotuspelipaikkansa varmistanut Westend Indians ei pystynyt suistamaan Espoon huippusalibandyä tällä kaudella hallinnutta Oilersia valta-asemasta kauden toisessakaan derbyssä. Öljymiehet karkasivat Otahallissa heti alussa.

Vaikka Heimo puki kasvoilleen taisteluilmeen, ei se enää noussut taistelemaan voitosta. Tappiolukemat kirjattiin vähän turhankin rumasti 5–11.

Viime kauden lopussa pelatut huikeat puolivälierät Oilersia vastaan olivat muisto vain, kun mietitään tunnelmaa ja pöhinää derbyn ympärille. Pelaajille paikallispeli on siitä huolimatta erityinen tapaus. Indiansin miehistö oli kuitenkin sangen repaleinen vastustajaan nähden ja myös sarjatilanne osoitti Oilersille etua.

Ensimmäisessä erässä etenkin Oilersin Santeri Lindfors ja Iiskolan veljekset Tuomas ja Heikki pääsivät tekemään tuhojaan. Heimosta vaikeuksissa oli varsinkin kakkoskentällinen, joka kuitenkin selvästi piristyi ottelun edetessä.

Heimon avausmaalin 1–4:ään teki erän lopussa Teppo Salo, joka löi näyttävästi ilmasta oman vetonsa paluupallon maalin perukoille.

Toinen erä oli Indiansilta illan paras 20-minuuttinen. Se päättyikin numeroihin 1–1. Nuori Samuli Junnila osui jo kolmannessa pelissä perätysten ja kaunisteli samalla kakkoskentän tilastoja. Heimo kävi kahden maalin päässä, mutta Oilers palautti etumatkansa kolmeen ennen erätaukoa.

Kolmannessa erässä lukemat repesivät, osin siksi, että Indians treenasi ilman maalivahtia pelaamista. Oilers johti pahimmillaan jo 10–2, mutta sitten Heimo teki pikatahtia kolme maalia. Ensin onnistui Valtteri Kainulainen, sitten tyylikkäällä rankkarilla Sami Niskanen ja viimeisenä vielä Kevin Nylund.

Ilahduttavin onnistuminen heimolaisittain oli ehdottomasti Juuso Jokisalon liigadebyytti. Nuorukainen pelasi kaksi erää ja keräsi useamman hienon kopin tilastoihinsa. Pysäyttipä hän jopa Markus Markkolan rankkarin yhtenä 20 torjunnastaan.

Heimolla on vielä kaksi runkosarjan peliä jäljellä. Viikon päästä kohdataan Classic Espoossa ja sitä seuraavana viikonloppuna päätöskierroksella Lahdessa vastaan asettuu LASB, jonka kanssa Indians vielä taistelee sijoituksista. Sijalle kuusi nousu on Heimon omissa käsissä, mutta sijoitus saattaa jäädä myös nykyiseksi kahdeksanneksi.

Runkosarjan sijoituksella ei ole isoa merkitystä, sillä kärkijoukkueet pääsevät valitsemaan vastustajansa. Mikäli runkosarjan voittava Classic ei poimi Heimoa, vaikuttaa viime kauden puolivälieräsarjan toistuminen hyvinkin mahdolliselta.

Päävalmentaja Petri Timonen ei lähtenyt mukaan spekulointiin.

– Meillä on kaksi runkosarjan ottelua jäljellä ja keskitymme niihin. Meillä on pari viikkoa aikaa laittaa pelimme parempaan suuntaan.

Keskiviikon ottelu joka tapauksessa osoitti, millä tasolla pudotuspeleissä pitää operoida.

– Saimme tiedon siitä, millä korkeudella rima on. Tänään emme pystyneet sitä ylittämään, Timonen myönsi.

Toisen erän ryhtiliike kesti hänen mukaansa kymmenisen minuuttia, eikä se ole ollenkaan riittävästi Oilersin tasoista vastustajaa vastaan.

– Kaikki kunnia vastustajalle. He olivat hyviä, Timonen jatkoi.

Myös Timonen kehui Jokisalon debyyttiä.

– Se oli ehdottomasti positiivinen asia tässä pelissä.

Indiansin ideologiaan kuuluu lähteä voittamaan jokainen peli, mutta samaan hengenvetoon on hyvä muistaa, että oikeasti merkitykselliset pelit ovat vasta tulossa.

Kuluneen fraasin mukaan riittää, että voittaa juuri oikeat pelit. Kukaan ei muista, miten keväällä voittavaa salibandyä pelaava joukkue on suoriutunut runkosarjan yksittäisissä peleissä.

Koko joukkue tekee kaikkensa, että maaliskuussa tuhkasta kuoriutuu voittamaton feenikslintu.

– Siihen me tietenkin pyrimme ja uskomme, Timonen vakuutti.

Ottelukuvat: Flickr / Westend Indians (Joni Winsten)
Ottelukuvat: Flickr / Salibandyliitto (Juhani Järvenpää)
Maalikooste: YouTube / Westend Indians

HEIMO–Oilers 5–11 (1–4, 1–1, 3–6)

01.02 Tuomas Iiskola (Santeri Lindfors) 0–1
03.52 Lindfors (T. Iiskola) 0–2
11.10 Heikki Iiskola (T. Iiskola) 0–3
18.39 Eino Pesu (Casper Pfitzner) 0–4
19.04 Teppo Salo 1–4
20.59 Samuli Junnila (Samuli Alaluusua) 2–4
32.44 Justus Kainulainen (Matias Veikkola) 2–5
45.19 Jasper Juuti (Pesu) 2–6
50.27 H. Iiskola (T. Iiskola) 2–7
52.14 Lindfors (Jesper Silvonen) 2–8
53.18 J. Kainulainen (Juuti) 2–9
53.36 Markus Markkola (J. Kainulainen) 2–10 tm.
54.08 Valtteri Kainulainen (Alaluusua) 3–10 im.
57.03 Sami Niskanen 4–10 rl.
57.31 Kevin Nylund (Alaluusua) 5–10
59.53 Antti Suomela (J. Kainulainen) 5–11 yv.