Su 11.02.2024

Kapteeni Kainulaisen hattutemppu riitti vain pisteeseen – "Katse on jo Turku-pelissä"

Westend Indians palasi lauantaina F-liigan pariin, kun se matkasi Seinäjoelle Nurmon Jymyn vieraaksi. Pudotuspelipaikkaan muutaman pisteen takamatkalta kovasti hamuava kotijoukkue oli odotetun sitkeä ja hankala vastus.

Jymy kampesi lopulta 6–5-jatkoaikavoittoon, vaikka Heimo johti ensimmäisen erä jälkeen kolmella maalilla.

– Plussaa oli se, että pelattiin hyvin. Miinusta maalinteko ja jäähyily. Noista asioista jäi tänään piippuun, ja niitä voidaan parantaa keskiviikolle, päävalmentaja Antti Vartiainen summasi otatuksen annin.

Ensimmäisessä erässä nähtiin oikeastaan vain noita positiivisia asioita. Kapteeni Valtteri Kainulainen näytti heti kättelyssä kokemustaan  ja malttiaan nousemalla kenenkään estämättä maalille ja kiertämällä vielä Jymyn kassarin Aki Karjalaisen ennen kuin vieritti tyhjiin avausmaalin.

Tovia myöhemmin Juuso Kekki tienasi alivoimalla Heimolle rankkarin, jonka Samuli Huppunen toimitti huipputyylikkäästi verkkoon nätillä rystyvipillä.

Jymyn kavennuksen jälkeen iski Heimon MM-karsinnoissa sarjatauolla pyörähtänyt maajoukkuekaksikko Jani Rauhala ja Samuli Junnila. Edellinen löysi jälkimmäisen poikkisyötöllä, ja Junnilan kauden 24. F-liigaosuma oli tosiasia.

Kun vielä Huppunen tarjoili Kainulaiselle samantyyppisen onetimerin, olivat Heimon pullat hyvin uunissa. Mutta niin vain ne paloivat, kun Jymy hivuttautui toisessa erässä maalin päähän Matias Mäenpään kahdella osumalla, joista ensimmäinen tuli ylivoimalla.

Kolmosen puolivälissä Jymy tasoitti. Heimo tarrasi kolmeen pisteeseen, kun Kainulainen löi maaliin ilmasta Leevi Aurasen passin ajassa 56:47. Lähes heti perään Jymy pääsi kuitenkin ylivoimalle, jonka se hyödynsi Eemil Äijälän tasoitusmaalin muodossa. Sama mies tekikin sitten jatkoajalla toisen osumansa, ja Heimolle jäi luu käteen, kun asiaa tarkastellaan maalipaikkojen pohjalta.

Toki irtopistekin auttaa taistelussa runkosarjan nelossijasta, joka tietäisi kotietua pudotuspeleissä.

– Ärsyttää tietenkin tuo loppu. Johdimme peliä aika hyvissä asemissa, ja siltä se tuntuikin, vaikka johto kapenikin. Tuntui, että asiat ovat erittäin hyvin ja viemme peliä, Kainulainen kuvaili.

– Meillä oli läpi ottelun hyviä maalipaikkoja, ja jos niistä olisimme onnistuneet paremmin, niin olisi ollut helpompi matsi ja tuo loppu.

Vade ei sen kummemmin kuitenkaan jossitellut ja jäänyt surkuttelemaan Seinäjoen tapahtumia. Ajatukset menivät jo keskiviikkoon ja TPS-otteluun. Viime kauden mestari ja Heimon silloinen puolierävastus halajaa kovasti neljänneksi. Se on sarjassa viidentenä kolme pistettä Heimoa perässä, joten arkimatsi on kliseisesti niin sanottu kuuden pisteen ottelu.

– Aika nopeasti tulee uusi mahdollisuus ja uusi peli. Ei tässä ehdi arvostella hirveän monta yötä. Maanantaina kokoonnutaan taas, ja katse on jo Turku-pelissä.

Jymy–HEIMO ja. 6–5 (1–4, 2–0, 2–1, 1–0)

04:06 Valtteri Kainulainen 0–1
06:40 Samuli Huppunen 0–2 av. rl.
07:34 Oskari Kauppila (Roope Wikström) 1–2
10:45 Samuli Junnila (Jani Rauhala) 1–3
18:52 Kainulainen (Huppunen) 1–4
21:34 Matias Mäenpää (Jari Hankkio) 2–4 yv.
36:08 Mäenpää (Karri Vaarala) 3–4