La 18.11.2023

Junnilan tasoitus Heimon ilonaiheena, TPS vei taas jatkoajalla – "Ärsyttävä häviö, mutta saatiin sentään edes piste"

Westend Indiands sai perjantaina vieraita Turusta, kun hallitseva mestari TPS piipahti Espoossa F-liigan ottelussa.

Heimo ja Turun raitapaidat pelaava perinteisesti niin sanottuja maalin pelejä, eikä tämä kerta ollut poikkeus. Heimo jäi terävän alun jälkeen takaa-ajajaksi, mutta nousi rinnalle lopussa ilman maalivahtia. Syykuisen Turun ottelun tavoin jatkoajalla veti pidemmän korren TPS, joten Tiipiin valotaululle jäivät lukemat 4–5.

Päävalmentaja Antti Vartiainen oli sivussa kamppailusta, joten tapahtumat yhteen nivoi kapteeni Valtteri Kainulainen

– Tiukkoja pelejä nämä ovat aina Tepsin kanssa. Kovaa vääntöä oli tänäänkin, ja pienestä se oli taas kiinni. Sinällään ei ole huolta, kun tarvittavat maalipaikat saatiin, mutta ehkä pientä huolellisuutta tarvitaan esimerkiksi siinä, miten lähdetään vastahyökkäyksiin.

Kainulainen harmitteli toisen pisteen menettämistä, sillä Heimollakin oli paikkansa jatkoilla. Toisaalta pistekin olisi voinut jäädä saamatta. Tasoitus ilman maalivahtia on aina plussaa.

– Totta kai kun on lopussa takaa-ajoasemassa, eikä ole enää hirveästi jäljellä kellossa, niin pieni epätoivo siinä tulee. Mutta ehkä se sellaista juuri vaatii.

Myös itseluottamus on hyvä ja tärkeä ominaisuus salibandyssä. Heimo lähti kamppailuun 515 katsojan edessä hyvällä jalalla ja mielessä revanssi syyskuun ottelusta.

TPS kehitti ottelun ensimmäiset mylläkät, mutta ensimmäisen täysosuman iski kotijoukkue. Leevi Auranen pyörähti ketterästi kulmassa ja livautti rystyltä pallon maalin edustalle nousseen Samuli Huppusen lapaan.  Puolustaja teki kauden seitsemännen maalinsa ohi turkulaisten maajoukkuevahdin Oskari Fäldenin.

TPS:n pallonhallintajaksot olivat pidempiä ja rauhallisempia. Kotijoukkue sai muutaman maukkaan käännön, mutta ei aivan A-luokan maalipaikkoja. Pitkiä hyökkäyksiä ei melko suoraviivaista salibandyä pelanneelta Heimolta juuri nähty.

Turkulaisten tasoitus tuli puolitoista minuuttia ennen erän loppua, kun latvialaisen Peteris Treksen viivatoimitus painui pelaajaruuhkaan läpi verkkoon.

Toisessa erän alussa TPS meni johtoon. Heimo ei saanut enää niin hyvin kääntöjä  mutta yhdestä sellaisesta Valtteri Kainulainen vapautti Jasper Auvisen maalintekoon. Vieraat kuitenkin iskivät toisenkin erän loppuun maalin samantyyppisestä vastahyökkäyksestä.

Päätöserän puolivälissä TPS hyödynsi katkon omalla puolustusalueellaan ja meni simppelillä käännöllä kahden maalin johtoon. Heimon Toni Rintala kavensi onneksi tarkalla kääntölaukauksella heti seuraavassa vaihdossa.

Tasoituksen kanssa meinasi tulla kiire. Sen laukoi kuudella viittä vastaan Samuli Junnila Huppusen syötöstä. Hyökkääjä tuuletti tärkeää osumaa varsin villisti, päättihän se muutaman ottelun mittaisen kuivan kauden.

Jatkoajalla Heimolla oli omat paikkansa, mutta perjantain paras pelaaja TPS:n Peteris Trekse päätti kamppailun vetoonsa puolisen minuuttia ennen kuin oltaisiin menty voittolaukauskilpailuun. 

– TPS pelasi aika hyvin juuri sellaista peliä, jota meitä vastaan pitää pelata. He pitivät meidät pois pallosta. Ehkä se näkyi sitten pienenä turhautuneisuutena ja huolimattomuutena omissa hyökkäystilanteissa. Vähän liian helposti annettiin kääntöjä vastustajalle. Muuten oli peli hallussa, pohti Samuli Junnila. 

– Ärsyttävä häviö, mutta saatiin sentään edes se yksi piste. Sunnuntaina pitää olla skarppina, kun tulee vähän samantyyppinen joukkue (Jymy) vastaan, siitä sitten kolme pistettä.

Junnilan osuma oli hänelle kauden kymmenes. Määrä sivuaa hänen yhden kauden parastaan, joten maaliennätys on tilauksessa jo sunnuntaina.

– Tuntui hyvältä tehdä maali, kun oli hetken aikaa istunut siinä. Tuli kyllä hyvä tunteenpurkaus. Se merkitsi minulle paljon, kun en ollut muutamaan peliin osunut. Tekee hyvää!

Myös Kainulaisella oli katse jo tulevassa. 

– Näin tällä kertaa kliseisesti. Hirveästi ei ole aikaa surkutella. Sunnuntaina saadaan taas uusi mahdollisuus olla parempia. Hienoa, että tulee aika nopeasti taas uusi matsi.

HEIMO–Jymy sunnuntaina 19. marraskuuta kello 17 Otahallin Tiipiissä. Kaikki mukaan! Liput ennakkoon Tiketistä!


HEIMO–TPS  ja. 4–5 (1–1-, 1–2, 2–1, 0–1)

02:12 Samuli Huppunen (Leevi Auranen) 1–0
18:33 Peteris Trekse (Jere Niemelä) 1–1
21:57 Lauri Eloluoto (Tuomas Ojala) 1–2
32:13 Jasper Auvinen (Valtteri Kainulainen) 2–2
39:04 Alex Eklund (Niemelä) 2–3
50:12  Aleksi Ahokas (Trekse) 2–4
50:38 Toni Rintala (Tuomas Harjula) 3–4
58:53 Samuli Junnila (Huppunen) 4–4 im.
64:27 Trekse (Niemelä) 4–5

Ottelukuvat täältä!