Su 07.05.2023

Heimon uudet pelaajat aistivat heti kehittävän treenikulttuurin  – "Potentiaalinen ja taitava nippu, joka haluaa mennä eteenpäin"

Westend Indiansin F-liigamiehistö kaudelle 2023–24 alkaa pikkuhiljaa rakentua. Joukkueeseen liittyy kolme uutta pelaajaa samalla periaatteella, jolla Heimo on viime vuosina pyrkinyt kehittymään.

Espooseen halutaan motivoituneita ja harjoitteluun sitoutuneita menestysnälkäisiä pelaajia. Kolmikko Toni Rintala, Ville Rautakoura ja Julius Huppunen täyttää heittämällä nämä määreet. 

Kenties nimekkäin uusista pelaajista on Toni Rintala, 24. SSV:stä ponnistanut Rintala voitti alle 18-vuotiaiden SM-kullan kaudella 2015–16 oltuaan helsinkiläisjoukkueen parhaita pistenikkareita sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Samasta joukkueesta on noussut liigatasolle useita 1990-luvun lopulla syntyneitä huippupelaajia. 

Seuraavaksi kaudeksi Rintala siirtyi muutaman muun kanssa Oilersiin, jossa hän pääsi vähän haistelemaan miesten liigapelien tunnelmaa. Aika Öljymiehissä huipentui alle 21-vuotiaiden SM-kultaan kaudella 2018–19. 

Rintala ja hänen monivuotiset joukkuekaverinsa Yannick Lindroos ja Niklas Laurila siirtyivät mestaruuden jälkeen peliajan perässä juuri liigaan nousseeseen Tikkurilan Tiikereihin. 

Vantaalla vierähti pari kautta, joiden aikana Rintala osoitti olevansa korkeimmalla sarjatasolla piste per matsi -tasoinen pelaaja. 

Pari edellistä kautta Rintala ja mainitun trion muutkin jäsenet pelasivat ulkomailla. 

– Sveitsistä jäi hyvät fiilikset, paljon hyviä muistoja. Kokemuksena se oli erittäin magee, ja varmasti jokunen peliä kehittävä juttukin sieltä tarttui matkaan, Rintala kertasi. 

Nuorehkosta iästään huolimatta Rintala on ehtinyt nähdä ja kokea paljon salibandyurallaan. 

Heimoon siirtyminen on Rintalalle eräänlainen kotiinpaluu, vaikka paita onkin uusi. Westend Indians on entuudestaan tuttu ja sitä ovat varsinkin monet pelaajat. 

– Käsitykseni Heimosta ennen tänne tuloa oli, että se olisi suhteellisen nuori ryhmä, jossa on paljon vanhoja tuttuja. Potentiaalinen ja taitava nippu, joka haluaa mennä eteenpäin, ja jossa treenataan kovaa, mutta silti hyvällä fiiliksellä, Rintala sanoi. 

Hän on jo ehtinyt todeta arvelunsa todeksi. Harjoittelu Heimossa maistuu. 

– Treeniarki on lähtenyt pyörimään hyvin. Jengi on intoa täynnä, ja menemme hyvällä fiiliksellä kohti seuraavaa kautta. 

M-Teamista Heimoon siirtyvä Ville Rautakoura iski viime kaudella divarissa todelliset snaipperilukemat 29+5 pelaamissaan 26 ottelussa. Vuonna 1998 syntynyt rankkarien puolustaja ei ole aiemmin pelannut liigassa. 

– Eniten opettelemista on vauhdin kanssa. Asiat tapahtuvat nopeammin ja pitää pystyä tekemään nopeampia ratkaisuja pienemmässä ajassa, hän ennakoi sarjatasojen välistä eroa. 

Rautakoura on pannut merkille sen, että moni divarin pistenikkari on ottanut juuri Otaniemessä vaaditut askeleet ja loikat liigatasolle. Se ei ole itsestään selvää eikä sattumaa. 

– Heimosta itsessään oli käsitys, että tämä on tosi yhteisöllinen seura, jolla on kova halu menestyä. Heimo on loistava paikka kehittyä pelaajana niin kuin on aikasemmin nähty monen divarista tulleen pelaajan kanssa. 

Myös Rautakoura on saanut jo kokemukseen pohjautuvaa vahvistusta sille, että mainittu ennakkokäsitys taitaa olla oikea. Treeni maistuu, vaikka kausi on ohi ja kesää odotellaan. Syksykin on jo mielessä. 

– Innostunut fiilis! Vihdoin pääsee mittaamaan miestä korkeimmalla mahdollisella sarjatasolla. Jo ensimmäisten treenien laadun perusteella huomaa, että vähän pakostakin täällä kehittyy. 

Sekä Rintalalla että Rautakouralla on Heimossa ennestään tuttuja pelikavereita, mikä ei ole yllättävää pääkaupungin salibandypiireissä. Mutta niin on myös lappeenrantalaislähtöisellä Julius Huppusella, 20 

Viimeistään viime kaudella läpimurtonsa F-liigan pakkieliittiin tehnyt Samuli Huppunen on näet Juliuksen isoveli. Näin Heimon edustusjoukkueessa nähdään ensi kaudella pitkästä aikaa veljeskaksikko. 

– Tosi siistiä päästä liigaan asti pelaamaan samassa jengissä broidin kanssa. Siitä asti, kun olemme osanneet kävellä, niin on taidettu vääntää pihalla sählyn parissa. Se on tuonut tänne asti, mikä on ihan pirun siistiä! 

Huppunen oli vuosi sitten hyvässä vireessä Saipassa divarissa ja liigakarsinnoissa, joissa hän operoi yli piste per matsi -tahdilla. 

Päättyneellä kaudella hän pelasi jo F-liigaa FBC Turussa. Rikkonaisen kauden matsimäärä jäi kuuteen, mutta Huppunen jatkoi divarista tutulla tahdilla tekemällä niissä tehot 2+4=6. 

Hänellä oli veljen myötä sisäpiirilähde Heimon meininkiin, mutta toki joukkueen hyvän hengen aistii muutenkin. 

– Heimosta oli tosi hyvä kuva jo etukäteen, se on näyttäytynyt ulkopuoliselle aina tosi yhtenäiseltä jengiltä. Samanlaista joukkuehenkeä en ole muualla nähnyt, Huppunen totesi. 

Myös hän on jo solahtanut miehistöön ja löytänyt paikkansa Espoossa.

– Tosi hyvä fiilis on jäänyt. Jokainen on ottanut tosi hyvin vastaan. Pelkästään hyviä jätkiä on jengi täynnä, niin pelaajat kuin valmentajatkin. 

Saapujien lisäksi edustusjoukkueen ringissä ovat tuoreet P22-joukkueen Suomen mestarit Jere Lahti ja Setti Roimela sekä paluumuuttaja Teppo Salo. Joukon täydentää päättyneellä kaudella  Steelersissä torjunut maalivahti Saku Kontulainen. 

Päättyneellä kaudella F-liigassa hienosti debytoineet P22-mestarit Rasmus Pasanen ja Onni Forss ovat jatkossa virallisestikin miesten edustusjoukkueessa. 

 

Westend Indians 2023-2024

Alatalo Pieti
Auranen Leevi
Auvinen Jasper
Forss Onni
Harjula Tuomas
Harjula Eero
Huppunen Julius
Huppunen Samuli
Jokisalo Juuso
Junnila Samuli
Junkkari Jonatan
Kainulainen Valtteri
Kareinen Miikka
Kekki Juuso
Kirvesniemi Mikko
Lindholm Joonatan
Majer Petr
Niskanen Sami
Pasanen Rasmus
Rauhala Jani
Rautakoura Ville
Remes Christian
Rintala Toni
Roth Anton
 
Lisäksi: Jere Lahti, Setti Roimela, Teppo Salo & Saku Kontulainen.

 

Taustaryhmä

Päävalmentaja: Vartiainen Antti
Valmentaja: Ekroos Joel
Valmentaja: Lyttinen Lasse
Fysiikkavalmentaja: Helenius Sami
Data-analyytikko: Tervo Sakari
MV-valmentaja: Jokinen Ville
Fysioterapeutti: Palomaa Sebastian
Fysioterapeutti: Lepola Antti
Joukkueenjohtaja: Pulkki Mikko
Tiedottaja: Merikukka Kimi
Manageri: Korhonen Stefan

 

Teksti: Erno Rautarinta