Pe 25.03.2022

Heimon uljas taistelu päättyi kunniakkaaseen tappioon – "Oli hienoa kipparoida tuota joukkuetta"

Westend Indiansin rivit olivat toden teolla harventuneet tiistaista, kun Otahallissa pelattiin perjantaina Espoon derbysarjan neljäs puolivälieräottelu.

Sivussa olivat muun muassa kapteeni Valtteri Kainulainen, ykkössentteri Aaro Astala, tätä usein tuurannut Sami Niskanen, MM-hopeamitalisti Otto Lehkosuo ja nuori maalitykki Samuli Junnila. Myös valmentaja Antti Vartiainen joutui skippaamaan tämän kamppailun. 

Poissaolijoiden paikkaajat oli haettu A-junioreista. Puolivälierään puki peräti seitsemän nuorukaista, joilla ei ollut käytännössä lainkaan liigakokemusta. 

Westend Indians pelasi paljon kahdella kentällisellä, mutta kolmonenkin sai minuutteja koostumuksella Pepe Strömmer, Emppu Hellsten, Setti Roimela, Hugo Kinnari ja Amos Jäppinen. Tilastoihin pelatun F-liigan pudotuspelin saivat myös Teemu Kolunkulma ja Oskari Piisilä

Olosuhteisiin nähden Heimo pelasi hienon matsin. Vastustaja Oilersilla poissaoloja oli huomattavasti vähemmän. Avauserän jälkeen lukemat olivat 1–1 ja toisella erätauolla 3–3. 

Kolmannessa erässä Oilersin rutiini oli arvossaan, ja Indians joutui tyytymään kunniakkaaseen 3–5-tappioon. Joukkueelle tulos oli lähtökohdista huolimatta eittämättä pettymys, mutta samalla joukkue osoitti, ettei sarja ole missään nimessä vielä ohi. Viides puolivälierä pelataan maanantaina Tapiolan urheiluhallilla. 

Ruudun otteluselostuksessa useasti Daavidin ja Goljatin kohtaamiseen verrattu puolivälierämatsi ei millään muotoa ja missään vaiheessa vaikuttanut epätasaiselta. Heimo meni johtoonkin, kun Oilersin korkea karvaus ohitettiin, ja Leevi Auranen rannasi etuyläkulmaan. 

Oilers tasoitti ensimmäisessä erässä. Toisen 20-minuuttisen alku oli vieraille vahva, ja Heimon pienen epäonnenkin säestyksellä takamatka oli nopeasti kaksi maalia. 

Heimo tsemppasi hienosti Otahallin täyden katsomon siivittämänä ja iloksi. Kavennusmaalissa ykkösen keskellä pelannut Eero Harjula oivalsi mahdollisuuden kääntöön. 

Hän pelasi puoleen kenttään Perttu Puskalle. Kapteenin nauhaa kantanut kokenut peluri jatkoi maalille, jossa Jasper Auvinen kiersi Joonas Kaltiaisen ja nosti pallon verkkoon. 

Aivan toisen erän lopussa Auvinen osui toisen kerran. Näytti jo siltä, että erä päättyy lukemissa 2–3, kun Eero Harjula piti palloa omassa päässä. Viime hetkillä hän käynnistikin hyökkäyksen, josta Oilers otti käännön. Heimo selvitti vastustajan maalipaikan ja käännön käännöstä iski siis Auvinen. 

Koppimaalista huolimatta Oilers vei kolmannen erän. Molemmat osumat olivat omalla laillaan harmittavia pomppuja, toki Kristian Lammisen ja Heikki Iiskolan viimeistelyissäkin oli laatua. 

Kapteenina toiminut Perttu Puska saattoi pelata viimeistä kertaa urallaan Otahallissa, vaikka tähän ei kukaan Heimossa uskokaan. Tiipiille palataan kyllä, jos ja kun maanantaina Tapiolasta haetaan voitto. 

– Oli hienoa kipparoida tuota joukkuetta. Tuolta sen pitääkin näyttää asennepuolelta, Puska kiitteli. 

– Toki vielä on onneksi varaa parantaa, niin saadaan täpliä tauluun. 

Kokeneen pelaajan silmin Puska osaa hyvin arvioida, miten taistelutahdon saa syttymään ja ylläpidettyä. 

– Sen huomasi heti kopissa ja kaukalossa. Koko joukkue eli mukana pienissäkin onnistumisissa, kapteeni kuvaili. 

Tärkein huomio on tietenkin se, ettei ottelusarja ole ohi. Puskan mukaan viidenteen peliin valmistautuminen alkoi saman tien. 

– Nollattiin nopeasti tämä peli ja sovittiin, että keskitytään tulevaan. Ei voi mennä kuin vaihto kerrallan tekemään töitä. Onnikin pitää ansaita. Se tulee vain töitä tekemällä. 

Näillä eväillä Puska ja Heimo nähdään vielä Otahallissa tositoimissa – useampaankin kertaan. 

Vartiaisen poissaollessa penkin takana ohjeisti valmennusryhmästä Stefan Korhonen, jolla on kokemusta tästäkin roolista. Myös hän kiitteli joukkueen sitoutumista. 

– Taisteluilme oli erittäin hyvä, ja nuoretkin pelaajat pääsivät heti alusta asti pelitempoon hyvin mukaan. 

Kokoonpanoon nousseista junioreista poimi myös hyvän huomion isommassa kuvassa ohi yksittäisen, joskin tärkeän huomion. Ilman loistavaa seurakulttuuria, pelaajapolkuja ja valmennusta ei pystyttäisi millään näinkin hyvään suoritukseen huipputasolla. 

– Ei se [kokonaan uusien pelaajien tulo kokoonpanoon] ihanteellinen valmistautuminen ole, mutta osoittaa hyvin seuran valmiuden tuottaa pelaajia, jotka pääsevät pelitapaan suoraan mukaan. 

Muiden tapaan Korhonen korosti sitä, ettei homma ole vielä ohi. Voittoa lähdettiin hakemaan ja haetaan kahta kauheammin seuraavassa pelissä, olipa kokoonpano mikä vain. 

– Vaikeasta valmistautumisesta huolimatta ei selitellä. Hieman jäi vajaaksi tänään, ja ensi peliin pitää parantaa, Korhonen lupasi. 

HEIMO–Oilers 3–5 (1–1, 2–2, 0–2) 

14:58 Leevi Auranen (Teppo Salo) 1–0
18:30 Ilari Talvitie (Rasmus Kainulainen) 1–1
20:09 R. Kainulainen (Santeri Lindfors) 1–2
22:51 Antti Suomela (Justus Kainulainen) 1–3
24:49 Jasper Auvinen (Perttu Puska) 2–3
39:53 Auvinen (Tuomas Harjula) 3–3
41:18 Kristian Lamminen (Eino Pesu) 3–4
48:12 Heikki Iiskola (Tuomas Iiskola) 3–5

Maalikooste täältä!

Ottelukuvat täältä!