Su 14.10.2018

Heimon suuri sirkus laittoi hyrskyn myrskyn Otahallissa

Westend Indiansin edustusjoukkue päätti sunnuntaina kolmen ottelun härkäviikkonsa helpohkoon 9–4-voitton OLS:sta. Sirkusteemainen tapahtumaottelu oli houkutellut paikalle mukavasti lapsiperheitä, jotka näkivat , kuinka Valtteri Kainulainen hääräsi tirehtöörinä. Kapteeni paukautti neljä maalia oululaisten verkkoon.

Heimo pisti sirkuksen pystyyn heti alussa. Ensin esiintyi akrobaatti Olli Arkkila, joka pujotteli läpi OLS:n puolustuksen ennen kuin napautti rystyltä alakulmaan. Toisessa esityksessä kyse oli puolestaan syknronoidusta joukkuesuorituksesta. Pallo kulki ykköskentällisen pelaajalta toiselle, ja lopulta Valtteri Kainulainen sijoitti pelivälineen tyylikkäästi takakulmaan.

3–0-maali oli mestariampuja Kevin Nylundin käsialaa. Porvoolainen sihtasi hyvän osuman pomppupalloon, ja napakymppihän siitä oli seurauksena. Sitten Otto Lehkosuon poikittaissyöttö sahasi puolustuksen kahtia, ja Kainulainen iski rauhassa illan toisen maalinsa. Avauserä päättyi 4–0, ja vieraat olivat kuin elefanttilauman alle jääneitä.

Toisessa erässä OLS kavensi. Osuman iski vasta 17-vuotias Tuukka Haudanlampi ja hetken verran ilmassa oli jännitystä.  Sitten vieraille tuomittiin samaan aikaan kaksi pientä jäähyä, ja Heimon tähtiartistit pääsivät hiomaan ylivoimaa oikein ajan kanssa.

Viidellä kolmea vastaan ei mennyt kauankaan, kun Kainulainen laukoi tutulta paikaltaan tutun kuvion päätteeksi etuyläkulmaan. Syötön tarjoili Harjula, joka iski itse seuraavan maalin Nylundin poikittaispassista.

OLS sai hetkeä myöhemmin vielä yhden jäähyn, ja ykkösylivoima esitti encoren. Tällä kertaa Harjula tarjoili, ja Nylund tälläsi. Kakkoskentällisen miesten on helppo antaa tehdä taikatemppujaan ylivoimalla jatkossakin, kun jälki on tämänäköistä.

Vieraat kavensivat erän lopussa, mutta viiden maalin takamatka oli liikaa viimeiselle 20-minuuttiselle. Kolmannessa erässä peli meni vähän läpsyttelyksi ja leikkimielisesti kärjistäen voi sanoa pellejen pääseen areenalle. Pari vaihtoa oli nimittäin kuin slapstick-komediasta molempien joukkueiden pompotellessa ja hukatessa palloja vuorotellen.

OLS teki kaksi maalia, ja Heimo niin ikään kaksi. Päätöserän upeimman suorituksen teki pallojonglööri Miko Summanen, joka sivalsi yhden käden rystylaukauksella pallon yläkulmaan. Ottelun loppulukemat sinetöi aivan lopussa Kainulainen, jonka tirehtöörin hattuun voidaan näin ollen kiinnittää vielä ylimääräinen silkkinauha.

Heimon pelaajat olivat luonnollisesti tyytyväisiä ottelun jälkeen. Härkäviikon kahdesta kotiottelusta otettiin täydet kuusi pistettä. Sunnuntaina 2+1-pisteet napsinut Nylund osoitti taas kerran, että tehot siirtyvät Divarista liigatasolle melko kivuttomasti.

"Ihan hyvältä on tuntunut. Liigassa peli on paljon tarkempaa, varsinkin keskialueella menettämisestä rangaistaan heti", Nylund vertasi.

Tarkkuus ja huolellisuus pallollisena kuuluvatkin niihin asioihin, joita Nylund pyrkii kehittämään.

"Ja voisihan sitä olla vielä kliinisempi ja tehdä paikoista tehokkaammin maaleja", näyttävien osumien erikoismies sanoi.

Myös puolustaja Harjulalla olivat tehot kohdallaan. Hän on tehnyt maalin kolmessa perättäisessä ottelussa, ja vastannut näin erinomaisesti huutoon alakerran maalitykkinä.

"Oli välillä sirkusta, mutta suurin osa oli meiltä hyvää pallollista pelaamista. Käytimme paikkamme hyvin", Harjula tiivisti.

Harjulan tehotilasto näyttää hienoa lukua +6, jolla hän on Indiansin paras. Lukemaa selittää osin se, että Harjula luutii Miikka Kareisen kanssa kakkoskentällisessä, joka on ollut alkukaudesta varsin tasapainoinen.

He voittivat oman pelinsä jopa Classicia vastaan. Pahoja kyykkäyksiä ei ole tullut lukuun ottamatta TPS-ottelua.

"Mikael Sievänen tasapainottaa hyvin sentterinä, mutta kyllä laituritkin tekevät hyvin duunia alaspäin. Toimii molempiin suuntiin", piste per matsi -keskiarvoon noussut Harjula kiitteli.

Harjula teki pisteensä (1+2) ylivoimalla toisessa erässä. Valmentaja Mikko Laurikainen antoi syystäkin tunnustusta koko yv-viisikolle.

"Ensimmäinen erä oli mallikas, ja ne toisen erän jäähyt sinetöivät tämän pelin meille. Nylund on viivassa iso pelote", Laurikainen totesi.

OLS ei kuitenkaan ole paras mittari juuri nyt. Joukkue on eräänlaisessa käymistilassa ja uudelta valmennukselta vie jonkin aikaa saada homma rullaamaan.

"Tuska on heillä aika kova", Laurikainen sanoi.

Voittoa ei ole kuitenkaan syytä vähätellä. OLS tulee vielä napsimaan pisteitä muilta joukkueilta, mutta Tiipiistä se ei niitä ryövännyt. Härkäviikon päätteeksi päästään nyt palaamaan normaaliin harjoitusrytmiin, mikä miellytti Laurikaista.

"Nämä pelit puolustettiin, seuraavaksi pitäisi hyökätäkin", Laurikainen viittasi maajoukkuetauon jälkeen jatkuvaan Salibandyliigaan, jossa Heimo pelaa tiuhaan tahtiin kotona marraskuussa.

Neljän maalin Kainulainenkin oli tyytyväinen "änäriviikon" kotiotteluiden tuloksiin. Hän lainasi joukkueen parhaan pistemiehen Tupla-plakaattia OLS-pelin ajaksi Aaro Astalalle, mutta marraskuussa se kiinnitetään taas paitaan #33.

"Tänään oli tosi kiva pelata. Ensimmäinen erä oli 4–0, mikä oli vastustajalle aika nihkeä tilanne lähteä jatkamaan. Ylivoimassa pallo liikkui ja lauoimme fiksuista paikoista. Meillä on hyvä tandem siinä", tirehtöörin roolin Heimon sirkuksessa ottanut kapteeni kertasi.

HEIMO–OLS 9–4 (4–0, 3–2, 2–2)

01.26 Olli Arkkila (Oskari Möykkynen) 1–0
05.17 Valtteri Kainulainen (Sami Niskanen) 2–0
05.50 Kevin Nylund (Mikael Sievänen) 3–0
13.26 Kainulainen (Otto Lehkosuo) 4–0
29.00 Tuukka Haudanlampi (Tatu Kiipeli) 4–1
31.52 Kainulainen (Tuomas Harjula) 5–1 yv2
32.50 Harjula (Nylund) 6–1 yv