Ti 13.04.2021

Heimon runko kauteen 2021/22 on valmiina uuden päävalmentajan johdolla – ”Enemmän tekojen kuin puheiden kausi”

Westend Indiansin miesten edustusjoukkueen selkäranka on tässä. Viime kausina reilusti uudistunut ryhmä saa tulevalle kaudelle hyvää jatkuvuutta lähes koko joukkueen pysyessä kasassa. Joukkueen vetovastuun ottaa Antti Vartiainen. Pelaajiston tuoreita nimiä tiedotetaan lähiviikkoina!

– Meidän kesä on jo alkanut, kommentoi Heimon uusi päävalmentaja Antti Vartiainen maanantaista avauspalaveria ja ensimmäisiä yhteisiä fysiikkaharjoituksia.

Jo vuonna 2004 Westend Indiansiin saapunut Vartiainen paiski hommia kahtena viime kautena Petri Timosen kanssa ja jatkaa nyt työtä vastuuvalmentajan roolissa. ”AV” on silminnähden innostunut kertoessaan fiiliksistä kauden avauksen yhteydessä.

– Todella innostuneet ja hyvät fiilikset, erittäin kivaa jatkaa hommia tämän jengin kanssa ja tämä on kaikista maailman joukkueista juuri se, jota valmentaisin mieluiten.

– Hyvin innoissaan siitä minkälaisten pelaajien ja taustaryhmän jäsenten kanssa saa toimia ja tehdä yhteistyötä! Paljon ehditty tehdä hommia yhdessä ja sitä myötä saanut lentävän lähdön tähän kauteen, kun tunnetaan jo toisemme entuudestaan.

– Enemmän tekojen kuin puheiden kausi, tiivistää Vartiainen odotuksensa päämäärätietoisesta tulevasta kaudesta.

Valmennuskaksikon täydentää penkin takana ennenkin nähty Stefan Korhonen, joka oli viimeksi mukana päävalmentajana kausina 2015-17. Sen jälkeenkin Korhosta on nähty U19-maajoukkueen valmennusryhmän lisäksi myös mm. viime kaudella Heimon A-poikien valmennustiimissä, joten suurin osa pelaajista on tuttuja jo valmiiksi.

– Hieno palata taas joukkueeseen. Helppo tulla takaisin tuttujen pelaajien pariin ja innolla odotan uusiin tutustumista!

– Joukkueessa on paljon potentiaalia ja varaa kehittyä. Muutaman palaverin ja kausipalautteen perusteella pelaajilla on nälkää ja halua parantaa viime kaudesta. Ajatukset on tällä hetkellä pelkästään kesätreeneissä ja keskitytään vetämään se mahdollisimman laadukkaasti. Katsotaan siitä sen jälkeen eteenpäin.

Heimon katseet ovat nyt laadukkaissa kesätreeneissä, mutta isommassa kuvassa silmissä siintää syksyllä alkava F-liigakausi, jolloin toivottavasti päästään nauttimaan myös isomman yleisön edessä pelaamisesta. Tavoitteena on luonnollisesti edellistä pidempi kevät, kuten kapteeni Valtteri Kainulainen avaa tuntemuksiaan kauden alla.

– On tässä parit viime viikot aika raskasta ollut katsoa, kun muut pelaa, niin on kyllä kiva päästä näkemään kundeja ja aloittamaan kimpassa hiomista syksyä kohti. Hyvä 'ekehtaryhmä meillä on jälleen kasassa ja isoin asia tässä kevään ja kesän edetessä on varmasti ottaa yhdessä niitä askeleita oikeaan suuntaan, jotta vuoden päästä on todennäköisemmin sitten muiden vuoro kattoa, kun me pelataan.

Joukkueella on työntäyteinen kesä edessä, johon kuuluu yhdessä tekemisen lisäksi myös hyvin yksilöllistä harjoittelua kokeneiden maajoukkuepelaajien ja nuorten pelaajien ollessa vielä eri vaiheissa urheilijan polkua.

– Fyysisen harjoittelun lisäksi myös lajia tullaan harjoittelemaan paljon. Kesää suunnitellessa yhtenä huomioitavana asiana on myös tämän vuoden kahdet MM-kisat (miehet ja U19), joiden myötä on aktiivinen leirikesä – toivottavasti niillä on paljon meidän pelaajiamme myös tulevana kesänä, avaa Vartiainen kesän tapahtumia.

Aaro Astala, Valtteri Kainulainen ja Otto Lehkosuo kihisevät varmasti pelihaluja, sillä kaikki ovat mukana kaavailuissa vuodella siirtyneiden MM-kotikisojen miehistöä valittaessa. Myös Eetu Nykänen puki viime kaudella päälleen sinivalkoisen paidan ja jatkaa harppomista kehityspolullaan. Nuorten puolella Juuso Jokisalo ja Samuli Junnila ovat laadukkaalla tekemisellään ansainneet mahdollisuuden taistella maajoukkuepaikasta syksyllä pelattavissa MM-kisoissa.

Millaista salibandya kesän lajiharjoituksissa harjoitellaan uuden päävalmentajan johdolla?

– Yhdellä sanalla: voittavaa. Indiansista kun on kyse, niin pallonhallinta ja pallolla hallitseva joukkue tullaan näkemään myös tulevalla kaudella. Se ei tule muuttumaan, eikä pidäkään muuttua. Tietysti halutaan tunnistaa ne asiat, joissa pitää olla parempia ja terävöittää kokonaisvaltaista pelaamista. Halutaan kehittyä entistä paremmaksi siinä, mitä pystytään tekemään pallolla koko kentän alueella.

– Kaksi vuotta olen ollut mukana tässä ja näkisin, että ollaan oltu parhaimmillaan hyvin puolustava ja kurinalainen joukkue. Pidän sitä tärkeänä juttuna ja se on meidän selkäranka myös tulevaisuudessa, paaluttaa Vartiainen.

”Steffi” komppaa valmennusparinsa ajatuksia Heimon tulevan kauden pelaamisesta.

– Pyritään pitämään kiinni Heimon vahvuuksista ja olemaan pallolla. Pelitapaan haetaan hieman monipuolisuutta ja vaarallisuutta, mielellään vastustajan maalin suuntaan. Toivottavasti harjoitellaan kesä ja syksy niin laadukkaasti, että päästään tarjoamaan Otahallin yleisölle viihdyttävää salibandya.

Joukkueen kasaamisesta vastuussa ollut GM Mika Leiponen on tyytyväinen joukkueen pysyessä lähes samanlaisena ja näkee jatkuvuudessa paljon positiivista vaihtelua viime vuosien isoihin uudistuksiin nähden. Viime kaudeksi Heimoon liittyi 9 uutta pelaajaa, tällä kaudella uusien pelaajien määrä on huomattavasti hillitympi.

– Joukkue on uusiutunut viimeisten vuosien aikana ja nyt jatkuvuus oli tärkeintä. Muutokset olivat maltillisia ja loogisia. Koemme, että joukkue omaa potentiaalia kiitettävästi, mutta nyt on tehtävä yksinkertaisesti töitä ehjän kauden läpiviennin eteen.

– Menestyminen ei ole mahdollista, mikäli joukkue saadaan ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan pelille vasta pudotuspeleihin. Valmistautuminen tulevaan kauteen onkin jo ollut pidemmän aikaa työn alla Vartiaisen johdolla ja jo nyt odotan innolla tulevan kauden starttia!

Lähtöpuolen muutoksina joukkueessa eivät jatka tulevalla kaudella Severi Hopsu (Hawks, Divari), Niko Laiti (Happee) ja Eetu Manninen (Hawks, Divari). Kiitämme kolmikkoa yhteisistä kausista ja toivotamme kaikkea hyvää jatkoon!

Lisäksi Kevin Nylund punnitsee omaa tulevaisuuttaan pelaamisten & elämän suhteen. Joukkueen vahva 21 pelaajan runko on kasassa, mutta sitä täydentävistä uusista nimistä tiedotetaan lähiaikoina. Pidä silmällä Heimon viestintäkanavia!

Usea pelaaja tästä ryhmästä on myös mukana Heimon kesäleireillä – lue lisää ja ilmoittaudu tästä!

WESTEND INDIANS 2021/22

PELAAJAT:

#2 Astala Aaro
#7 Niskanen Sami
#8 Toropainen Santeri
#11 Salo Teppo
#12 Harjula Eero
#14 Junnila Samuli
#15 Harjula Tuomas
#17 Koskinen Ossi
#21 Jäppinen Amos
#23 Kareinen Miikka
#24 Alaluusua Samuli
#27 Puska Perttu
#33 Kainulainen Valtteri C
#36 Jokisalo Juuso
#42 Arkkila Olli
#65 Huppunen Samuli
#76 Kirvesniemi Mikko
#77 Junkkari Jonatan
#80 Nykänen Eetu
#81 Lehkosuo Otto
#93 Auvinen Jasper

TOIMIHENKILÖT:

Päävalmentaja: Vartiainen Antti
Valmentaja: Korhonen Stefan
Valmentaja & data-analyytikko: Tervo Sakari
MV-valmentaja: Jokinen Ville
Fysiikkavalmentaja: Rissanen Roope
Fysioterapeutti: Lepola Antti
Fysioterapeutti: Sharifi Diari
Fysioterapeutti & huoltaja: Palomaa Sebastian
Huoltaja & joukkueenjohtaja: Pulkki Mikko
Tiedottaja: Merikukka Kimi
GM: Leiponen Mika

Joukkueen tukena on myös kotiottelutapahtumatiimi, joka ansaitsee ison kiitoksen upeiden ottelutapahtumien järjestämisestä. Tähän haluamme uskoa - nähdään ensi kaudella Tiipiillä!