To 01.02.2024

Heimon nelikko pääsi heti pisteille maajoukkuedebyyteissään – "Meininki on varsin mukava"

Westend Indiansin kvartetti Samuli Junnila, Jani Rauhala, Joonatan Lindholm ja Jasper Auvinen esiintyi edukseen keskiviikona kunkin pelaajan uran ensimmäisessä miesten maaottelussa MM-karsintaturnauksessa Latvian Liepajassa.

Pelillinen vaade ei kenties ollut kaikkein kovin, sillä Suomi murskasi Hollannin maalein 20–1. Kaikki 18 kenttäpelaajaa pääsivät pisteille, heimolaiset muiden mukana.

Tehokkain Heimo-pelaaja kaksi maalia tehnyt Samuli Junnila, jonka ensimmäinen maajoukkueosuma syntyi milläs muullakaan kuin laadukkaalla kaukolaukauksella. Suomen 15–1-maali oli puolestaan kokonaan Heimon pelaajien väsäämä. Jasper Auvinen löysi Junnilan lavan takikselta.

– Hienoa oli päästä kentälle. Vaikka ekat vaihdot tulivat tilanteessa, kun ottelu oli jo aika selvissä lukemissa. Silti oli kovasti intoa pelata niin itselläni kuin koko joukkueella. Oli kiva pelata ja jäi hyvä maku suuhun Hollanti-pelistä, Junnila kertasi.

Junnun tavoin vilttiketjussa aloittanut Auvinen oli myös tyytyväinen. Hän oli alkujaan varapelaaja, mutta viime tingassa mukaan poisjääntien takia.

– Matsi meni ihan hyvin. Totta kai on hienoa päästä pukemaan Suomi-paita päälle ja edustamaan maata. Reissu lähti minulla vähän eri tavalla kuin muilla käyntiin, kun tulin jälkijunassa tänne. Hieno reissu ja hieno jengi kasassa, hyvin on mennyt, Au au Auvinen viestitti.

Myös Joonatan Lindholm pääsi reissuun varasijalta. Jönden ei tarvinnut odotella kauan ensimmäisestä maajoukkuepistettään, sillä hän syötti Justus Kainulaisen viimeistelemän Suomen ja ottelun avausmaalin reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. 

–Totta kai on etuoikeutettu ja kiitollinen olo kun saa edustaa Suomea. Vaikka ensimmäinen maaottelu ei varsinaisesti pelillisesti hirveästi vaatinut, niin oli erittäin mukavaa pelata, Lindholm sanoi.

– Joukkue on täynnä huippu-ukkoja, ja täällä on otettu meidät uudet pelaajat hyvin vastaan.

Lindholmin ja Auvisen tapaan yhden osuman syöttänyt puolustaja Jani Rauhala nautti niin ikään sinivalkoisissa pelaamisesta. 

– Kiva oli pelata, vaikka peli oli selvä jo aika alusta asti. Oli myös hienoa saada kaikille heimolaisille onnistumisia pisteiden valossa. Reissu on tähän asti mennyt hienosti, kiva nähdä taas tuttuja jätkiä ja tutustua paremmin niihin, joita ei vielä tunne, Nokian KrP:n Joonatan Kovaselle nätin maalisyötön tarjonnut Rauhala tuumi.

Suomi kohtaa torstaina Viron ja perjantaina Ranskan. Jahka nämä ottelut on harjattu, on paikka seuraavissa MM-kisoissa sinetöity. Suomi pelaa tosin vielä lauantaina karsintaturnauksen voitosta todennäköisesti isäntä-Latviaa vastaan.

Junnila aikoo nauttia peleistä ja uuden joukkueen mukana olemisesta. Matkaan mahtuu muutakin kuin pelit, ja oheistapahtumien anti on jopa tärkeämpää kuin pelilliset nyanssit.

– Varsin leppoisasti on alkanut reissu. Tiistai oli pääosin matkustamista ja pienet iltatreenit. Tänään on pelin jälkeen vuorossa yhteen hitsautumista joukkueen kanssa. Odotan innolla, että pääsee tutustumaan muihin vielä paremmin, Junnila kertoi keskiviikon kamppailun jälkeen.

Salibandyn tapaisessa pienehkössä lajissa kaikki tuntevat toisensa jollain tavalla, mutta kyllä MM-karsintaryhmässäkin on mukana eri-ikäisiä pelaajia eri seuroista. Toisilla on maajoukkuekokemusta kosolti heimolaisia enemmän.

– Koko kööri kyllä ottanut hyvin mukaan, ja meininki on varsin mukava.