Ti 29.03.2022

Heimon kausi on ohi, Oilers jatkaa välieriin – "Meillä oli saumat voittoon joka pelissä"

Westend Indiansin salibandykausi F-liigassa päättyi maanantaina, kun se hävisi Oilersille viidennessä puolivälierässä. Heimon poissaolot jatkuivat lähes entiseen malliin, joskin Otto Lehkosuo palasi pelille.

Heimo käväisi maalin johdossa ensimmäisessä erässä ja tasoitti vielä toisen alussa 3–3:een. Oilersin selvästi kokeneempi joukkue piti tämän jälkeen Heimon poissa hyviltä paikoilta. Välieriin KrP:tä vastaan suuntava Oilers voitti 6–3. 

Ottelun ensimmäisen maalin iski jo vajaan minuutin pelin jälkeen Rasmus Kainulainen. Heimo heräsi taistelemaan. Perttu Puska tasoitti todellisella tahtomaalilla paluupallosta, ja hetkeä myöhemmin Tuomas Harjula riparin verkkoon suoraan ilmasta. 

Oilersin Santeri Lindfors vei kahdella pikamaalillaan joukkueensa johdossa tauolle, mutta heti toisen erän alussa Eetu Nykänen sihtasi pitkään ja ampui tarkasti takayläkulmaan. 

Tasatilanne kesti reilun minuutin. Sitten Tuomas Iiskolan ja Justus Kainulaisen vedot painuivat maaliin. Kotijoukkue puolusti tarkasti, eikä Heimo enää oikein päässyt kunnolla haastamaan satunnaisista sähköisistä vaihdoista huolimatta. Lopussa Tuomas Iiskola vielä sinetöi lukemat tyhjiin. 

Heimon kannalta tämän vuoden puolivälieräsarja oli iso pettymys. Sairastumisille ei mitään voi, mutta työntäyteisen vuoden lässähtäminen tällä tavoin on karu kokemus. Mikään joukkue ei kestä lähemmäs kymmenen avainpelaajan puuttumista näin tiukassa paikassa. 

Kapteenin nauhaa maanantaina kantanut Otto Lehkosuo oli pettynyt. 

– Ei tekisi mieli selitellä, mutta tämä tuntuu epäreilulta. Oilersilta ei mitään pois, mutta kyllähän tällainen poissaolojen määrä vaikuttaa mahdollisuuksiin. 

Samaan hengenvetoon Ode kiitteli joukkueeseen pikakomennuksen saaneita nuoria pelaajia, joilla oli tätä ennen tuskin nimeksi liigakokemusta. 

– Hattu päästä heitä kohtaan. He uskalsivat tulla isosti peliin tiukassa paikassa. Meillä oli saumat voittaa jokainen peli, mutta siinä vaiheessa kun niitä ratkaistiin, oli kaveri parempi. 

Kauden päättymisestä oli vasta joitakin minuutteja, joten Lehkosuo ei suonut vielä ajatustakaan ensi kaudelle. Sen sijaan kotona ottelua seuranneet joukkuekaverit olivat puolustajan mielessä. 

– Heillehän tämä on vielä kamalampi tilanne kuin meille, jotka pääsimme kuitenkin yrittämään, Ode hymähti. 

Valmentaja Stefan Korhonen oli hänkin harmissaan pelaajien ja joukkueen puolesta. 

– Sanoin kopissa, että urheilussa voitot ansaitaan ja tulostaulu kertoo totuuden, jota pitää kunnioittaa. Nyt kuitenkin tuntuu ensimmäistä kertaa siltä, että urheilu oli epäreilu. 

Hänkin korosti, ettei halua vähätellä Oilersin voittoisaa suoritusta. Päinvastoin, Oilers pelasi hyvin ja pääsi hyödyntämään parhaita aseitaan tehokkaasti. 

– Jouduimme kuormittamaan kahta kentällistä aika paljon, mikä johtaa helposti pieniin huolimattomuusvirheisiin. Oilers puolusti tiiviisti ja iski vastaan. Peli meni aika lailla sellaiseksi kuin he varmasti haluavat. 

Korhonenkin oli pahoillaan niiden Heimon pelaajien puolesta, jotka eivät päässeet osallistumaan sarjan ratkaisumatseihin. 

Vaikka varamiehisellä Heimolla ei aivan riittänyt Oilersia vastaan, on tällaisestakin ottelusarjasta löydettävissä ilonaiheita ja onnistumisia. Liigan pudotuspelitunnelmasta sai ensimmäiset maistiaisensa useampikin pelaaja. 

– Tämä osoitti sen, että joukkueen runko on hyvä. Vanhemmat pelaajat kiittivät kovasti, miten hyvin nämä nuoremmat pelasivat, Korhonen kertoi. 

Jatkuvuus vaikuttaa siis hyvältä. Tästä voidaan varmasti ammentaa jo syksyllä, jahka liiga taas pyörähtää käyntiin.


Oilers–HEIMO 6–3  (3–2, 2–1, 1–0) 

00:52 Rasmus Kainulainen (Antti Suomela) 1–0
07:53 Perttu Puska (Eero Harjula) 1–1
13:34 Tuomas Harjula (Jasper Auvinen) 1–2
15:53 Santeri Lindfors (Jesperi Lindfors) 2–2
17:34 S. Lindfors (R. Kainulainen) 3–2
22:46 Eetu Nykänen 3–3
23:55 Tuomas Iiskola (Matias Veikkola) 4–3
24:38 Justus Kainulainen 5–3
55:35 T. Iiskola  6–3 tm.

Ottelun maalikooste täältä!

Ottelukuvat täältä!