To 17.11.2022

Heimon hieno henki pirskahteli maukkassa kotivoitossa – "Tauolla saimme takaisin peli-ilon"

Westend Indians palasi MM-kisatauolta F-liigan pariin mukavan freesillä peli-ilmeellä, kun se kukisti keskiviikkona Tiipiissä Nokian KrP:n maalein 9–5.

Ehjä 60-minuuttinen tiesi sitä, että Heimo voitti jokaisen erän, ja oli pelin päällä koko ajan. Myös intensiteetti oli selvästi parempi kuin ennen sarjataukoa pelatuissa matseissa, joissa onnistumiset jäivät enimmäkseen pilkahduksiksi.

Yhteen asiaan tauko ei ollut tuonut muutosta. Vieraat tekivät Tiipiissä jälleen ottelun avausmaalin. Sen laukoi ylivoimalla tuore MM-pronssimitalisti Joona Rantala.

*** PE 18.11. KLO 18:30 HEIMO - SPV | OSTA LIPUT ENNAKKOON TÄÄLTÄ! ***

Heimon tasoituksen värkkäsi mielenkiintoinen kakkosketju, jossa nuorten laiturien Samuli Junnilan ja Jasper Auvisen välissä hampurilaisen pihvinä pelasi kokenut Sami Niskanen

Osuman laukoi kimmokkeen kautta joukkueen ikäpresidentti Niskanen Junnilan poikkisiirron jälkeen. Hyvä alku tälle vitjalle, johon kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Auvinen solahti ilmeisen hyvin.

Myös Heimon muut kentälliset vaikuttivat teräviltä. Tauko oli tehnyt selvästi hyvää, ja peli-ilo pirskahteli. KrP sai hyvän paikan mennä uudestaan johtoon, kun Rantala pääsi kokeilemaan rankkaria.

Hänen vetonsa kilpistyi hienosti torjuneen Juuso Jokisalon olkapäähän ja kohosi niin sanottuihin "muikkuverkkoihin". Mainittakoon, että Otahallissa ne sijaitsevat useamman metrin korkeudessa.

Pian tämän jälkeen Heimo pääsi vuorostaan ylivoimalle, ja Junnila väläytti kuulua laukaustaan ja heläytti rennosti "viivalta" takakulmaan. Tällä osumalla Heimo voitti ensimmäisen erän Otahallissa ja petasi jännittävät asetelmat toiseen.

Heimo säilytti hienon intensiteettinsä tauon jälkeenkin. Myös toinen erä päättyi kotijoukkueen 2–1-voittoon. Maalintekojärjestyskin oli sama kuin avauksessa Heimon vastattua KrP:n maaliin kahdella osumalla.

Nico Jonaesonin tasoituksen jälkeen keltamustien johdon palautti Auvinen laadukkaalla vedollaan huippusektorista. Hän petasi myös Tuomas Harjulan 4–2-osuman erän loppupuolella. 

Kolmanteen erä Heimo paransi entisestään ja ratkaisi ottelun pikatahtia. Ykkösketjun Christian Remes napautti takakulmaan 5–2 ja myöhemmin Jani Rauhala niittasi kuudennen. Reilun neljän minuutin tehohetken täydensi Petr Majer, joka siivosi Anton Rothin vahvan rynnistyksen karat sisään.

KrP pääsi kaventamaan pari kertaa, mutta Eero Harjula osui ensimmäisessä vaihdossaan kaukaa tyhjiin, ja Remes iski samaten tyhjiin Heimon yhdeksännen.

Maukas voitto maistui totta kai myös valmentaja Antti Vartiaiselle. Tietty raikkaus oli selvästi aistittavissa katsomoon, ja varmasti se tuoksui myös vaihtoaitiossa penkin takana?

– Kyllähän se näytti ihan freesiltä. Tauko tuli meille hyvässä kohdassa, ja pääsimme harjoittelemaan hyvin. Se mahdollisti eräänlaisen nollauksen, joka oli tarpeen, Vartiainen ruoti.

Tauon aikana harjoittelussa oli useita teemoja. Yksi oksakohta alkukaudesta oli eittämättä se, että peliin väistämättä kuuluvat heikot hetket olivat todella heikkoja, ja vastustajat pääsivät ratkomaan otteluita.

– Siedimme huonot vaiheet hyvin, eikä vastustaja päässyt niin hyödyntämään niitä. Näissä tilanteissa tärkeää on katsoa eteenpäin, ei taaksepäin, Vartiainen totesi.

On kenties liioitelua luonnehtia taukoa edeltävän ja tauon jälkeisen Heimon eroavan toisistaan kuin yö ja päivä. Mutta jotakin selvästi oli tapahtunut.

– Harjoittelu auttaa monesti. Viime kädessä asia on kuitenkin niin, että kunhan nälkä ja mentaliteetti pysyvät korkealla tasolla, pystymme pelaamaan hyvää sählyä ja voittamaan pelejä, AV tiivisti.

Silloin kun homma toimii, niin myös kentälliset vaikuttavat hyviltä ja mietityiltä. Vartiaisen mukaan tietyt rungot ja aihiot niiden muodostamiseen ovat olleet jo pitkään rakennettu. Joka tapauksessa keskiviikon variaatiot näyttivät mukavilta.

– Kaikki kentälliset kantoivat vastuunsa tänään, Vartiainen sanoi nostamatta erikseen onnistujia.

Hän myös muistutti, että penkillä ja kokoonpanon ulkopuolella on useita pelaajia, joiden valmennusjohto tietää pystyvän kantamaan vastuuta kukin vuorollaan.

Vaikka laadukas treenaaminen näkyy suoritustasossa, korostaa Vartiainen sitä, että pelit ovat palloilulajien suola.

– Tervehdimme ilolla sitä, että taas päästään pelaamaan. Tauolla saimme takaisin peli-ilon. Mailaa puristamalla on vaikeaa tehdä tulosta.

Yksi Heimon rennoimmista pelaajista keskiviikkona oli Jasper Auvinen, 20. Hyökkääjä aloitti kolmannen liigakautensa tehokkaasti pistein 1+1. Sitäkin tärkeämpää oli joukkueen voitto ja ylipäätään se, että vammat alkavat olla takana.

– Todella hyvät fiilikset. Oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa, ja peli kulki koko joukkueella, Auvinen sanoi.

– Kentälle palaaminen on ollut sinänsä helppoa ja sinänsä vaikeaa. Kuntoutus eteni aikataulussa, ja oli ilo nähdä sen onnistuvan, jotta pääsisi kohta taas pelaamaan. Ja niinhän se onnistui, nyt on hyvä fiilis.

Auvinen totesi, että sivussa ollessa kaipaa etenkin katsojia ja Tiipiin tiivistä tunnelmaa.

– Aina se on kivempi pelata, kun on hyvä tunnelma hallissa. On ollut vähän ikävä sitä, että pääsee pelaamaan tällaisia isoja pelejä. Hyvällä höngällä on oltu tuolla katsomossa, hän kiitteli.

– Perjantaina on luvassa vielä parempaa kuin tänään. Vaikka tänään oli hyvä, niin aina pyritään parantamaan, Auvinen vielä lupasi SPV-matsiin viitaten. 

Sami Niskanen oli yhtä lailla mielissään voitosta. Nuoret ketjukaverit ovat toki entuudestaan tuttuja.

– Hyviä fiiliksiä tuli. Olen aikasemminkin pelannut Junnun ja Kauhan kanssa. Pojilla on molemmilla jäätävän hyvä veto, niin voi syötellä, ja he naulaavat. Ja Pasa [Rasmus Pasanen] tekee peliä alhaalta, Niskanen fiilisteli.

Vaikka hän hehkutti laituriensa laukaustaitoja, sai sentteri itsekin maalin nimiinsä.

– Joo, maali irtosi. Hain syöttöä sinne takiksille, ja se vähän kimposi jostain ja meni yläpeltiin. Otetaan vastaan.

Kokenut pelaaja tiedostaa vahvasti, kuinka virettä ja iloista peli-ilmettä saa pidettyä yllä pari päivää, jotta SPV-koitoksesta jää sama fiilis.

– Perjantaina ei kai muuta kuin jatketaan samaa meininkiä. Meininki oli hyvä, ja joukkue syttyi pelaamaan, se on ehkä tärkein asia. Turha varmaan ajatella mitään taktiikkaa, kunhan tämä sama henki säilyy. Sillä sitä yleensä pärjää parhaiten.


HEIMO–Nokian KrP 9–5 (2–1, 2–1, 5–3)

09:03 Joona Rantala (Nico Jonaeson) 0–1 yv.
11:22 Sami Niskanen (Samuli Junnila) 1–1
16:26 Junnila (Rasmus Pasanen) 2–1 yv.
24:09 Jonaeson (Henri Johansson) 2–2
32:41 Jasper Auvinen (Junnila) 3–2
36:21 Tuomas Harjula (Auvinen) 4–2
40:36 Christian Remes (Jani Rauhala) 5–2
43:37 Rauhala (Valtteri Kainulainen) 6–2
44:56 Petr Majer (Anton Roth) 7–2
46:21 Joonatan Kovanen (Johansson) 7–3
49:31 Mikko Laakso (Johansson) 7–4
56:17 Eero Harjula 8–4 tm.
56:51 Remes (Kainulainen) 9–4 tm.
59:08 Jonasson (Rantala) 9–5 im.

Heimon ottelukuvat täältä!

F-liigan ottelukuvat täältä!

Maalikooste täältä!