To 16.11.2023

Heimolaisten sarjatauko kului maajoukkuetehtävissä, avannossa uiden ja Keski-Euroopassa – "Puolustuksen tulee olla peruskalliomme"

Westend Indians palaa 11 päivän sarjatauolta F-liigaan ryminällä tulevana viikonloppuna, kun se pelaa Tiipiillä kaksi kotiottelua. Perjantaina vastaan asettuu mestari TPS ja sunnuntaina Nurmon Jymy.

Heimo pelasi puolessatoista kuussa 14 tiukkaa liigamatsia, joten pieni tauko teki hyvää kropalle ja pääkopalle. Viime viikon maanantaina voitetun Classic-matsin jälkeen joukkue hajaantui omatoimijaksolle.

– Sarjatauolla tuli huilattua ja muutamat jumpat vedettyä. Aika paljon ollut syksyyn tapahtumia niin teki varmaan kaikille ihan hyvää pieni breikki, kertoi maalivahti Mikko Kirvesniemi

Koppi tarttui Kirvesniemellä oikein mallikkaasti syksyllä, mutta tavoitteellinen urheilija ei koskaan ole täysin tyytyväinen. Veskari toivoo ennen kaikkea tasaisuutta otteisiin, vaikka tiedostaakin sen, että erilaisia päiviä tulee vääjäämättä.

– Onnistuttiin pelaamaan pitkälti peliä, mitä haluttiinkin pelata. Huonot jaksot selätettiin kohtuu hyvin. Myös huonoja matseja mahtui joukkoon niin henkilökohtaisella tasolla kuin myös jengille, ja näistä oppi matkaan.

Veskarilla on oiva kulma tuleviin treeneihin. Paljon nimittäin puhutaan viisikkotason sopimisesta. Suurimman osan matseista kentällä on kuitenkin kuusi oman joukkueen pelaajaa

–Kuusikon yhteispeliä lähetään kehittämään edelleen talvea kohti, Kirvesniemi suunnitteli.

Puolustaja Joonatan Lindholm käytti treenivapaan ajatustyöhön sekä perinteisen suomalaisen kehonhuoltomenetelmän harjoittamiseen.

– Sarjatauko meni oikein mukavasti. Otin tosi rennosti treenaamisen suhteen, mutta tarkastelin myös omaa syyskauttani ja tein hieman yhteenvetoja siitä. Harrastin myös avantouintia muutaamaan otteeseen.

Lindholm teki syksyn 14 ottelussa komeat pisteet 8+4. Maaleja syntyi yhtä paljon kuin koko viime maudella runkosarjassa. Analyyttisesti lajia tarkasteleva Lindholm perkasi syksyn pelejä seuraavasti.

– Syyskaudella pelillisesti onnistuttiin parantamaan sitä, mitä tapahtuu tilanteenvaihdoissa. Esimerkiksi kääntöpelaamiseen saatiin osittain näkymään niitä juttuja, joita halutaan. 

Kääntöpaikkojen saaminen ja edelleen vastaiskumaalit pohjautuvat tunnetusti laadukkaaseen puolustamiseen. Lindholmin teesit talven kehityskohteista eivät yllätä.

– Lähdetään edelleenkin parantamaan meidän puolustuspelaamista, niin karvaustilanteiden kuin puolustusalueen puolustamisen suhteen. Sen tulee olla meidän peruskalliomme, johon nojata. Kun se osa-alue saadaan halutulle tasolle, olemme valmiita kamppailemaan voitosta joka ilta.

Kapteeni Valtteri Kainulainen piti tauolla miniloman Keski-Euroopassa tyttöystävänsä kanssa. 

– Railakkaan pelirupeaman jälkeen oli hyvä saada ajatuksia irti sählystä. Se onnistui oikein, ja saadaan taas hönkä päälle, kun pelut jatkuvat, Vade kertoi.

Kainulainen nakutteli 13 peliin messevät pisteet 11+8. Heimo majailee sarjataulukon kärkinelikossa, joten asioita lienee tehty oikein?

– Yksi asia, joka syksyllä onnistui, oli ehdottomasti vastahyökkäyspelaaminen, Kainulainen totesi samoilla linjoilla kuin Lindholm.

– Siitä tietysti on puhuttu paljon, että miten vastahyökkäyksiä puolustetaan ja miten niistä lähdetään vastavuoroisesti tekemään maalia. Ne ovat tässä lajissa parhaita maalipaikkoja, yli 250 liigaosumaa viimeistellyt Kainulainen tuumi ja suuntasi katseensa tulevaan.

– Koitetaan olla niissä entistä parempia ja tehdä hemmetisti maaleja!

Myös päävalmentaja Antti Vartiainen oli sarjatauolla reissussa. Hänellä oli kyseessä duunimatka. Maajoukkueen valmennusryhmään kuuluva Vartiainen oli penkin takana Malmön EFT-turnauksessa.

– Työntäyteisesti meni tosiaan minulla. Saimme paljon tärkeitä yhteisiä kokemuksia maajoukkueen kanssa pelien muodossa, ja paljon tietoa siitä, missä joukkueena mennään tällä hetkellä.

Hän on kehittänyt Heimossa etenkin alakerran tilkitsemistä. Päästettyjen maalien keskiarvo on F-liigan parhaita.

– Syksyllä puolustettiin hyvin, ja lähdetään siitä, että puolustaan vielä paremmin talvella, linjasi Vartiainen.

Maajoukkueturnauksessa oli Heimosta myös syksyn tehohyökkääjä Petr Majer, joka debytoi Tšekin maajoukkueessa miesten tasolla. Tšekki voitti turnauksen, vaikka hävisikin Suomelle rankkareilla päätösottelussa.

– EFT-turnaus oli upea kokemus, ja oli kiva nähdä ystäviä. Turnauksen voittaminen oli mahtava juttu, Majer iloitsi.

Nöyrästi töitä paiskiva laitahyökkääjä on silmin nähden hyvällä kehityspolulla, kuten koko joukkuekin. Taivallus kohti huippua jatkuu ripein askelin, mikäli se on Majerista kiinni. 

– Aloitimme kauden hyvin varmastikin siksi, että teimme kovasti töitä ja keskityimme jokaiseen  otteluun. Meidän pitää jatkaa sitä ja yrittää kehittyä entisestään, jotta pystymme valmistautumaan pudotuspeleihin.


HEIMO–TPS perjantaina 17. marraskuuta kello 18:30 Otahallin Tiipiissä

HEIMO–Jymy sunnuntaina 19. marraskuuta kello 17 Otahallin Tiipiissä

Liput ennakkoon täältä!