Ti 03.10.2023

Heimo ja Kylien Jätkät kehittyvät kimpassa – "Meidät on otettu avosylin vastaan"

Westend Indiansin ja Kirkkonummi Rangersin tiivistynyt yhteistyö näkyy konkrettiseella tavalla heti alkukaudesta. Useampi Heimon pelaaja on jo käynyt farmisopimuksen turvin divaripeleissä tuomassa tuulahduksen F-liigan tunnelmia naapurikunnassa eli Kylillä.

Leikillisesti Kylien jätkiä voisi luetella seuraavasti: Michael Hutchence, Joshua Sasse ja Paul Solomons. Jätetään kuitenkin poptähti Kylie Minoguen exät rauhaan ja keskitytään Heimon pelaajiin, jotka ovat vierailleet alkukaudesta Kylien Jätkissä, jolla nimellä Rangersin edustusjoukkue tunnetaan.

Heimosta Kylien Jätkinä ovat tähän mennessä esiintyneet A-nuorten Suomen mestarit Jere Lahti, Setti Roimela, Jonatan Junkkari, huippulupaavat latvialaisjuniorit Markuss Dumpis ja Mikus Kikuts sekä joukon kokeneimpana konkariosastoa edustava Miikka Kareinen

31-vuotias Kareinen on pelannut Kirkkonummella kaksi ottelua ja onnistunut molemmissa maalinteossa. Divarissa puolustaja saa tarpeellista vastuuta ja pelituntumaa, joka auttaa rikkonaisten kausien jälkeen.

– Pelaaminen on hieman erilaista siinä mielessä, että tilaa ja aikaa tehdä ratkaisuita on enemmän. Se on hyvä alusta omien vahvuuksien kehittämiselle, ja tavoite on siirtää niitä vahvuuksia sitten liigakentälle, Kareinen sanoi.

Heimon henki on lähes käsite, niin helppoa tulokkaiden on tulla mukaan ryhmään. Vähän samaa on aistittavissa Rangerissa. Heimon pelaajat on otettu hyvin vastaan.

– Sopeutuminen on ollut superhelppoa! Mahtavia Kylien Jätkiä on jengi täynnä, he ovat ottaneet meidät heimolaiset avosylin vastaan, Kareinen kertoi.

Kareisen lisäksi kovaa jälkeä divarissa on tehnyt muun muassa Setti Roimela, joka operoi kolmen ottelun jälkeen kahden pisteen tahdilla per ottelu (5+1). Jere Lahden saldo samalla pelimäärällä on 3+2.

Myös latvialaiskaksikko on päässyt jo pisteille.

– Onnistumisia on tullut laajalta rintamalta. Mielestäni heimolaisten kuuluukin ottaa isoa ruutua, kun sitä tarjotaan, ja ollaan siinä ihan hyvin nyt onnistuttu, Kareinen arvioi.

– On ollut kiva kuulla, että meidän tekemisemme on näkynyt hyvänä asenteena Rangersin suuntaan. Kimpassa kehitytään!

Äkkinäinen voisi ehkä ajatella, että Kareinen joutuu paimentamaan yli kymmenen vuotta nuorempia joukkuekavereitaan komennuksella, mutta siitä ei puhettakaan tavoitteellisten urheilijoiden kanssa.

– Haha, kyllä nämä meidän nuoremme ovat sen verran fiksuja poikia, että minulle tärkeintä on pitää nauhat kireällä ja katse seuraavassa vaihdossa, Kareinen totesi.

Myös Jonatan Junkkari oli Ragersin kokoonpanossa sunnuntaina. Viikonloppu oli Junkkarin osalta lähes pelkkää säbää, sillä lauantaina hän kohtasi Heimon miesten edustusjoukkueen mukana EräViikingit, jonka verkkoon tuli yksi täysosumakin.

Lyhyt siirtymäaika sarjasta toiseen ja joukkueesta toiseen ei haittaa Junkkaria.

– Ei ole ollut ongelmaa hypätä lyhyellä varoajalla toisen jengin messiin. On kuitenkin aina siistiä päästä pelaamaan sählyä. On ollut mukava pelata, sieltä saa hyviä otteluita liigapelien rinnalle, Junkkari tuumasi 

Kilpailullisten otteluiden pelaaminen  aikuisten sarjoissa antaa nuorille pelaajille erilaisia ärsykkeitä verrattuna junioripeleihin ja oman seuran harjoituksiin. Farmissa pääsee lisäksi aistimaan erilaisia tapoja valmistautua matsiin, vaikka samojakin lainalaisuuksia toki on.

–  Valmennus kertoo, mitä huomiotavaa vastustajan pelaamisessa on, ja antaa avaimet siihen, kuinka kannattaa lähteä pelaamaan. Sitten ennen peliä sovitaan vitjan kanssa, mitä lähdetään toteuttamaan kimpassa.

Yhtenä tekijänä yhteistyön syventämisessä oli se, että Heimon ja Kylien Jätkien ajatukset salibandystä liippaavat toisiaan.

– Pelitapa ei hirveästi eroa aikaisemmista. Kommunikointia viisikon kanssa ennen peliä, ja pelin aikana, ihan niin kuin missä tahansa sählypelissä, ja sitten vain pelataan selkärangasta, Junkkari mietti.

Heimon seuraava kotiottelu perjantaina Otahallilla. Liput ennakkoon Tiketistä!

Kansikuva: Aki Ylivarvi