Ke 14.06.2023

Heimo Esportsin e-urheilu kesäleiri

Kesäkuun alussa järjestettiin ensimmäinen e-urheilu kesäleiri. Oppeja leiriläiset saivat niin e-urheiluun kuin myös liikkumiseen.

Westend Indiansin kesäleiriohjelmaan kuului tänä kesänä ensimmäistä kertaa e-urheilu kesäleiri. Leiri järjestettiin Heimo Esportsin Tribe Gamebase pelitilassa.

Leirin ohjelmassa oli pelaamista sekä e-urheiluun tutustumista. Liikunta oli myös leirillä tärkessä osassa, ohjelmaan sisältyikin päivittäiset liikuntatunnit, jotka lisäsivät leiriläisten jaksamista sekä intoa pelaamiseen. Peleinä leirillä toimi Rocket League, Fortnite sekä Overwatch, joka oli ehdottomasti leirin suosituin peli.

E-urheilu kesäleirin ohaajana toimi Heimon yhteistyökumppani Aalto Gamersin Jaakko. 

– Leirillä oli tarkoitus tutustua e-urheiluun, joten kaikissa peleissä lähdettiin perusteista liikkeelle. Rocket Leaguessa puhuttiin rotaatioista, Overwatchissa painotettiin eri roolien ja niiden tärkeyden ymmärtämistä joukkueessa ja Fortnitessa harjoteltiin mekaanisia taitoja rakentamisessa. Jokaisessa pelissä leiriläiset pelasivat myös paljon yhdessä, harjoittelimme siten joukkueena toimimista.  Urheiluun ja e-urheiluun kuuluvat vahvasti myös yhteistyö, urheiluhenki, sinnikkyys ja paineensietokyky kilpailuissa, joten näitä kävimme myös läpi, kertoo Jaakko.

Leiriviikon aikana myös muista leiriryhmistä vieraili lapsia ja nuoria tutustumassa e-urheiluun ja pelaamiseen.

– Viikon aikana pelitilassa vieraili seitsemän muutakin leiriryhmää, ja he kaikki olivat erittäin innoissaan e-urheilusta. Ryhmät viihtyivät hyvin ja osa heistäkin kyselikin, miten pääsisi mukaan pelitoimintaan.

Yksi viikon kohokohdista oli YouTubettaja Roni Back, joka vieraili torstaina kaikissa leiriryhmissä. Vierailu oli odotettu myös e-urheiluryhmässä. Leiriläiset pääsivätkin pelaamaan yhdessä Ronin kanssa Overwatchia. Yhteiskuvat, nimikirjoitukset sekä kysymykset Ronille olivat myös iso juttu leiriläisille.