To 20.06.2019

Heimo 2019 - 2020

Westend Indians on valmistautunut kaikessa hiljaisuudessa tulevaan kauteen. Heimoon on liittynyt peräti kuusi kokonaan uutta pelaajaa, joiden lisäksi Santeri Toropainen ja Joel Markkola palaavat Espoon Westendiin ja Tatu Halonen nostetaan miesten edustukseen A-junioreista. Fläppitaulusta vastaavat puolestaan vanhat tutut heimolaiset: Päävalmentajana toimii Salibandyliigan kaudella 2019–20 Petri Timonen ja hänen aisaparinaan Antti Vartiainen.

Heimopäällikkö Mika Leiponen oli tyytyväinen, että vaativiin tehtäviin löydettiin taatut ammattimiehet. "Oli ilo toivottaa uusi valmennus ja pelaajat tervetulleiksi Heimoon. Timonen ja Vartiainen takaavat luonnollisen jatkumon Laurikaisen & Korhosen työlle, mutta tuovat samalla myös sopivasti uusia tuulia tullessaan. Nelikko tuntee toisensa vuosien varrelta hyvin ja ovat olleet yhdessä rakentamassa Heimoa", Leiponen viittasi valmentajien pitkään historiaan Heimossa.

Edustusjoukkueen taustaryhmä vahvistuu entisestään. Taustatiimiin on liittynyt Roope Rissanen (fysiikkavalmentaja), Oskari Paavilainen (fysioterapeutti), Juha Seppä (Lajiaamuvalmennus) ja Tiedotus- & tapahtumavastaavana elokuussa aloittava Henri Keränen.


GM Leiponen oli mielissään myös pelaajasiirroista. Rangersista naapurikaupunkiin vaihtava Teppo Salo on tehnyt "Kylillä" hyvää jälkeä junioreissa ja viime kaudella Divarissa. Elokuussa 22 vuotta täyttävää Saloa on povattu liigakaukaloihin jo jonkin aikaa. Tiipiissä nähdään syksyllä odotettu liigadebyytti.

Karhuista Indiansiin siirtyy Eero Harjula ja Kooveesta Espooseen palaa Ossi Koskinen. Kummatkin omaavat potentiaalin tehdä lopullinen läpimurto liigatasolla, ja mikäs olisi parempi paikka kuin Heimo sen lunastamiseen. Ennakkotapauksia tällaisista on riittävästi.

Oma lukunsa potentiaalista puhuttaessa ovat Oilersin A-junioreissa SM-kultaa voittaneet Niko Laiti, Eetu Manninen ja maalivahti Severi Hopsu.  Kaikilla kolmella on jo liigakokemusta naapuriseurasta, ja nyt sitä haetaan lisää Otaniemen puolelta. Laiti ja Manninen olivat mukana keväällä myös alle 19-vuotiaiden MM-ryhmässä Kanadassa, josta Suomi palasi kotiin pronssimitalien kera. 

Viimeisimpänä joukkueeseen on liittynyt ja Heimoon paluun tekevä Joel Markkola

"Hienoa, että saatiin kundit messiin. Intoa puhkuen lähdetään tutustumaan heihin kesän treeneissä. Eiköhän heidän valjastamisensa osaksi Heimoa mene aika kivuttomasti", kapteeni Valtteri Kainulainen sanoi.

Vaden innostus oli helppo nähdä. Pelimiehelle maistuu aina uuden projektin aloittaminen, ja nyt Heimossa on selvästi virinnyt jälleen aitoa näyttämisen halua.

"Tosi hyvät fiilikset on uudesta kaudesta. Ja kiva on ollut taas nähdä kundeja, siellä on ollut heti ensimmäisestä tapahtumasta lähtien kaikilla leveä hymy kasvoilla", kapteeni tunnelmoi tuoreeltaan kauden aloitusta.

Kainulainen kertoi, että molemmat uudet valmentajat ovat tuttuja jo vuosien takaa. Petri Timonen on ollut valmentamassa Heimoa liigassakin, ja Antti Vartiainen on ollut pelikaverinakin. Pelasihan hän monta vuotta Indiansin divarijoukkueessa.

"Tuntuu hienolta palata tänne. Laskujeni mukaan nyt taitaa olla 15. kausi Indiansissa. Mukava vetää mustakeltainen huppari taas päälle", Vartiainen naurahti.

Kainulaisen lisäksi Vartiaisen pelikavereina ovat olleet Santeri Toropainen ja Sami Niskanen. Suurta osaa muista Heimon nykypelaajista hän on valmentanut A-junioreissa. 

Vartiaisella onkin osaamista nuorten huippupelaajien kanssa toimimisessa. Päättyneen kauden hän valmensi Linköpingin akatemiajoukkuetta, joka pelasi Ruotsin kovassa ykkösdivarissa. 

"Se oli tapahtumarikas vuosi. Loppukauden olin myös Linköpingin miesten edustusjoukkueen valmennuksessa mukana Superliganissa. Teki hyvää nähdä erilaista salibandykulttuuria", Vartianen sanoi.

Uusi valmennuskaksikko ei aio lähteä muuttamaan pelitapaa. 

"Heimon identiteetin tuntevat kaikki. Haluamme jatkossakin olla se, joka pitää palloa ja määrittää niin pelin kulkua. Sen lisäksi haluan, että Otahallin ylimmälläkin katsomorivillä nähdään äärimmäisen taisteleva joukkue", Vartianen muotoili.

Kuulostaa hyvältä ja ennen kaikkea hyvin pitkälle samalta, mitä päävalmentajan nimikkeellä toimiva Petri Timonen sanoo.

"Jatketaan tätä nykyistä trendiä. Pelamme raikasta pallollista peliä ja pyrimme hallitsemaan pallolla pelin virtausta."

Vielä on kesää ja treeniaikaa jäljellä kosolti, mutta Heimon edustusjoukkueen meininki vaikuttaa varsin lupaavalta. Alkaneena suvena mennään kovaa. 

"Runko jatkaa, ja tulijat ovat meidän näköisiämme taitavia kundeja. Olen tosi tyytyväinen siihen, minkälainen nippu meillä on", Timonen myhäili.

Hänkin on valmentanut suurinta osaa edustusjoukkueen pelaajista jo ennenkin. Kesän aikana tutustutaan niihin loppuihinkin ja keitellään hyvät rohdot, jotta Salibandyliigan kausi 2019–20 olisi keltamusta. Ainakaan tekemisen määrästä se ei jää kiinni.

"Olemme amatöörijoukkue, joka tekee hommia kuin ammattilaiset", Timonen lupaa.

Joukkue palasi työnteon pariin huhtikuun puolivälissä ja omatoimiselta harjoitusjaksolta Tiipiille toukokuun puolivälissä.

"Kaikkinensa ollut todella positiivinen startti. Ensimmäisestä tapahtumasta lähtien on ollut selvää, että kasassa on todella motivoitunut ja oppimaan innokas ryhmä. Kaikesta näkee myös, että pohjat tällä ryhmällä on todella laadukkaasti rakennettu ja sitä myöten meillä on hyvä tilanne jatkaa työtä tästä", Heimon päävalmentaja Petri Timonen päättää.

 

(Joukkueesta tällä erää poistuvat valmentajat Mikko Laurikainen sekä Stefan Korhonen ja huoltaja Sami Sorkko. Pelaajista Lauri Näränen, Tuukka Vesa sekä Henri Luoma ja vuorostaan Sveitsiin matkaavat Joonas Föhr ja Kevin Nylund. Kesäharjoitusrinkiin on nostettu A-junioreista lisäksi Niko Rytsä, Teemu Kolunkulma ja Jonatan Junkkari.)

 

WESTEND INDIANS 2019 - 2020

 

PELAAJAT:

Aarnio Aku

Astala Aaro

Arkkila Olli

Halonen Tatu  (Heimo A)

Harjula Tuomas

Harjula Eero  (Karhut)

Hoffström Alexander

Hopsu Severi  (Oilers)

Jaanus Janne

Kainulainen Valtteri  C

Kareinen Miikka

Kirvesniemi Mikko

Koskinen Ossi (Koovee)

Laiti Niko (Oilers)

Lehkosuo Otto

Manninen Eetu (Oilers)

Markkola Joel (IHS)

Möykkynen Oskari

Niskanen Sami 

Nykänen Eetu

Salo Teppo (Rangers)

Sievänen Mikael

Summanen Miko

Toropainen Santeri (HC Rychenberg, Sveitsi)

 

TOIMIHENKILÖT:

 

Timonen Petri   Päävalmentaja

Vartiainen Antti   Valmentaja

Jokinen Ville   Maalivahtivalmentaja

Rissanen Roope   Fysiikkavalmentaja

Sharifi Diari   Fysiikkavalmentaja

Paavilainen Oskari  Fysioterapeutti

Lepola Antti  Fysioterapeutti

Lusenius Sebastian  Huoltaja

Laurila Jussi  Hieroja / Fysioterapeutti

Seppä Juha   Lajiaamuvalmennus

Rancken Sofia   Joukkueenjohtaja

Keränen Henri   Tiedotus- & tapahtumavastaava

Leiponen Mika   GM