Pe 29.01.2021

TPS jälleen niukasti edellä maalin pelissä – "Vastustaja oli millimetrin parempi"

Westend Indians ja TPS pelasivat joukkueille tyypillisen "maalin pelin" perjantaina F-liigan merkeissä. Sarjataulukon kotietusijoitukseen tiukasti tarrannut turkulaisyhdistelmä olikin Heimolle oiva tasonmittaus pyrkimyksessä parantaa nousujohteisesti kevään pudotuspelejä.

Mukavan vauhdikas kamppailu päättyi harmittavaan 3–4-tappioon, mutta Indians sai tarpeellista oppia pelitavasta, jolle voi hyvinkin olla käyttöä mentäessä kohti kevään pelejä. Varsinkin ottelun alkupuoliskolla TPS piti enemmän palloa, ja Heimo pyrki hyödyntämään nopeat käännöt sekä ohittamaan vastustajan korkean karvauksen.

Tällaisestä tilanteesta syntyi myös avausmaali. Otto Lehkosuo avasi laitaa pitkin pitkällä syötöllä, ja Teppo Salo puikkasi ovelan poikkisyötön Tuomas Harjulalle, joka sivalsi vastustamattomasti ohi Olli Kuisman.

TPS tasoitti heti perään ja meni alivoimamaalilla johtoonkin. Tuomas Harjula onnistui kuittamaan tapahtuneen saman ylivoiman jämäsekunneilla, kun poikkisyötön neliön läpi tarjosi tällä kertaa Kevin Nylund.

Toisessa erässä Heimo alkoi saada paikkoja myös pallonhallinnan keinoin, mutta Kuisma torjui hyvin. Omassa päässä turkulaisten prässi aiheutti muutamia vaaratilanteita, mutta erän ainokainen takaisku tuli pidemmästä hyökkäyksestä.

Takaa-ajoasemasta päätökseen lähtenyt Heimo onnistui tasoittamaan Santeri Toropaisen osumalla, mutta TPS:n Janne Hoikkanen teki voittomaalin vain vajaat kolme minuuttia myöhemmin.

Tasoitukseen jäi kosolti aikaa, mutta Heimon viimeistelystä puuttui yhä terää, kuten on puuttunut oikeastaan koko ajan vuoden 2021 puolella.

Nuorisoketjulaiset Niko Laiti ja Samuli Junnila pääsivät kuitenkin hyvin paikoille, ja maalinteon loksahtamisen kohdalleen voi hyvin uskoa olevan vain ajan kysymys. Pitkästä loukkaantumisesta toipunut Junnila osoitti jo nyt jatkuvasti vaarallisuuttaan pistenikkarina, ja pelituntuman palatessa nuorukaisesta on paljon iloa keltamustille.

– Pelasimme ihan hyvän ottelun. Kirpaisee tottakai, että hävisimme taas maalin pelin. TPS oli millimetrin parempi, päävalmentaja Petri Timonen sanoi.

Hän kiitteli joukkueen esityksessä nähtyä nousevaa trendiä. Avauserässä Indians joutui epätyypillesti olemaan irti pallosta ja iskemään vastahyökkäyksillä ja käännöillä.

– Pitää pystyä pelaamaan monipuolisesti. Nyt oli pitkiä pätkiä pallottomana, mutta kyllä meilläkin oli pitkiä hyökkäyksiä mitä pidemmälle mentiin.

Maalinteko-ongelmista Timonen ei puhuisi. Kuten klisee kuuluu, sitten vasta in syytä huolestua, jos ei päästä edes paikoille.

– Henkimaailman hommiahan se viimeistely on, Timonen totesi.

Parin viikon treenitauko tulee sopivaan paikkaan. Heimo palaa F-liigan peleihin ryminällä, kun se pelaa helmikuun puolivälissä kolme peliä viidessä päivässä. Sen jälkeen on viikon tauko ja vielä kaksi runkosarjan peliä ennen kuin asetelmat pudotuspeleihin selviävät.

– Hoidetaan vammat kuntoon ja valmistaudutaan viimeiseen rypistykseen, Timonen suunnitteli.

Indians kohtaa runkosarjassa vielä Classicin, Oilersin ja LASBin tulevista playoff-joukkueista sekä Welhot ja Tiikerit. Muutaman pisteen ottaminen heti loppurypistyksen alkuun tekisi terää myös sarjataulukossa ja pudotuspelipaikan sinetöimisessä.

Tärkeintä olisi saada peli sellaiseen jiiriin, että tosipeleihin voi valmistautua tyynesti ja itseluottamusta uhkien viime vuoden malliin.

– Meillä on jonkin verran maajoukkue-edustuksia tauon aikana, mutta muiden kanssa treenataan hyvin, Timonen sanoi ja komppasi ajatusta siitä, että runkosarjan tiivis lopetus ja kovat vastustajat edesauttavat kevään kehitystarinan punomista.

HS: TPS jauhoi sitkeää Indiansia kuin purkkaa
Ottelukuvat: Flickr / Westend Indians (Joni Winsten)
Maalikooste: YouTube / Westend Indians

HEIMO– TPS 3–4 (2–2, 0–1,  1–1)

14.00 Tuomas Harjula (Teppo Salo) 1–0
14.19 Miko Kailiala (Ville Hirvisuo) 1–1
17.30 Mikko Hautaniemi (Tino Salminen) 1–2 av.
18.48 T. Harjula (Kevin Nylund) 2–2 yv.
30.11 Erik Storgårds (Lauri Stenfors) 2–3
48.09 Santeri Toropainen (Samuli Alaluusua) 3–3
50.47 Janne Hoikkanen (Tatu Kanervisto) 3–4