To 07.03.2019

Tiipiin yleisökeskiarvo nousi ensimmäistä kertaa yli 500 katsojan

Heimo kiinnostaa. Heimon pelejä kävi päättyneellä runkosarjakaudella 2018–19 katsomassa keskimäärin 538 ihmistä. Määrä on uusi komea ennätys, mikäli viime kauden lukemista poistetaan jäähalliderby. Tiipiissä ei ole aiemmin päästy puolen tuhannen keskiarvoon, mutta nyt tuo virstanpylväs siis ylittyi.

Westend Indiansin tapahtumavastaava Rasmus Roslund on tyytyväinen kehitykseen. Salibandyliigan ottelut Otahallin Tiipiillä ovat aidosti viihdyttäviä, eikä se ole sattumaa. Niitä on kehitetty pitkäjänteisesti nimenomaan katsojan näkökulmaa miettien.

"Kiitos kuuluu kaikille. Edustusjoukkue on taas hoitanut oman tehtävänsä kentällä hyvin, eikä näin hyvää tapahtumaa voisi mitenkään järjestää ilman Heimon talkooväen merkittävää panosta. Erittäin tärkeää on antaa aplodit myös yleisölle. He ovat omalta osaltaan rakentamassa Otahallin katsomossa sitä ainutlaatuista tunnelmaa, joka kotipeleissämme on", Roslund sanoi.

Eniten yleisöä oli Oilersia vastaan joulun alla. Tuolloin 778 ihmistä näki Indiansin voittoon rankkarikisan jälkeen päättyneen derbyn. Yli 600 päästiin myös marraskuussa, kun Happee ja lajilegenda Mika Kohonen piipahtivat Tiipiillä. Vähiten väkeä salibandykatsomoon veti Welhot, mutta tämä kamppailu oli ainoa, jossa oli vähemmän kuin 400 silmäparia.

Viime vuonna katsojakeskiarvo oli peräti 616, mutta lukua vääristää sinänsä upea jäähalliderby. Kun luvuista poistetaan juhlaottelun lähes 3000 katsojaa, saadaan kauden 2017–18 lukemiksi Otahallin osalta keskiarvoksi 475. Lukema olisi tosin noussut, mikäli derby olisi pelattu Otahallilla.

Selvästi kasvussa oleva yleisömäärä kertoo siitä, että Tiipiistä on muodostunut vuosien varrella koti koko Heimolle. Viime vuonna yläparvelle avattiin baari, josta saa laadukasta espoolaista pienpanimo-olutta. Tämän kauden uutuuksiin kuuluu puolestaan mm. videotaulu, josta nopeat käänteet pääsee katsomaan uusintana. Lisäksi tapahtumaa kehitetään vuosittain lukuisilla pienillä viilauksilla.  

Viikonloppuna Tiipii täyttyy jälleen, sillä kevään tosipelit starttaavat Otahallissa sunnuntaina kello 17. Tuolloin Heimo ja Classic kohtaavat 2. puolivälierässä. 

Kävi kaukalossa sitten kuinka tahansa, yhdellä sektorllla Indiansia on vaikea kukistaa. Kotiotteluissa tarjolla olevat hodarit nimittäin pesevät maukkaudessa urheilukatsomoiden perinteiset nakkimukit ja höyrymakkarat miten päin vain.

Tervetuloa viihtymään & nauttimaan Tiipiin herkuista, palvelusta & tunnelmasta!