La 09.10.2021

Järkevästi pelannut KrP tylsytti Heimon Otahallissa – "Vähän jäi piippuun"

Westend Indians ja Nokian KrP avasivat perjantaina Heimon tuplamatsien viikonlopun vauhdikkaalla F-liigan koitoksella Otahallissa. Järkevästi pelannut vierailija oli ratkaisevasti tehokkaampi, ja orastavasta maalinteko-ongelmasta kärsinyt kotijoukkue hävisi 3–4.

Heti ensimmäisessä erässä mentiin hippulat vinkuen, ja maalipaikkoja tuli molempiin päihin. Tulostakin tuli.

Ensin Eetu Nykänen vei Heimon ensimmäistä kertaa johtoon tämän kauden kotiotteluissa. Terävä laukaus upposi KrP:n maalin etukulmaan. Vieraiden tasoituksen teki kolmisen minuuttia myöhemmin Roope Wikström.

Ottelu jatkui tasaisena, mutta Heimolta uupui aivan paras terävyys. Se näkyi muun muassa hyökkäysten tyssäämisenä keskialueella epäröintiin ja syöttöjen hienoisena epätarkkuutena.

Avauserän lopussa Nokian KrP:n Mikko Laakso pääsi napauttamaan vieraat edelle ex-heimolaisen Miska Mäkisen syötöstä.

Toisessa erässä ote siirtyi pikkuhiljaa Indiansille. Nokian maalivahti Jesse Kanerva pelasi hyvin, eikä kotijoukkueen osumatarkkuus ollut vielä aivan kalibroitu.

Tasoitukseen vaadittiinkin alkukauden Indians-komeetan Leevi Aurasen etevyyttä.

Ensin laitahyökkääjä hankki nopeudellaan hyökkäysalueen sisäänlyönnin. Sitten Auranen hakeutui oitis keskelle rightin parhaalle vetosektorille. Tutkapari Teppo Salo antoi kulmasta nopean syötön, jonka Auranen kiskaisi näyttävästi takayläkulmaan.

Kotijoukkueen vahva hetki jatkui, ja se pääsi ylivoimalle. Sen päätteeksi Nykänen laukoi illan toisellaan jälleen johtoon. Kovin pitkään siitä ei saatu riemuita, sillä KrP tasoitti heti seuranneesta keskialoituksesta.

Kolmas erä oli vauhdikas ja jännittävä. Heimon harmiksi ainoan maalin iski vieraiden Mäkinen, vaikka kummassakin päässä olisi ollut paikkoja enempäänkin.

Vaikka nopeatempoinen peli näyttää katsomoon hyvältä, olisi Heimo kenties kaivannut riippusen enemmän malttia niin keskialueen ylityksissä kuin maalipaikoissa.

– Ehkä ensimisessä erässä oli paikoin liikaakin vauhtia, mutta kokonaisuutena pelin hallinta oli ok. Meidän pitäisi vain pystyä luomaan enemmän hyviä maalipaikkoja, päävalmentaja Antti Vartiainen pohti.

Vastustajan maalivahti Jesse Kanerva torjui yli 20 kertaa, joten Vartiaisen arvelussa on vissi perä. Toki joukkoon mahtui hyvin rakennettuja tilanteita, joista pallo olisi yhtä hyvin voinut painua maaliin. Eikä Kanervan suoritustakaan sovi moittia.

– Vähän jäi piippuun. Olisi pitänyt silti saada tulosta paremmin noilla paikoilla, Vartiainen lisäsi.

Maalinteossa on paljolti kyse itseluottamuksesta. Perjantaina vastustaja sai tällä sektorilla pienen yliotteen, ja Heimon viimeistely meni aavistuksen väkinäiseksi ja pakotetuksi.

– Maltti on usein tärkeää maalipaikoissa. Monesti pieni harhautus tai palloton liike avaa vielä paremman paikan, Vartiainen totesi, mutta ei ollut erityisen huolissaan asiasta.

Perjantain ottelussa yleiskuva oli kuitenkin melko hyvä, vaikka tulos ei.

– Yksittäiset tilanteet tulevat nopeasti, eikä niitä kannata jäädä liikaa miettimään. On hyvä, että seuraava matsi tulee jo sunnuntaina, Vartiainen viittasi Steelers-otteluun.

Kaksi maalia tehnyt Nykänen oli samoilla linjoilla ottelun ratkaisusta, ja keinoista,  kuinka kurssi käännetään ylihuomenna.

– Ei hyödynnetty omia paikkoja, ja vastustaja pelasi järkevästi pitäen palloa. Pitää vain toivoa... tai nimenomaan ei vain toivoa, vaan myös tehdä isommalla prosentilla paikoista, Nykänen linjasi.

Hänellä on takanaan rikkonainen kausi ja kesä. Harjoittelu on kuitenkin maittanut, ja Nykänen sanoo olevansa koko ajan paremmassa iskussa.

Ennen loukkaantumisia hän teki läpimurtoaan liigatasolla, eikä tahti juuri näytä hiljentyvän nyt, kun paikat ovat taas kunnossa.

– Olihan se aluksi raskasta henkisesti, mutta pitää vain oppia miten loukkaantumisten kanssa eletään. Ne kuitenkin kuuluvat tähän lajiin, Nykänen hymähti.

– Nyt olen iloinen siitä, että pääsee taas treenaamaan. Peleistä pitää osata nauttia niin kauan kuin niitä saa pelata!

Eetu Nykäsen ja Heimon edustusjoukkueen otteista pääsee seuraavan kerran nauttimaan siis jo sunnuntaina, jolloin voi hyvällä syyllä odottaa kunnon rävähdystä. Joukkueen suorituksessa on selvästi aihio hyvinkin viihdyttävään ja voittavaan salibandyyn.

HEIMO– Nokian KrP 3–4 (1–2,  2–1,  0–1)

01.13 Eetu Nykänen (Ossi Koskinen) 1–0
04.10 Roope Wikström (Topias Simonen) 1–1
18.11 Mikko Laakso (Miska Mäkinen) 1–2
29.27 Leevi Auranen (Teppo Salo) 2–2
34.20 Nykänen (Valtteri Kainulainen) 3–2 yv.
34.24 Laakso (Henri Johansson) 3–3
49.50 Mäkinen (Morins Krumins) 3–4