Ma 11.10.2021

Heimon Huppunen löysi keinon Steelersin kaatamiseen – "Tuota kuviota on yritetty useamman kertaa ja nyt se onneksi onnistui"

Westend Indians otti kauden ensimmäisen kotivoittonsa F-liigassa, kun se kaatoi sunnuntaina Steelersin Otahallissa maalein 6–4. Voittomarginaali oli niukempi kuin joukkue luultavasti toivoi, mutta kolme pistettä on kolme pistettä.

Parin viikon maaottelutauon aikana Heimolla on hyvää aikaa hioa hyökkäyskuvioita paremmaksi, sillä yksi selvä ongelma edellisissä matseissa oli pallonhallinnan kääntämisessä kunnon maalipaikoiksi. 

Ensimmäisessä erässä Heimon peli näytti nimittäin aika lailla samanlaiselta kuin perjantaina KrP:tä vastaan. Se hallitsi peliä ainakin periaatteessa, mutta viimeinen silaus puuttui. Vastustajan harvat hyökkäykset olivat sitäkin vaarallisempia. 

Steelers iski vastahyökkäyksistä kaksi maalia, mutta niiden välissä Leevi Auranen iski jälleen kerran poikittaissyötöstä, jonka tarjosi kukas muu kuin tutkapari Teppo Salo

Heimolla oli erässä myös yksi tulokseton ylivoimapeli. Siinäkin näkyi hienoinen tuskastuminen ja ratkaisujen pakottaminen. 

Katsomosta on helppo huudella, mutta muutamassa tilanteessa Westend Indiansin pelaajat hakivat turhan pienen prosentin laukauksia maalivahdin läpi tai ohi peiton – ja siinä samassa maalin. Toisissa paikoissa taas olisi kaivattu nimenomaan suoraviivaisuutta. 

Erän loppuhetkillä Steelers sai jäähyn, josta seurannut ylivoima pelattiin lähes kokonaan tauon jälkeen. Pukukopissa oli selvästi nautittu käärmekeittoa, sillä sen verran paremmin pallo nyt liikkui. Otto Lehkosuo sai tällätä tasoituksen neliön keskeltä Valtteri Kainulaisen oivasta yhden kosketuksen syötöstä. 

Parissa seuraavassa vaihdossa Heimo laittoi hyrskyn myrskyn Steelersin maalilla. Hämeenlinnalaisten puolustus kesti kuitenkin maalivahti Pasi Järvisen johdolla. Ja hetkeä myöhemmin vieraat menivät uudestaan johtoon ylivoimalla, kun Sami Niskanen oli saanut boksia maassa pelaamisesta.

Westend Indiansin kakkonen hoiti tasoituksen nopeasti, 44 sekunnissa. Eetu Nykänen syötti, ja Tupla-pelaaja Salo latasi jo kauden yhdeksännen tehopisteensä. 

Johtoon Heimo ei kuitenkaan toisessa erässä päässyt. Kaksi ensimmäistä erää menivät maalilukemien ja osin pelitapahtumienkin osalta identtisesti perjantain matsin kanssa. 

Sunnuntaina ei ensin näyttänyt olevan juuri pelkoa siitä, että vieraat voittaisivat kolmannen erän ja siten koko ottelun. Päätösjaksoa oli kulunut vain 48 sekuntia, kun Kainulainen tarjosi Aaro Astalalle varman paikan takatolpalle. 

Vaikka moni Tiipiissä ehkä oletti, että tappiolle jääminen taittaisi Steelersin niskan, ei se sitä tehnyt. Sinnikäs vierasjoukkue tasoitti ajassa 45.05 lyhyen painostusjakson päätteeksi. 

Näin tästäkin ottelusta tuli jännitysnäytelmä. Tiipiin kotiyleisön iloksi joukkue pystyi kuitenkin lopussa puristamaan voiton varsinaisella peliajalla. 

Voittomaalin teki takayläkulmaan Samuli Huppunen, jolle pallon maalin takaa toimitti Auranen. Pelikello näytti tällöin aikaa 56.43. Steelers joutui avaamaan peliään, ja Niskanen pääsi sutimaan maalin edestä huojentavan 6–4-osuman heti seuraavassa vaihdossa. 

Ennakkoasetelmiin peilaten voitto ei ollut vakuuttava, mutta toisaalta joukkue osoitti malttia ja kykyä parantaa suoristustasoa, kun on pakko. 

– Pelillisesti esitys noudatti perjantain jatkumoa. Hallitsimme peliä ja paremmalla viimeistelyllä olisimme voineet tehdä enemmänkin. Hyvää tässä oli se, että löysimme lopussa keinot voittaa, valmentaja Antti Vartiainen tuumi. 

Hän luonnehti joukkueen otteita ruuhkaviikolla kokonaisuutena plusmerkkisiksi, vaikka tiettyjä ongelmiakin oli. Perjantaina KrP onnistui ryöstämään pisteet, mutta Steelersiä vastaan ne jäivät Espooseen. 

– Toisaalta on hyvä, että olemme nyt saaneet kokemuksia tiukoista matseista. Kaikki kunnia tämän päivän vastustajalle. F-liigassa lähtökohta pitää olla se, että jokaisessa pelissä ihan loppuun asti ollaan valmiita kääntämään kaikki kivet voiton saamiseksi. 

Vartiaisen mukaan maaottelutauko tulee hyvään paikkaan. Viisi joukkueen pelaajaa on mukana erilaisissa Suomen edustusryhmissä, mutta muiden kanssa päästään nyt rauhassa treenaamaan intensiivisen otteluruuhkan jälkeen. 

Otteluista saatiin hyvää dataa harjoittelun tueksi. 

– Näissä tuli esiin sellaisia kokemuksia, joita kauden aikana väistämättä tulee. Perusasioista ei voi luistaa, Vartiainen totesi. 

– Siihen olen ollut tyytyväinen, että joukkueen vireystila on ollut pelipäivinä hyvä. Olemme pyrkineet siihen, että olemme valmiita pelaamaan. 

Kapteeni Kainulainen oli myös tyytyväinen voitosta. 

– Olisi ihan eri tunnelma jutella tässä, ellemme olisi onnistuneet ottamaan voittoa. Vaikea peli, mutta hetken päästä kukaan ei enää muista, kuinka voitto tuli. 

Kokenut hyökkääjä täytti juuri 29 vuotta, eikä hätkähdä enää yksittäisen pelin tapahtumista. 

– Kaikissa peleissä tulee aina juttuja, jotka eivät mene suunnitellusti. Tässä niitä tuli enemmän kuin yleensä, mutta se on yksi syistä, miksi tämä on niin hienoa, Vade sanoi. 

Hän antoi kiitosta joukkueen kyvylle sietää hankaluuksia ja nostaa tasoa lopussa. 

– Tämä oli jälleen kerran osoitus luonteesta, vaikka tulee märkää rättiä päin kasvoja, niin pystytään parantamaan. 

Ykköskentällinen iski sunnuntaina pari maalia, mutta se ei ole päässyt vielä aivan sellaiseen iskuun kuin kyvyt mahdollistavat. Vade ei ollut kuitenkaan huolissaan tilanteesta. Koostumuksella on päästy treenaamaan vielä melko vähän. 

– Tuttuja kavereita, olemme pelanneet pitkään yhdessä. Kyllä se sieltä tulee, vielä menee hetki. Tietyt tilanteet toistuvat, ja opimme reagoimaan niihin viisikkona aina vain paremmin. 

Kainulaisen kuvailema asioiden loksahtaminen on jo tapahtunut kakkoskentälliselle, joka vastasi sunnuntaina muun muassa voittomaalista. 

Hyökkäysvitjan sentteri Samuli Huppunen ei ole päässyt vielä niin hyvin tehoille kuin taitaviksi kuvaamansa laiturit Salo ja Auranen. Nyt veto osui kuitenkin kohdilleen. 

– Useamman kerran yritetty, jossa Leevi syöttää vanhalle tolpalle, ja nyt se sitten onneksi onnistui, Huppunen kertasi hienoa ja sitäkin tärkeämpää osumaa. 

Aurasen ja Salon tapaan Huppunen perusteli ketjun toimivuutta sillä, että se loksahti kohdalleen heti alkukesästä. Siitä pitäen treeneissä on menty samalla porukalla. Harjoittelun tulosta niitetään nyt. 

Huppunen siirtyi Heimoon vuosi sitten, mutta ei täysin onnistunut debyyttikaudellaan liigassa. Niinpä hän ei ole tuskastunut lainkaan, vaikka pisteitä ei ole vielä tullut aivan samaan tahtiin kuin ketjun laitahyökkääjille. 

– Viime kauteen verrattuna on vain voitettavaa, Huppunen naurahti. 

Pitää lisäksi muistaa, että sentterin paikalla myös puolustusvastuu on suuri. Huppunen on ilman muuta tärkeässä roolissa Heimon alkukauden parhaassa kentällisessä. Se on huomattu maajoukkueiden valitsijoiden keskuudessa. 

Huppunen on maaottelutauolla mukana Suomen U23-edustusryhmässä. 

– Tosi hyvillä fiiliksillä lähden sinne. Siinäkin porukassa on todella hyvä joukkuehenki ja paljon vanhoja kavereita. Kiva päästä näkemään heitä, kun harvemmin ehtii muuten, Huppunen sanoi. 

Maajoukkue-edustukset ovat myös Heimolle hyväksi. Suomi-paidassa saa kosolti uusia ärsykkeitä henkilökohtaiseen kehitykseen ja käytännön tekemiseen. Tiedonrippuja voidaan ammentaa myös seurajoukkueen hyväksi, jahka F-liiga palaa tauolta. Heimon osalta sarjapelit jatkuvat 23. lokakuuta OLS:n vieraana. Seuraava kotimatsi on ohjelmassa 12. marraskuuta LASBia vastaan.


HEIMO–Steelers 6–4 (1–2, 2–1, 3–1) 

08.53 Ville Ranki (Jarno Mäkinen) 0–1
11.52 Leevi Auranen (Teppo Salo) 1–1
13.39 Veeti Hiltunen (Teuvo Kinnunen) 1–2
20.48 Otto Lehkosuo (Valtteri Kainulainen) 2–2 yv.
29.12  Kinnunen 2–3 yv.
29.56 Salo (Eetu Nykänen) 3–3
40.51 Aaro Astala (Kainulainen) 4–3
45.05 Atte Kurkikangas (Juuso Woivalin) 4–4
56.43 Samuli Huppunen (Auranen) 5–4
57.06 Sami Niskanen (Astala) 6–4

Heimo - Steelers maalikooste täältä!

Ottelukuvia täällä!