Pe 17.09.2021

Heimon F-liigakausi alkaa sunnuntaina Tikkurilassa – "Tosi hyvät fiilikset joukkueen iskukyvystä"

Pian se taas alkaa: F-liiga. Westend Indiansin edustusjoukkueella on takanaan pitkä ja työntäyteinen kesä. Rikkonaisen ja sangen erikoisen edelliskauden jäljiltä pelihalut ovat varmasti valtavat, mutta Heimo on vastuuvalmentaja Antti Vartiaisen mukaan käyttänyt kaudenalusviikot hyväkseen.

– Olemme päässeet pitämään hyvin omia treenejä ja pelaamaan mukavasti harjoitusmatseja. Lisäksi meiltä on ollut pelaajia maajoukkueiden leireillä, josta on aina hyötyä henkilökohtaisessa kehityksessä, Antti Vartiainen summasi alkusyksyn ohjelmaa. 

Harjoitusotteluiden tuloksia ei välttämättä kannata liikaa katsoa, mutta Indians nappasi vierasotteluissa voitot muun muassa LASBilta ja Nokian KrP:ltä. Viimeisen harjoituspelin se kuitenkin hävisi TPS:lle selvähkösti. Vartiaisen mukaan näistä matseista haettiin muun muassa varmuutta ottelun läpivientiin. Tällaista 60 minuuttia tai vielä pidempään jatkuvaa tasaisen intensiivistä suorittamista on vaikea simuloida harjoituksissa. 

– Molempia tarvitaan, AV totesi kauteen valmistautumisen painotuksista. 

– Harjoitusottelut ovat hyviä paikkoja kehittää tiettyjä asioita. Niissä onnistuttiin nyt vaihtelevasti. Meillä oli muutama ok peli ja yksi heikompi. 

Heikommalla ottelulla Vartiainen viittasi Lohjalla viime viikolla pelattuun TPS-peliin, jonka Heimo hävisi 4–9. Vanha kulunut fraasi toteaa, että huonoa kenraalia seuraa onnistunut esitys. Urheilussa moinen toteamus on useimmiten yhtä tyhjän kanssa, mutta kyllä tappioista kannattaa ottaa opiksi. Paljastiko TPS-peli niin sanottuja oksakohtia? 

– Sanoisin ennemmin, että on hyvä kun harjoituspeleissä tulee erilaisia tilanteita, Vartiainen muotoili lähtemättä analysoimaan pelillisiä asioita tarkemmin. 

Indiansin kausi alkaa sunnuntaina Tikkurilassa, jossa vastaan asettuu isoja mullistuksia kesällä kokenut Tiikerit. 

Sen jälkeen haetaan revanssia turkulaisista ennen kuin kotiavauksessa 1. lokakuuta vastaan asettuu mestari Classic. Kolmesta ensimmäisestä vastustajasta kahta povataan yleisesti mitaleille. Ei mikään helppo alku. 

– Emme me mitään pehmeää laskua kauteen kaipaakaan. Mutta nyt ajatukset ovat täysin sunnuntain avausottelussa Tiikereitä vastaan, Vartiainen totesi alkukauden ohjelmasta. 

– Minulla on tosi hyvät fiilikset joukkueen iskukyvystä. Lähdemme matsiin täysin oman tekemisemme kautta. 

Vartiainen korosti pariinkin otteeseen, että joukkue lähtee kaikkiin F-liigan otteluihin samoista lähtökohdista. 

– Aiomme ja haluamme pelata voitosta kaikkia joukkueita vastaan. Sen takia emme joukkueen kesken aseta mitään tiettyä sijoitusta tavoitteeksi runkosarjassa, vaan sovimme sisäisesti muut mittarit. 

Käytännössä voitaneen kuitenkin vetää yhtäläisyysmerkit abstraktien ja konkreettisten tavoitteiden välille. Jos Heimo on runkosarjan päätteeksi neljän parhaan joukossa, niin joukkueen oma arvosana suoriutumisesta hiponee kiitettävää. 

Tai kääntäen, mikäli yhdessä sovittujen asioiden menestyksekäs suorittaminen onnistuu, näkyy se eittämättä sarjataulukossa. Loppuviimeksi joukkueet laitetaan puntariin vasta pudotuspeleissä, eikä ole kiellettyä viedä vaikka koko roskaa runkosarjan kahdeksanneksi sijoittuneena. 

Tähän kaikkeen Heimo suuntaa hyvävoimaisena ja hyvässä iskussa. Vartiaisen mukaan joukkueen yleinen terveystilanne on juuri kauden alla parempi kuin kertaakaan ennen aiemmin kesällä. 

Harjoituksissa on pystytty kierrettämään vastuuta ja antamaan huomioita isolle joukolle pelaajia. Tiettyjä tutkapareja ja kenttäkoostumuksia on löydetty. 

– Ryhmässä vallitsee positiivinen kilpailutilanne. On paljon pelaajia, joista valita kokoonpano. Meillä on hyvin aikaa katsoa kemioita eri pelaajien kesken, ja tokihan me myös tunnemme heitä jo pidemmältä ajalta Stefanin (Korhonen) ja Sakarin (Tervo) kanssa, Vartiainen totesi kokeneet kollegansa mainiten. 

– Mitään ei ole kuitenkaan lyöty niin lukkoon, etteikö hyvillä näytöillä voisi päästä kokoonpanoon. Harjoitukset ovat oikein hyvä paikka antaa näitä näyttöjä. 

Valmentajan mukaan näyttöjä on jo annettukin. Joukkueen nuoret pelaajat ovat kesän aikana "ottaneet selviä steppejä eteenpäin." Ilahduttavasti kokenut osastokin on vastannut huutoon. 

– Vanhemman kaartin pelaajat ovat saaneet kehitettyä esimerkiksi nopeusominaisuuksaan, Vartiainen kehaisi. 

Tuo detalji kertoo jo yksistään siitä, että kesällä on painettu menemään oikein tosissaan. Millä tavalla Antti Vartiainen haluaisi tehdyn duunin näkyvän kaukalossa? 

– En mielellään kuvaile pelillisiä asioita adjektiiveilla, mutta toivoisin Heimon olevan entistä vaarallisempi pallollisena hyökkäysalueella, puolustavan hyvin ja nauttivan puolustamisesta sekä latautuvan jokaikiseen peliin niin, että annamme itsellemme mahdollisuuden voittaa.

Kausikortit myynnissä nyt osoitteessa: floud.com