Ti 13.08.2019

Heimo uusine oppilaineen aloitti työt Timosen koulussa

Tuhannet koululaiset aloittivat jälleen elokuussa lukuvuoden 2019–20, ja aivan samaan tapaan tuleviin koitoksiin valmistautuu Heimon edustusjoukkue. Luokalle on tullut muutama oppilas ja opetuksesta vastaa uusi rehtori, päävalmentaja Petri Timonen.

– Uudet pelaajat ovat päässeet todella hyvin sisään. Vanhat jätkät ovat ottaneet uudet pelaajat ja uuden valmennuksen hyvin mukaan. Integroituminen on tapahtunut todella mallikkaasti, Timonen kiitteli Heimon ryhmäytymistä yhtenäiseksi joukkueeksi.

Joukkue kokoontui lyhyehkön omatoimijakson jälkeen heinäkuun loppupuolella, joten reikäpalloa on pyöritelty kauemmin kuin lyijykyniä koulussa.

– Sama trendi on ollut koko kesän. Harjoituksiin on tultu hyvällä fiiliksellä ja hymy huulilla. On ilo mennä hallille valmentamaan, kun ei tarvitse potkia persuksille, Timonen totesi inkkarilauman motivaatiosta.

Yhtenäinen ja motivoitunut joukkue omaksuu helposti uusia asioita ja kehittyy vanhoissa taidoissa toinen toisiltaan oppien. Pelillistä teemaa onkin jo tuotu treeneihin.

– Puolustuspeliä on pyritty käymään läpi enemmän, sitä ollaan nyt jumppailtu, valmentaja kertoi lukujärjestyksestä.

Sinänsä asiat ovat joukkueen rungolle tuttuja edellisiltä kausilta. Timonen ja Antti Vartiainen eivät aio hylätä Westend Indiansin tuttua ja viihdyttävää pelityyliä, jossa kontrolloidaan virtausta pallollisella pelillä.

– Vähän viilataan ja tuodaan omat mausteet. Siinä on hyvä pohja, Timonen vakuutti.

Valmentaja ei ole huolissaan siitä, että ensimmäisistä harjoitusotteluista Kirkkonummen Rangersia ja viimeisimpänä Linköpingiä vastaan on tullut tappiot. Harjoitusottelut ovat harjoitusotteluita ja niistä kerätään ensisijaisesti infoa oman pelin vahvuuksista ja oksakohdista.

– Ihan ok, eteenpäin koko ajan pienin askelin. Viikko viikolta paremmin. Siihen pyritään, että oltaisiin parhaimmillamme siinä vaiheessa, kun tulee peleistä saamaan pisteitä, Timonen sanoi.

Vaikka näihin tosimatseihin on vielä toista kuukautta, on treenikausikin omanlaistaan kilpaurheilua. Joukkueessa on tällä kaudella mukava nippu kokeneita pelaajia ja nälkäisiä haastajia. Laajempi rinki tarkoittaa sitä, että pelipaikoista on kovempi kilpailu.  

– Kyllä meillä on tällä hetkellä näkemyksiä siitä, missä kukakin pelaa, mutta kaikilla on vielä tasapuolinen mahdollisuus todistaa itseään. Mitään ei ole lyöty lukkoon. Jokaisesta tapahtumasta tulee vähän lisää infoa, Timonen hahmotteli.

Hän ei haluakaan vielä vinkata aavistuksiaan alkavan kauden komeetoista, mutta vakuuttaa, että useampikin pelaaja on hyvässä iskussa.

– Näinhän me toivomme, että kilpailutilanne nostaa harjoittelun tasoa ja pelaajien tasoa. Näin saataisiin ratkaisuvoimaa laajalta rintamalta.

Salibandyliigassa ei tosiaan yleensä menestytä laittamalla kaikki munat samat koriin. Tarvitaan ainakin kaksi ja mielellään kolme kentällistä, jotka pystyvät voittamaan oman pelinsä.  

– Jos perä vuotaa, niin se vuotaa, oli siellä minkälainen kärki hyvänsä, Timonen totesi.

Lukuvuosi on siis saatu hyvin käyntiin ja syyskuun loppuun asti eletään tiivistä arkea ahkerasti harjoitellen.

– Treenaillaan kovasti. Meillä on neljästä kuuteen yhteistä tapahtumaa viikossa, Timonen kertoi.

Arki valmistaa juhliin, sillä onhan pelipäivä on fraasin mukaisesti juhlapäivä. Ensimmäiset bileet järjestetään Tampereella 23. syyskuuta, kun Heimo kohtaa Salibandyliigan valtiaan Classicin.

Tiipiin kotiavaus on kalenterissa 27. syyskuuta, kun Otaniemeen saapuu viime kauden hopeajengi TPS. Ei mikään helppo alku Heimolle, mutta toisaalta Timosen oppilaat saavat saman tien tehtäväkseen kunnon kokeen. Silloin nähdään, mitä tavoitteiden toteuttaminen vaatii.

– Haluamme olla parempia kuin viime vuonna. Eiköhän konkreettisesti tavoite ole aina voittaa Suomen mestaruus, mutta voi varmasti sanoa myös, että tavoite on voittaa jokainen peli, Timonen linjasi.