Pe 08.10.2021

Heimo tarjoaa tuplaten huippuluokan urheiluviihdettä Otahallilla viikonloppuna – "Kiva päästä pelaamaan poikain kanssa"

Westend Indiansin kotikentällä Otahallin Tiipiissä on tänä viikonloppuna monenlaista nähtävää ja vieläpä kaikkea sitä tuplaten. Heimon edustusjoukkue pelaa nimittäin kaksi F-liigan ottelua tässä perinteikkäässä pian 50 vuotta täyttävässä urheilupyhätössä.

Arkkitehtuurin ja suomalaisen urheilun historiasta kiinnostuneille Otahalli ja sen puiset tukikaaret ovat nähtävyys jo itsessään. 

Ilmeisin tuplateeman ilmentymä on totta kai kuitenkin se, että sarjaohjelmassa on kaksi kotiottelua: Perjantaina Heimo kohtaa Nokian KrP:n ja sunnuntaina hämeenlinnalaisen Steelersin.  

Kummassakin ottelussa kaukalossa nähdään lisäksi kaksi Tupla-paitaista pelaajaa. Heimosta suklaasponsorille brändättyä parhaan pistemiehen pelipaitaa kantaa ainakin perjantaina Teppo Salo

Myös tulevia maajoukkuemiehiä voi bongata tuplaten, sillä joulukuisten MM-kotikisojen valmistavaan Tšekin-turnaukseen  kutsuttiin kaksi Westend Indiansin pelaajaa. 

Suomi-paidan viikon päästä päälleen pukevat tupla-A #2  eli sentteri Aaro Astala sekä tämän serkkupoika, puolustaja Otto Lehkosuo. Neljä maalia kauden neljässä pelissä iskenyt Ode oli tietenkin tyytyväinen kutsuunsa. 

– Pitkään on ollut tavoitteena päästä pelaamaan näihin MM-kisoihin, joita siirrettiin jo vuodella. Mutta ei sen valinnan eteen oikein muuta voi tehdä kuin treenata paljon ja yrittää olla mahdollisimman hyvä, Lehkosuo sanoi. 

Hänen mukaansa kilpailu edustuspaikoista MM-joukkueeseen on ankaraa mutta reilua. Asia ei ole niin sanotusti omissa käsissä, vaan valinnat tekee maajoukkueen valmennusjohto. 

– Kovia ukkoja siellä on vastassa. Maajoukkueen tapahtumissa on upea henki, ja on ollut tosi hienoa saada olla mukana, Lehkosuo kiitteli. 

24-vuotias Lehkosuo on ollut oivassa vireessä alkukauden peleissä. Neljä maalia on tässä vaiheessa hyvä saldo, ja katsomoon asti näkyy, että äijä on niin sanotusti tikissä. 

– Ensimmäistä kertaa neljään vuoteen kauden alkaessa ei ole alla isoja loukkaantumisia. Nyt ei ole tarvinnut pelaamisen ohella kuntouttaa tai kiriä muita kiinni, Ode kertoi. 

– Tosi kiva on ollut pelata. 

Hän myönsi samaan hengenvetoon, että parannettavaa riittää sekä joukkueella että henkilökohtaisella tasolla. 

– Jokaisessa pelissä on paljon hyviä juttuja, mutta näin alkukaudesta on tietenkin myös paljon kehitettävää. Niitä ongelmia tässä pyritään ratkomaan. 

Omana projektinaan hän pitää pelirohkeuden lisäämistä. Sillä Lehkosuo tarkoittaa entistä parempaa tilanteiden tunnistamista, jotta tietää milloin lähteä vastustajan maalille ja milloin on syytä varmistaa omaa kenttäpuoliskoa. 

– Pisteet tulevat jos ovat tullakseen, mutta puolustuspää on hoidettava timanttisesti. Välillä pitää uskaltaa silti uskaltaa nousta tukemaan hyökkäyksiä. 

Lehkosuo on harjoitellut koko joukkueen tavoin ahkerasti alkukesästä lähtien. Vastapainoa salibandylle hän sai ennen kaikkea toisenlaisesta reikäpallosta eli golfista. 

– On tärkeää, ettei elämä ole pelkkää sählyä. Pitää muistaa nauttia myös muista asioista, Lehkosuo pohti keinoja, joilla sietää kovien tavoitteiden asettamia paineita. 

Lehkosuo on pelannut alkukauden todellisten Heimo-veteraanien muodostamassa ykköskentällisessä. Tuttujen kaverien rinnalla tahkoaminen maistuu. 

– Vielä siinä näkyy se, ettemme ole vielä päässet pelaamaan niin paljon yhdessä, mutta se [yhteispeli] paranee tuosta vielä paljon, Ode vakuutti. 

– Kiva päästä pelaamaan poikain kanssa. 

Heimon tulokkaat saavat Lehkosuolta varauksettoman hyväksynnän. Ei ole kenellekään yllätys, että uudet pelaajat ovat solahtaneet osaksi yhteisöä. 

– Omaan silmääni he ovat päässeet hyvin mukaan ja tuoneet oman persoonansa esiin, mikä on tärkeää. Upeita tyyppejä ovat. 

Upeaksi voi sanoa myös Otahallia. Siitä on tullut Lehkosuollekin tärkeä paikka Heimossa vietettyjen vuosien aikana. 

– Siitähän on muodostunut meille koti. Ottelutapahtumasta on tehty tätä nykyä todella hieno, ja tulee vietettyä hallilla paljon aikaa treeneissä. Punttisalikin on siellä! 

Otahallissa on tosiaan ollut monenlaista sporttiaktiviteettia tarjolla vuosien varrella salibandyn ja punttien nostelun lisäksi. Helsingin olympialaisissa 1952 halli toimi muun muassa yleisurheilijoiden harjoituspaikkana. 

Silloin se oli Suomen suurin nimenomaan urheiluun tarkoitettu halli. Otahallin alkuperäinen tupla-A #1 oli tietenkin sen suunnitellut arkkitehti Alvar Aalto

Nykyisen salibandyn liigakaukalon kohdilla oli suuri hiekkakenttä, mutta siis säältä suojassa sisällä.  Lajivalikoimaan kuului myös keilailu, kuten kahviosta löytyvät vanhat valokuvat osoittavat. 

– Olemme ylpeitä siitä, että Westend Indians on saanut kodikseen tällaisen perinteitä tihkuvan espoolaisen urheiluareenan, toiminnanjohtaja Mika Leiponen totesi. 

Tiipiissä riittää siis nähtävää ja koettavaa tuplaten tai vielä enemmän viikonloppuna! 

HEIMO–Nokian KrP perjantaina 8. lokakuuta klo 18.30 Otahallin Tiipiissä 

HEIMO–Steelers sunnuntaina 10. lokakuuta klo 17.00.

 

Kausikortit ja liput tästä!