Ma 04.10.2021

Heimo takoi kolmella sylinterillä 11 maalia Porissa – "Hyvä puolustuspeli mahdollisti kliinisen voiton"

Westend Indians otti sunnuntaina jo kauden kolmannen vierasvoittonsa, kun se kaatoi Porissa paikallisen Karhut. Reissupeleistä täydet pisteet saalistanut Heimo hävisi avauserän, mutta iski toisessa kuusi osumaa jättäen isännät maaleitta. Loppulukemat kirjattiin 4–11.

Avausmaalin iski jo minuutin pelin jälkeen kauden jokaisessa pelissä onnistunut kakkoskentällinen ja sen tutkaparin elkeitä osoittava laiturikaksikko Teppo Salo ja Leevi Auranen. Ensin mainittu toimi tällä kertaa syöttäjänä ja Auranen iski tutuksi käyneeltä takatolpalta kauden kolmannen maalinsa ja viidennen tehopisteensä.

Karhut tasoitti käännöstä, mutta Tuomas Harjula vei Heimon uudestaan edelle. Osumaan sai syöttöpinnan Jere Oksanen, joka pelasi sunnuntaina ykköskentän oikeassa laidassa ensimmäisen varsinaisen pelinsä keltamustissa.

Avauserän toinen puolisko oli onnistumisten valoissa Karhujen, sillä kotijoukkue osui kahdesti ja pääsi tauolle johdossa.

Toinen erä oli Westend Indiansin näytöstä. Salo tasoitti ajassa 24.19, ja vain 36 sekuntia myöhemmin Samuli Junnila pyöräytti vieraat edelle. Sen jälkeen Heimo ei taakseen katsonut.

Karhuja kuritti etenkin kolmoskentällinen. Kokenut Perttu Puska palasi liigapeleihin pitkän tauon jälkeen vuosi sitten. Hän oli keväällä Heimon parhaimmistoa pudotuspeleissä ja jatkaa siitä, mihin jäi.

Puska sai syöttöpisteen Junnilan maaliin. Lisäksi hän ja Eero Harjula iskivät toistensa syötöistä maalin mieheen. Ennen duon onnistumisia Eetu Nykänen pommitti ylivoimalla Aaro Astalan pudotuksen verkkoon.

"Kuusmuna"-ryöpytyksen täydensi kapteeni Valtteri Kainulainen, joka pääsi Karhujen
harhasyötöstä avopaikkaan  aavistettavalla lopputuloksella.

Kolmannen erän alussa Vade jatkoi pisteiden keräämistä tarjoilemalla Otto Lehkosuolle kaksi maalia. Karhut kavensi, ja Oksanen tyrkkäsi Heimo-uransa ensimmäisen täysosuman tyhjiin sinetöiden tuloksen.

– Pallollinen peli oli tänään hyvää lukuun ottamatta alun huolimattomuutta, jonka vuoksi vastustaja pääsi kääntämään pahasti. Toiseen erään saatiin iso parannus ja loppujen lopuksi aika kliininen voitto, vastuuvalmentaja Antti Vartiainen kertasi paluumatkalta.

Hänen mukaansa puolustuspelin toimivuus oli avainasemassa matsin kääntymiseen. Ja niinhän se tuppaa olemaan,  että murskavoiton siemen itää usein nimenomaan onnistuneessa oman maalin varjelussa.

Heimo sai taas useita katkoja ja kääntöjä keskialueella ja pääsi kääntämään niistä. Tähän ei tarvittu tällä kertaa edes kovin korkeaa prässiä.

– Se, miten korkealta prässätään kuuluu meillä viisikon päätöksentekoon. Saimme nyt maaleja erilaisilla tavoilla, ja onnistumiset jakautuivat laajasti, Vartiainen kiitteli.

Tilastokatsaus osoittaa näin olleen. Ykköskentällisen pelaajat napsivat pisteitä erikoistilanteista, ja heidän voi katsoa tehneen kaikkiaan viisi osumaa. Kakkonen iski tasakentällisin kahdesti, ja lisäksi Eetu Nykänen iski ylivoimamaalin. Kolmoselle jäi näin kolme maalia.

– Meillä on paljon samantyyppisiä pelaajia, joilta usein löytyy sitten kemiaa, kun pelataan yhdessä, Vartiainen totesi.

Kolme tehokkaasti takovaa sylinteriä on eittämättä vahvuus. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikilta viisikoilta voi odottaa maaleja jatkossakin: Ykkösen pistepotentiaali on kaikille selvä, kakkosessa divaritähtien yhteispeli loksahti jo kesällä ja kolmosen hyökkääjät iskivät sunnuntaina maalin mieheen. Laaja rinki takaa lisäksi nälkäiset kirittäjät mahdollisten loukkaantumisten paikkaajina ja rotaation tarpeeseen.

Heimon iskukykyä pääsee ensi viikonloppuna arvoiltaan itse koko rahan edestä Tiipiissä. Classic-avauksen pettymys on unohdettu, kun kolme sylinteriä jyskyttävät perjantaina KrP:tä ja sunnuntaina Steelersiä vastaan.

– Meillä oli opettavainen viikko, ja saimme paljon yhteisiä kokemuksia. Lähdetään kohti uutta harjoitusviikkoa ja noita kotiotteluita, Vartiainen kaavaili.

Karhut–HEIMO 4–11 (3–2, 0–6, 1–3)

01.03 Leevi Auranen (Teppo Salo) 0–1
03.10 Julius Lundgren (Juho Myllyharju) 1–1
09.40 Tuomas Harjula (Jere Oksanen) 1–2
10.17 Tuomas Huhtala (Juuso Ahola) 2–2
14.03 Tomi Jerkku (Huhtala) 3–2
24.19 Salo (Samuli Huppunen) 3–3
24.55 Samuli Junnila (Perttu Puska) 3–4
31.41 Eetu Nykänen (Aaro Astala) 3–5 yv.