Su 17.03.2019

Heimo kaatui mokkasiinit jalassa Tampereella – Classic jatkaa välieriin niukalla voitolla

Westend Indians nousi lauantai-iltana kolmen maalin takaa tasoihin ja tekipä sen vieläpä kahdesti. Classicin ajassa 58.13 tekemään voittomaaliin se ei kuitenkaan enää ehtinyt vastaamaan. Maailman paras seurajoukkue voitti 7–6 ja jatkaa välieriin otteluvoitoin 4–1.

Torstain hienon kotiottelun jälkeen Heimo lähti Tampereelle toivoa täynnä. Tällä kertaa se ei kuitenkaan saanut vahvaa alkua, vaan Classic oli reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen 3–0 edellä. Osumat syntyivät runsaan kuuden minuutin aikana, ja näytti pahasti siltä, että nyt mentäisiin samoja latuja kuin puolivälieräsarjan ensimmäisissä otteluissa.

Indians ei halunnut myydä nahkaansa näin halvalla. Viidessä minuutissa se nousi tasoihin Oskari Möykkysen ja kahdella Sami Niskasen maalilla. Toiveet onnistuneesta rosvoretkestä Hämeeseen virisivät taas.

Toisessa erässä aikaväli neljästä kymmeneen peliminuuttiin oli taas hankala. Tälläkin kerralla Classic nakutteli kuuteen minuuttiin kolme osumaa. Lauantainakin nähtiin Aaron hattutemppu, mutta tällä kertaa taikojaan teki Classicin Aaro Helin Heimon Aaro Astalan sijasta. Astala keräsi lauantaina kaksi syöttöpinnaa.

Indians ajoitti toisen nousunsa kolmanteen erään. Se sai siihen apuja epäonnisesta tilanteesta, jossa Classicin Joonas Pylsyn maila sipaisi laukaustilanteessa peitolle menneen Olli Arkkilan kasvoihin. Maailmanmestari sai viiden minuutin rangaistuksen, jonka Heimo hyödynsi hienosti.

Ylivoimapeli ja ennen kaikkea Kevin Nylundin laukaus toimivat mallikkaasti. Liigadebytantti pommitti Pylsyn jäähyn aikana oikeaoppisen hattutempun, ja tilanne oli jälleen tasan. Kaikki oli taas mahdollista.

Veitsi kurkulla pelannut Heimo ei kuitenkaan pystynyt kääntämään maalin peliä toisen kerran edukseen. Oskari Heikkilä pääsi tuikkaamaan Juha Kivilehdon maalin takaa tulleen syötön ohi Mikko Kirvesniemen vajaat pari minuuttia ennen loppua.

"Tasainen peli, niin kuin numerot kertovat. Classic oli varmaan viidellä viittä vastaan pelissä vähän parempi", päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoi.

Hän muistutti vastassa olleen maailman parhaan seurajoukkueen. Lähtökohtiin nähden sarjan kaksi viimeistä peliä olivat hyviä. Moni sivustaseuraaja oletti Classicin marssivat välieriin hikeä vuodattamatta.

"En tiedä, mitä he hakivat, kun valitsivat meidät vastustajakseen. Itse tiesimme, että pystymme haastamaan heidät uskottavasti. Sanoin joukkueellekin, ettei tarvitse pistää päätä pensaaseen", Laurikainen sanoi.

Viidennen puolivälierän vaiheita hän ei perannut sen kummemmin.

"Jos Classicille antaa mahdollisuuden, he laittavat pallon reppuun. Virheitä ei kärsi tehdä ja oman maalin edessä pitää olla paljon kovempi. Tiedetään, mitä pitää treenata", Laurikainen totesi.

Vaikka Indians haastoi moninkerttaiset mestarit parissa pelissä hyvin, on paras seitsemästä -sarja siinä mielessä armoton, että yllätyksiä harvemmin nähdään.

"Pitkässä ottelusarjassa se voittaa, jolla on parempi perustaso. Me saamme yksttäisiä huippusuorituksia näkyviin joskus, mutta Classicin kokemus ja rutiini noissa paikoissa ovat eri tasolla."

Neljää voittoa ei voi saada myöskään yksittäisten tuomarivirheiden tai pelaajien satunnaisten lipsahdusten myötä.

"Tällaisessa ottelusarjassa parempi tulee aina selville. Tässä sarjassa opimme pelien myötä ja pystyimme reagoimaan siihen, mitä vastustaja tekee yhä paremmin"

Laurikainen painotti sitä, että perustasoa saadaan paremmaksi vain treenaamalla. Loppukaudesta Heimon peli alkoi pilkahdella parempana kuin syksyllä, ja tätä selitti nimenomaan hyvä harjoittelu.

"Syksyllä oli luuloja omasta osaamisesta, emmekä olleet tarpeeksi nöyriä. Itseluottamus oli tapissaan, mutta se meni ehkä yli. Ei arki ollut sellaista kuin olisi pitänyt", Laurikainen kertasi hankalaa alkukautta, jolloin joukkue hukkasi useita pisteitä kolmannessa erässä.

Vuoden 2019 puolella tilanne parani, varsinkin sen jälkeen sairastelut oli sairasteltu, ja joukkue pääsi harjoittelemaan täydellä ryhmällä.

"Jos olisimme treenanneet koko ajan samalla lailla kuin loppukaudesta, olisimme olleet neljän joukossa, eikä Classic olisi valinnut meitä", Laurikainen jossitteli.

Ja sen jälkeen kaikki olisi ollut mahdollista. Heimo on pelannut pudotuspelejä nyt neljä kertaa. Joka kerta urakka on päättynyt Classicin käsittelyssä. Muita joukkueita on kohdattu täydessä ottelusarjassa vain kerran, viime kauden puolierissä EräViikinkejä vastaan. Lisäksi Nokian KrP:n kanssa on pelattu pronsseista.

Laurikainen uskoo vakaasti, että Heimolla on kaikki paukut pärjätä jatkossa mitalipeleihin saakka, kunhan runkosarjassa varmistetaan hyvät asemat ja joku muu vastustaja kuin Classic.

"Kaikki muita vastustajia vastaan pärjätään ihan omalla tekemisellä", Laurikainen päätti.

Classic–Heimo 7–6 (3–3, 3–0, 1–3)

04.07 Oskari Heikkilä (Juha Kivilehto) 1–0
08.10 Aaro Helin (Eetu Sikkinen) 2–0
10.20 Eemeli Salin (Sami Johansson) 3–0
10.55 Oskari Möykkynen (Janne Jaanus) 3–1
12.55 Sami Niskanen (Otto Lehkosuo) 3–2
15.52 Niskanen (Aaro Astala) 3–3
24.01 Mikko Leikkanen (Jussi Piha) 4–3