Ma 31.12.2019

Heimo ei saanut revanssia Raholasta, ensi vuonna uudet kujeet

Westend Indians päätti vuoden 2018 sunnuntai-iltana niukkaan tappioon Tampereen Raholassa. Isäntäjoukkue Nokian KrP nipisti Salibandyliigan kamppailusta kolme pistettä samoilla 5–4-lukemilla, joilla se kaatoi Heimon pronssiottelussa huhtikuussa.

Heimon päävalmentaja Mikko Laurikainen kertoi, että tasainen peli olisi voinut kääntyä toisinkin.

"Viidellä viittä vastaan meillä oli enemmän paikkoja kuin kaverilla. Harmittava maali tuli siihen loppuun, ja meillä oli sen jälkeenkin paikkoja tulla tasoihin", Laurikainen sanoi.

KrP sai kolme ensimmäistä osumaansa erikoistilanteista. Avausmaalissa Heimo nukahti hetkeksi kulmavaparissa, ja tehokaksikko Henri Johansson – Joona Rantala rankaisi välittömästi.  Kotijoukkueen toinen maali tuli ylivoimalla ja kolmas siirretyn rangaistuksen aikana 

Heimo tuli kahden maalin takaa tasoihin toisessa erässä, ja vielä kolmannessakin 4–4-lukemiin. Voittomaalin värkkäsi kolmisen minuuttia ennen loppua Valtteri Viitakoski, joka pääsi pujottelemaan turhan helposti tonteille voitetttuaan kulmassa irtopallon. 

Laurikainen oli tyytyväinen siihen, että joukkueen pelaamisessa tapahtuu kehitystä, vaikkakin pienin askelin. Suunnitelmat projektin edistämisestä alkavat hahmottua. 

"Omiin menneitä on saatu nyt vähemmäksi. Asioista on puhuttu, ja se on auttanut. Nyt päästään myös treenaamaan ja sopimaan", Laurikanen totesi.

Seuraava ottelu on vasta vajaan kahden viikon päästä. Siihen mennessä ehditään harjoitella paljon, ja pohtia esimerkiksi kentällisiä. Heimo pelasi kaksi edellistä liigaottelua hieman kokeillen, ja jää nähtäväksi, minkälaisilla kombinaatioilla lähdetään kaataamaan 11. tammikuuta Otahalliin saapuvaa TPS:ää.

"Katsottiin näissä otteluissa, miten kukakin pelaa eri paikoilla. Nyt sitten katsotaan askelmerkkejä kevötkautta ajatellen", Laurikainen tuumi.

Sunnuntain ottelussa ykköskentällisen laitaan nostettu Oskari Möykkynen ainakin jatkoi tehokkaasti. Hän merkkautti nyt pisteet 1+1 derbyssä tehtyjen kahden maalin jatkoksi. Toki pelipaikkakin on ilman muuta sellainen, jossa pitääkin tehdä tulosta. 

Lappeenrannan NST:stä täksi kaudeksi heimolaistuneella nuorukaiselle on hyvä veto, joten hyökkäyspään vastuuta saattaa tulla jatkossakin. Möykkysen tutkaparina toimi Raholassa Aaro Astala, jolle merkittiin niin ikään maali ja syöttö. AA#2 lähtee vuoteen 2019 Heimon sisäisen pistepörssin kärkimiehenä saldolla 14+16=30. Salibandyliigan pistepörssissä sillä irtoaa tässä vaiheessa 13:s sija.

Ykkösketjun oikealla laidalla pelannut Olli Arkkila kiskaisi myös yhden täyosuman KrP:n verkkoon. Kakkoskentällisestä maalia pääsi tuulettamaan puolustaja Tuomas Harjula.

Tappio tiesi sitä, että Heimon saldoksi vuonna 2018 pelatuissa Salibandyliigan otteluissa jäi 19 voittoa ja 20 tappiota. Voitoista iso osa tuli viime kauden puolella. Indians voitti kevätkauden 11 runkosarjaottelusta peräti yhdeksän, ja jotain samanlaista kaivattaisiin nytkin.

"Nyt pitää voittaa otteluita ja kiriä sija kerrallaan sarjataulukossa", Laurikainen sanoi ykskantaan.

"Meillä on kyky voittaa pelejä sama määrä kuin viime kaudella."

Laurikainen vakuutti myös, ettei joukkueessa näy tuskastumisen merkkejä, vaikka useampi tiukka ottelu onkin kääntynyt tappiolliseksi. Kaikki tietävät, että homma on pienestä kiinni, ja marginaalit käännetään omaksi eduksi mielummin keväällä kuin syksyllä.

Loistavan mittarin tälle asialle tarjoaa 11. tammikuuta siis TPS, jonka kanssa Heimo pelaa perinteisesti hyvin tasaisia otteluita. Kolmella tuoreella maailmanmestarilla varustetun turkulaisryhmän kukistaminen antaisi hyvän potkun vuoden 2019 tärkeisiin peleihin.

Nokian KrP–HEIMO 5–4 (2–1, 1–2, 2–1)

09.28 Joona Rantala (Henri Johansson) 1–0
11.53 Mikko Laakso (Rantala) 2–0 yv.
17.46 Oskari Möykkynen (Aaro Astala) 2–1
23.04 Johansson (Laakso) 3–1 sr.
29.42 Tuomas Harjula (Eetu Nykänen) 3–2
33.45 Olli Arkkila (Otto Lehkosuo) 3–3
42.55 Tuukka Salo (Morics Krumins) 4–3
48.30 Astala (Möykkynen) 4–4
56.49 Valtteri Viitakoski (Krumins) 5–4