Pe 25.05.2012

Haastattelussa Miika Mertaniemi

Westend Indiansin miesten edustusjoukkueessa nähdään alkavalla kaudella lukuisia juniori-ikäisiä pelaajia. Yksi joukkueen nuorista lupauksista on juhannuksen jälkeen 18-vuotta täyttävä Miika Mertaniemi. Menneellä kaudella Mertaniemi pelasi ensimmäiset miesten divariottelut sekä oli voittamassa B-poikien Suomen mestaruutta. Tulevalla kaudella Mertaniemi pelaa Divarin lisäksi A-poikien SM-sarjassa.

Mertaniemi harjoitteli jo edellisenä kesänä miesten joukkueen mukana ja siitä saatu kuntopohja oli yksi avaintekijä henkilökohtaisesti nappiin menneeseen kauteen. Kahdessa vanhimmassa juniori-ikäluokassa pelannut sekä miesten Divarissa ensiesiintymisen tehnyt Mertaniemi valittiin kauden päätteeksi vielä U19-maajoukkueen matkaan.

-Hieno ja hauska kausi on takana. Syksyllä jo latauduttiin siihen, että B:ssä mennään loppuun asti ja se oli päätavoite. Lisäksi oma peli kulki sen verran hyvin, että pääsin myös miesten peleihin mukaan jo syksyllä, tiivistää Mertaniemi.

Pelaamisesta nauttiva nuori hyökkääjä näkee harjoitusten suurimpana erona tempon, kun siirrytään junioreista miesten joukkueen treeneihin.

-Kuntopuolella olen mennyt eniten eteenpäin. Miesten harjoituksissa tempo on paljon kovempaa ja mennään päästä päähän pallon kanssa.

Mertaniemi tykkää ennemmin toimia pelinrakentajana ja syöttäjänä kuin maalipyssynä, mutta paikan avautuessa uskaltaa myös laukoa itse. Maalitili on jo avattu Divarissa ja kahdessa ensimmäisessä poikien maaottelussaan Mertaniemi iski kaksi maalia sekä antoi viisi maaliinjohtanutta syöttöä. B-junioreissa Mertaniemi hallitsi pistepörssien kärkisijoja yhdessä joukkuekaverien kanssa.

-Pallollinen peli ja pallonkäsittely ovat omia vahvuuksia. Syöttelen mieluummin, olen pelinrakentaja ja erityisesti joukkuepelaaja. Parannettavaa on fysiikassa, pitäisi olla parempi kunto ja massaa enemmän, tietää Mertaniemi.

Miesten edustusjoukkue lähtee kauteen 2012-2013 uuden päävalmentajan ja valmennustiimin voimin. Mertaniemi odottaa, että joukkue opettelee ja sisäistää uuden pelitavan ennakkoluulottomasti ja on valmis taistelemaan Divarin kärkisijoista. Henkilökohtainen tavoite on myös nuorelle pelaajalle selvä.

-Kehittyä pelaajana. Huhtikuussa olin ensimmäistä kertaa poikien maajoukkueen mukana ja töitä pitää tehdä sen eteen, että siinä pysyy aina ensi kevään poikien MM-kisoihin asti.

// WI Tiedotus