web counter
Goldheader

1992

Mainsponsor

YHTEYSHENKILÖ

Face_westend_indians_edustusjoukkue_pl_0057

Sofia Rancken

040-8281911

sofia.rancken@westendindians.fi

WESTEND INDIANS
KUMPPANIT
 • B_jadberg_sb
 • B_maxim_sb
 • B_icareus_sb
 • B_kisakallio_sb
 • B_otahalli_sb
 • B_vikingline_sb
 • B_aberginlinja_sb
 • B_marjatolvanen_sb
 • B_unisport_sb
 • B_intersport_sb
 • Grano_logo_yellow_large_rgb
 • Espoo_yht_siv_painike_kelt
 • Laitinen_logo_westindians
 • Logo-oxdog
 • Painokelpoinen_vipevents_musta_logo_5_
 • Rantalainen_vaaka_rgb
 • Palkintotukku_logo
 • Ilotulitus_valk
 • Verkkokumppani_250x150
 • Vista_valkea_ilman_taustaa
 • Kannatamme_reilua_kauppaa_cmyk_valk_tausta
 • Ksm_aurora
 • Salming_footwear_valkoinen
 • Kivikyl_

Uutinen

Westend Indians > Joukkueet > Miehet Edustus > Media

Arrow-leftM1: Heimo puhalsi KrP:n kumoon sarja-avauksessaArrow-right

Scaled_37200970756_4044c3c4f1_o

Heimon edustusjoukkue kukisti perjantai-iltana Nokian KrP:n maalein 7–4. Kotijoukkueesta Otahallissa osuivat Miko Summanen, Valtteri Kainulainen, Eetu Nykänen, Otto Lehkosuo ja Aaro Astala. Summanen ja kapteeni Kainulainen tekivät kaksi maalia mieheen.

Heimon miesten edustusjoukkue voitti kauden avausottelussa Nokian KrP:n maalein 7–4 Otahallissa perjantai-iltana. Vaikka päävalmentaja Mikko Laurikainen ei yltynyt hurraa-huutoihin joukkueensa suorituksesta, tarjosi ottelu katsomosta nähtynä sangen mukavaa urheiluviihdettä.

Laurikainen oli tyytyväinen kahteen pisteeseen liiga-avauksessa, mutta korosti tekemistä olevan vielä paljon.

”Kertoohan sekin jotain joukkueen vahvuudesta, että tällaisella suorituksella voitettiin”, Laurikainen myönsi.

Aivan alkuminuutit pelattiin tunnustellen, mutta maaleja ei tarvinnut odotella kauan. KrP varoitti ensin, mutta maalivahti Mikko Kirvesniemi venytti poikittaissyötöstä lähteneen kudin tielle. Noin minuuttia myöhemmin, ajassa 6.22, nähtiin liigasesongin ensimmäinen maali Otahallissa. Vieraiden Valtteri Viitakoskelle maali oli myös uran ensimmäinen Salibandyliigassa.

Viitakoski on NHL:ssäkin pelanneen jääkiekkoilijan Vesa Viitakosken poika. Mutta löytyy sitä Heimoltakin änäripelaajien jälkikasvua. Hyökkääjä Miko Summanen teki puolihuolimattomalla mutta terävällä kääntölaukauksella Westend Indiansin kauden ensimmäisen täysosuman.

Heimon avausmaalin syöttänyt Teemu Venäläinen joutui pian jäähylle, mutta alivoimapelaajat raatoivat eläimen lailla. Urakointi palkittiin heti: Venäläinen antoi boksista vapauduttuaan maukkaan kiripallon vasempaan laitaan.

Kapteeni Valtteri Kainulainen lähti kuin hauki rannasta ja pääsi kuin pääsikin spurttaamaan puolustajan edelle.

Suurin osa katsojista aavisti, mitä tästä seuraisi: Vade leikkasi keskelle, siirsi pallon itsevarmasti sivuun ja nosti tyhjiin. Maalivahti Antti Kortetmaalle ei jäänyt muuta virkaa kuin pelivälineen "kerääminen verhoista".

”Hengitän noista tilanteista. On hienoa päästä yksi vastaan yksi -kamppailussa edelle tekemään maalia”, Kainulainen tunnelmoi vielä ottelun jälkeen.

Hieno maali nosti Tiipiin tunnelmaa selvästi, mutta tauolle lähdettiin silti tasalukemissa. KrP löysi toistamiseen tilaa maalin edustalta, ja Aleksi Peltola survoi lukemiksi 2–2.

Toiseen erään tuli hurrikaani Heimo. Nokialaisten syötöt saatiin katkottua hyvin jo puolessa kentässä ja yhdestä tällaisesta tilanteesta syntyikin johtomaali. Lauri Westerholm syötti ja Eetu Nykänen tälläsi keskeltä ohi Kortetmaan.

Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin Heimo osui uudestaan. Nokialaiset sortuivat jälleen harhasyöttöön, joka katkaistiin ”siniviivalla”. Pallo toimitettiin heti maalille, josta selin veskaria päin ollut Heikki Iiskola neppasi sen näppärästi taaksepäin. Paikalle rynnistänyt Summanen viimeisteli helposti illan toisensa.

KrP antoi Heimon maistaa omaa lääkettään iskemällä kavennuksen heti oman alivoimansa jälkeen. Puolustaja Morics Krumins kirjautti kaksiminuuttisensa jälkeen huomattavasti miellyttävämmän tilastomerkinnän, maalin.

Erän lopussa Heimo pääsi taas jauhamaan miesylivoimalla ja siinä missä ykköskoostumuksella yski, onnistui toinen yv-vitja paremmin.

Heikki Iiskolan isä ei ole Viitakosken ja Summasen tapaan Ilves-taustainen Raimo Helminen, mutta jotain "raipemaista" hänen boksin keskelle tarjoamassaan lätyssä oli. Otto Lehkosuolla oli ilo laukoa komea maali KrP:n verkkoon.

”Otolle voi heittää minkälaista syöttöä vaan, Hänellä on ilmapallotaitoa”, siirsi Iiskola kunniaa pelikaverilleen.

Ennen erätaukoa syntynyt 5–3-osuma antoi hengähdystilaa, mutta pelin jäädyttäminen ei täysin onnistunut viimeisessä rypistyksessä. Jälkimmäinen Nykäsen jäähyistä kostautui ja Jere Oksanen toi vieraat maalin päähän. Heti perään jäähylle joutui vielä Lehkosuo.

Alivoima oli tällä kertaa tiivis. Huojentava 6–4-osuma syntyi 58.52, kun Aaro Astala tarjoili kapteeni Kainulaiselle avopaikan illan toiseen osumaan. Karma palkitsi epäitsekkään Astalan vielä lopussa, kun hän viimeisteli tyhjiin loppulukemat. Iiskola napsi tähän osumaan jo illan kolmannen syöttöpinnansa.

Kainulainen oli ottelun jälkeen tottakai tyytyväinen voittoon. Hän oli kuitenkin päävalmentajan linjoilla siitä, että paremminkin olisi voinut mennä.

”Vähän sähellystä oli ekassa erässä. Tehtiin pelistä vaikea, emmekä uskaltaneet mennä syötöillä ohi karvauksesta”, Kainulainen totesi.

Kapteeni kehui joukkueen henkistä vahvuutta.

”Vaikka kaikki tiesimme, ettei mene kovin hyvin, ei missään vaiheessa tullut paniikkia. Voitto kertoo joukkueen lujuudesta”, Kainulainen pohti.

Laurikaisen mukaan ensimmäinen kehityskohde on pallon syöttäminen omille. Puolustuspäässä sattui myös lapsuksia. Toisaalta Nokian syömähammas Henri Johansson jäi kiikareille ja hänen uransa 800. tehopiste Salibandyliigassa odottamaan aikaa parempaa.

”Se on tosiaan melko harvinaista”, Laurikainenkin myönsi.

Laurikaisen sanoin ”voiton kairannut” Heimo keräsi kimpsunsa ja kampsunsa Otahallilta myöhään perjantaina ja lähti valmistautumaan pitkän viikonlopun kahteen Tampereen matkaan. Koovee on vastassa lauantaina ja Classic maanantaina.

HEIMO – Nokian KrP 7–4 (2–2, 3–1, 2–1)

06.22 Valtteri Viitakoski (Vertti Vigren) 0–1
09.11 Miko Summanen (Teemu Venäläinen) 1–1
14.29 Valtteri Kainulainen (Venäläinen) 2–1
16.07 Aleksi Peltola (Viitakoski) 2–2
23.02 Eetu Nykänen (Lauri Westerholm) 3–2
25.56 Summanen (Heikki Iiskola) 4–2
30.46 Morics Krumins (Jere Oksanen) 4–3
39.15 Otto Lehkosuo (Iiskola) 5–3 yv
54.17 Oksanen (Matti Koskela) 5–4 yv
58.52 Kainulainen (Aaro Astala) 6–4
59.59 Astala (Iiskola) 7–4 tm

Westendissä 22.09.2017
Teksti: WI Tiedotus / Erno Rautarinta
Kuvat: Joni Winsten

Tagit:

Arvostele:

Arvostele uutinen  ( 11 jo arvostellut)

FACEBOOK

MIEHET EDUSTUS
KUMPPANIT
 • Kt-logo_26.6.2010_copy
 • Funky_logo_matalampi
 • Salming_footwear_valkoinen
Wibanner1 Wibanner2 Wibanner3 Wibanner4 Wibanner5

KIRJAUDU HEIMOON×

VAIHDA SALASANASI


×

TILAA UUTISKIRJE


×

RYHMÄTOIVEKYSELY


Tietoja (tähdellä merkityt pakollisia)

Kertokaa toiveistanne meille, niin ehdotamme teille sopivia ryhmävaihtoehtoja.

×
Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon Banneri_100x266_animated_indians_kesaleiri Bannerit_100x266_animated_indians_liity_heimoon

WESTEND INDIANS © 1992-2016